[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1394 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 101-86 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر آموزش بر آگاهی و نگرش سرآشپزهای رستوران‌ها و هتل‌های شهر یزد در خصوص رفتارهای پیشگیری کننده از عوامل خطر بیماری‌های قلبی- عروقی در سال 1390
حسن شهبازی* ، سید سعید مظلومی محمود آباد ، محمود مباشری ، حسن مظفری خسروی ، مسعود کریمی ، عباس اسماعیلی
دانشگاه علوم پزشکی یزد
چکیده:   (10710 مشاهده)

زمینه و هدف: بیماری‏های قلبی- عروقی مهمترین علت مرگ و میر در سراسر جهان و ایران می‏باشد. با توجه به ارتباط بین بیماری‏های قلبی- عروقی و وضعیت تغذیه و از طرف دیگر گرایش و تمایل بیشتر مردم به خوردن غذا در رستوران‏ها و هتل‏ها، این مطالعه با هدف بررسی تأثیر آموزش بر آگاهی و نگرش سرآشپزهای رستوران‏ها و هتل‏های شهر یزد در خصوص پیشگیری از فاکتورهای خطر بیماری‏های قلبی- عروقی طراحی و اجرا شد. روش کار: پژوهش حاضر مطالعه‏ای نیمه تجربی بود. همه سرآشپزان رستوران‏ها و هتل‏های شهر یزد به دو گروه آزمون و کنترل (هر گروه 39 نفر) تقسیم شدند. ابزار جمع‏آوری داده‏ها پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. پرسشنامه‏های پیش آزمون، قبل از آموزش و پرسشنامه پس آزمون، یک هفته پس از اتمام دوره آموزشی تکمیل و داده‏ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون های مورد نیاز تجزیه و تحلیل شد. یافته‏ها: هر چند میانگین نمره آگاهی و نگرش قبل از آموزش بین دو گروه آزمون و کنترل اختلاف معنی‏داری نداشت، ولی یک هفته پس از آموزش، آگاهی اختلاف معنی‏دار داشته (001/0>p) اما نگرش اختلاف معنی‏داری نداشت. در گروه آزمون میانگین نمره آگاهی و نگرش قبل از آموزش با یک هفته پس از آموزش دارای اختلاف معنی‏داری بود (به ترتیب 001/0>p و 001/0=p). نتیجه گیری: با توجه به نتایج این پژوهش مبنی بر آگاهی متوسط سرآشپزان قبل از آموزش و تاثیر چشمگیر آموزش بر آگاهی، از طرف دیگر نقش سرآشپزان در سلامت قلب و عروق مردم، افزایش اطلاعات سرآشپزان از طریق برگزاری برنامه‏های مدون آموزشی در مراکز مشاوره و ارائه خدمات آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت سراسر کشور، همچنین از طریق پوستر، پمفلت، رادیو و تلویزیون پیشنهاد می‏گردد.

واژه‌های کلیدی: آموزش، آگاهی، نگرش، بیماری‌های قلبی- عروقی، سرآشپز
متن کامل [PDF 276 kb]   (2959 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/12/26 | پذیرش: 1393/12/26 | انتشار: 1393/12/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahbazi H, Mazloomi Mahmodabadi S, Mobasheri M, Mozaffari Khosravi H, Karimi M, Esmaili A. Education Effect on Knowledge and Attitude of Chefs of Hotels and Restaurants’ in Yazd to Prevent Risk Factors of Cardiovascular Diseases in 2012. j.health 2015; 6 (1) :86-101
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-530-fa.html

شهبازی حسن، مظلومی محمود آباد سید سعید، مباشری محمود، مظفری خسروی حسن، کریمی مسعود، اسماعیلی عباس. تأثیر آموزش بر آگاهی و نگرش سرآشپزهای رستوران‌ها و هتل‌های شهر یزد در خصوص رفتارهای پیشگیری کننده از عوامل خطر بیماری‌های قلبی- عروقی در سال 1390. سلامت و بهداشت. 1394; 6 (1) :86-101

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-530-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4623