:: دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1393 ) ::
جلد 5 شماره 1 صفحات 17-7 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کارایی غشاء پوسته تخم مرغ در جذب فنل از محلول‏های مائی
هستی دارائی ، محمد نوری سپهر ، حسین کمالی ، فاطمه دارائی
دانشگاه علوم پزشکی و خدماتی درمانی البرز
چکیده:   (28395 مشاهده)

زمینه و هدف: فنل از جمله آلاینده‏های سمی در فاضلاب‏های صنعتی می‏باشد که می‏تواند برروی تصفیه بیولوژیکی فاضلاب تاثیر نامطلوب بگذارد. روش‏های معمول برای حذف این فلز از فاضلاب اغلب گران ‏قیمت هستند، بنابراین نیاز به یک روش ارزان ‏قیمت و در دسترس برای تصفیه پساب وجود دارد. هدف از تحقیق حاضر توسعه یک متد اقتصادی، سریع و در دسترس برای حذف آلاینده‏های آلی سمی از فاضلاب با استفاده از غشاء پوست تخم مرغ است.

روش کار: در این مطالعه تاثیر پارامترهای گوناگون همچون pH، زمان تماس، دما، مقدار غشاء و غلظت اولیه فنل بررسی شد. سپس مدل مرکب مرکزی (CCD) جهت ارزیابی تاثیر این متغیرها به‏کار گرفته شد. همچنین مشخصات شیمیایی و فیزیکی غشاء با استفاده از آنالیز SEM و XRF بررسی گردید.

یافته ها: نتایج نشان داد که مقادیر بهینه برای pH، مقدار غشاء، زمان تماس، دما و غلظت اولیه فنل بهترتیب 63/3، 78/3 گرم، 5/115 دقیقه، 20 درجه سانتیگراد و 5 میلی‏گرم در لیتر به‏دست آمد. همچنین نتایج آنالیز CCD نشان داد که pH و غلظت فنل پارامترهای اساسی موثر در راندمان هستند.

نتیجه گیری: نتایج نشان داد که پوست تخم­مرغ بعنوان یک ماده زائد به‏دست آمده از صنایع غذایی، می‏تواند به‏عنوان یک جاذب موثر برای حذف فنل و دیگر آلاینده‏های آلی استفاده شود. 

واژه‌های کلیدی: غشاء، فنل، جذب، پوست تخم مرغ
متن کامل [PDF 820 kb]   (4101 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/10/30 | پذیرش: 1392/10/30 | انتشار: 1392/10/30


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها