:: دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1403 ) ::
جلد 15 شماره 1 صفحات 78-65 برگشت به فهرست نسخه ها
عوامل اقتصادی- اجتماعی مؤثر بر گسترش منطقه ای و شیوع کووید-19 و تأثیر آن بر درآمد خانوار (مطالعه موردی شهر مشهد)
حسین مشک آبادی مهاجر ، فائزه مشک آبادی مهاجر ، زینب مشک آبادی مهاجر ، زهرا خندان
دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
چکیده:   (61 مشاهده)
زمینه و هدف: این مطالعه به بررسی تأثیر عوامل اجتماعی- اقتصادی بر کاهش درآمد و همچنین رفتار تغذیه ای افراد در دوران  شیوع و گسترش کووید-19 بر اساس داده های مشهد- ایران پرداخته است.
روش کار: در این مقاله تأثیر عوامل اجتماعی- اقتصادی بر درآمد و رفتار تغذیه ای افراد در زمان شیوع کووید-19 در شهر مشهد به روش پیمایشی انجام و داده­ ها از طریق پرسشنامه جمع­آوری شدند، روش نمونه­ گیری به صورت تصادفی ساده انجام گرفت و جامعه آماری متشکل از افراد ساکن در شهر مشهد بود. تحلیل داده­ها با استفاده از مدل رگرسیون پروبیت انجام شد.
یافته­ ها: نتایج حاکی از آن است که عوامل اجتماعی- اقتصادی بر درآمد افراد در دوران همه­گیری کووید-19 تاثیرگذار است، مردم نیز در جهت مقابله با آثار درآمدی کووید-19 اقدام به کاهش دورهمی ­های خانوادگی و میزان سفرهای خود کرده­اند و کمترین کاهش را در هزینه­ های مربوط به خرید میوه و سبزیجات و مصرف مواد پروتئینی داشته ­اند.
نتیجه ­گیری: با حمایت از مستاجران، خانوارهای با جمعیت زیاد و اقشار با درآمد پایین، می­ توان از زیان­ های ناشی از کرونا کاست.
 
واژه‌های کلیدی: کووید-19، درآمد، عوامل اقتصادی- اجتماعی
متن کامل [PDF 266 kb]   (63 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/3/26 | پذیرش: 1402/12/8 | انتشار: 1403/1/14


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها