زمینه و هدف:این مطالعه به بررسی تأثیر عوامل اجتماعی- اقتصادی بر کاهش درآمد و همچنین رفتار تغذیه ای افراد در دوران شیوع و گسترش کووید-19 بر اساس داده های مشهد- ایران پرداخته است. روش کار: در این مقاله تأثیر عوامل اجتماعی- اقتصادی بر درآمد و رفتار تغذیه ای افراد در زمان شیوع کووید-19 در شهر مشهد به روشپیمایشی انجام وداده هااز طریق پرسشنامه جمعآوری شدند، روش نمونه گیری به صورت تصادفی ساده انجام گرفت و جامعه آماری متشکل از افراد ساکن در شهر مشهد بود. تحلیل دادهها با استفاده از مدل رگرسیون پروبیت انجام شد. یافته ها: نتایج حاکی از آن است که عوامل اجتماعی- اقتصادی بر درآمد افراد در دوران همهگیری کووید-19 تاثیرگذار است، مردم نیز در جهت مقابله با آثار درآمدی کووید-19 اقدام به کاهش دورهمی های خانوادگی و میزان سفرهای خود کردهاند و کمترین کاهش را در هزینه های مربوط به خرید میوه و سبزیجات و مصرفموادپروتئینی داشته اند. نتیجه گیری: با حمایت از مستاجران، خانوارهای با جمعیت زیاد و اقشار با درآمد پایین، می توان از زیان های ناشی از کرونا کاست.
Moshkabadi Mohajer H, Moshkabadi Mohajer F, Moshkabadi Mohajer Z, Khandan Z. Socio-Economic Factors Impacting Regional Spread and COVID-19 Outbreak on Household Income (Case Study: Mashhad-Iran). j.health 2024; 15 (1) :65-78 URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2865-fa.html
مشک آبادی مهاجر * حسین، مشک آبادی مهاجر فائزه، مشک آبادی مهاجر زینب، خندان زهرا. عوامل اقتصادی- اجتماعی مؤثر بر گسترش منطقه ای و شیوع کووید-19 و تأثیر آن بر درآمد خانوار (مطالعه موردی شهر مشهد). سلامت و بهداشت. 1403; 15 (1) :65-78