[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
دسترسی آزاد

مقالات این مجله با دسترسی آزاد توسط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
..
:: دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1393 ) ::
جلد 5 شماره 1 صفحات 17-7 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کارایی غشاء پوسته تخم مرغ در جذب فنل از محلول‏های مائی
هستی دارائی* ، محمد نوری سپهر ، حسین کمالی ، فاطمه دارائی
دانشگاه علوم پزشکی و خدماتی درمانی البرز
چکیده:   (28668 مشاهده)

زمینه و هدف: فنل از جمله آلاینده‏های سمی در فاضلاب‏های صنعتی می‏باشد که می‏تواند برروی تصفیه بیولوژیکی فاضلاب تاثیر نامطلوب بگذارد. روش‏های معمول برای حذف این فلز از فاضلاب اغلب گران ‏قیمت هستند، بنابراین نیاز به یک روش ارزان ‏قیمت و در دسترس برای تصفیه پساب وجود دارد. هدف از تحقیق حاضر توسعه یک متد اقتصادی، سریع و در دسترس برای حذف آلاینده‏های آلی سمی از فاضلاب با استفاده از غشاء پوست تخم مرغ است.

روش کار: در این مطالعه تاثیر پارامترهای گوناگون همچون pH، زمان تماس، دما، مقدار غشاء و غلظت اولیه فنل بررسی شد. سپس مدل مرکب مرکزی (CCD) جهت ارزیابی تاثیر این متغیرها به‏کار گرفته شد. همچنین مشخصات شیمیایی و فیزیکی غشاء با استفاده از آنالیز SEM و XRF بررسی گردید.

یافته ها: نتایج نشان داد که مقادیر بهینه برای pH، مقدار غشاء، زمان تماس، دما و غلظت اولیه فنل بهترتیب 63/3، 78/3 گرم، 5/115 دقیقه، 20 درجه سانتیگراد و 5 میلی‏گرم در لیتر به‏دست آمد. همچنین نتایج آنالیز CCD نشان داد که pH و غلظت فنل پارامترهای اساسی موثر در راندمان هستند.

نتیجه گیری: نتایج نشان داد که پوست تخم­مرغ بعنوان یک ماده زائد به‏دست آمده از صنایع غذایی، می‏تواند به‏عنوان یک جاذب موثر برای حذف فنل و دیگر آلاینده‏های آلی استفاده شود. 

واژه‌های کلیدی: غشاء، فنل، جذب، پوست تخم مرغ
متن کامل [PDF 820 kb]   (4214 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/10/30 | پذیرش: 1392/10/30 | انتشار: 1392/10/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Daraei H, Noorisepehr M, kamali H, Daraei F. Efficiency of Eggshell Membrane in Removal of Phenol from Aqueous Solution. j.health 2014; 5 (1) :7-17
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-22-fa.html

دارائی هستی، نوری سپهر محمد، کمالی حسین، دارائی فاطمه. بررسی کارایی غشاء پوسته تخم مرغ در جذب فنل از محلول‏های مائی. سلامت و بهداشت. 1393; 5 (1) :7-17

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-22-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4623