[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1393 ) ::
جلد 5 شماره 1 صفحات 17-7 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کارایی غشاء پوسته تخم مرغ در جذب فنل از محلول‏های مائی
هستی دارائی ، محمد نوری سپهر ، حسین کمالی ، فاطمه دارائی
دانشگاه علوم پزشکی و خدماتی درمانی البرز
چکیده:   (28394 مشاهده)

زمینه و هدف: فنل از جمله آلاینده‏های سمی در فاضلاب‏های صنعتی می‏باشد که می‏تواند برروی تصفیه بیولوژیکی فاضلاب تاثیر نامطلوب بگذارد. روش‏های معمول برای حذف این فلز از فاضلاب اغلب گران ‏قیمت هستند، بنابراین نیاز به یک روش ارزان ‏قیمت و در دسترس برای تصفیه پساب وجود دارد. هدف از تحقیق حاضر توسعه یک متد اقتصادی، سریع و در دسترس برای حذف آلاینده‏های آلی سمی از فاضلاب با استفاده از غشاء پوست تخم مرغ است.

روش کار: در این مطالعه تاثیر پارامترهای گوناگون همچون pH، زمان تماس، دما، مقدار غشاء و غلظت اولیه فنل بررسی شد. سپس مدل مرکب مرکزی (CCD) جهت ارزیابی تاثیر این متغیرها به‏کار گرفته شد. همچنین مشخصات شیمیایی و فیزیکی غشاء با استفاده از آنالیز SEM و XRF بررسی گردید.

یافته ها: نتایج نشان داد که مقادیر بهینه برای pH، مقدار غشاء، زمان تماس، دما و غلظت اولیه فنل بهترتیب 63/3، 78/3 گرم، 5/115 دقیقه، 20 درجه سانتیگراد و 5 میلی‏گرم در لیتر به‏دست آمد. همچنین نتایج آنالیز CCD نشان داد که pH و غلظت فنل پارامترهای اساسی موثر در راندمان هستند.

نتیجه گیری: نتایج نشان داد که پوست تخم­مرغ بعنوان یک ماده زائد به‏دست آمده از صنایع غذایی، می‏تواند به‏عنوان یک جاذب موثر برای حذف فنل و دیگر آلاینده‏های آلی استفاده شود. 

واژه‌های کلیدی: غشاء، فنل، جذب، پوست تخم مرغ
متن کامل [PDF 820 kb]   (4101 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/10/30 | پذیرش: 1392/10/30 | انتشار: 1392/10/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Daraei H, Noorisepehr M, kamali H, Daraei F. Efficiency of Eggshell Membrane in Removal of Phenol from Aqueous Solution. j.health 2014; 5 (1) :7-17
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-22-fa.html

دارائی هستی، نوری سپهر محمد، کمالی حسین، دارائی فاطمه. بررسی کارایی غشاء پوسته تخم مرغ در جذب فنل از محلول‏های مائی. سلامت و بهداشت. 1393; 5 (1) :7-17

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-22-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4623