بررسی تغییرات شاخصهای کمّی و کیفی کمپوست در فرآیند تولید ورمی کمپوست
|
روح الله رستمی ، امیر نبئی ، اکبر اسلامی ، حسین نجفی ، مهدی فضل زاده دویل ![](./files/0allsites/images/pubmed20.png) |
|
|
چکیده: (9409 مشاهده) |
زمینه و هدف: امروزه شناخت عموم از فرآیند ورمی کمپوست افزایش یافته و بکارگیری آن جهت تبدیل پسماندهای آلی به کود ورمی کمپوست گسترش فزایندهای یافته است. این گسترش کاربرد، نیازمند دانش هر چه بیشتر از فرآیند ورمی کمپوست و همچنین تأثیر آن بر شاخصهای مهم در کنترل کیفی کود آلی و همچنین مقدار کود حاصله از پسماند اولیه میباشد. لذا در این مطالعه تأثیر فرآیند ورمی کمپوست، که در آن فعالیت کرمهای خاکی نقش محوری دارد، بر شاخصهایی مانند مقدار کربن و نیتروژن، نسبت C/N، pH و حجم پسماندها در طول فرآیند تولید ورمیکمپوست مورد بررسی قرار گرفت.
روش کار: در مطالعه حاضر از پسماندهای غذایی به عنوان ماده اولیه استفاده شد، پسماندهای غذایی پس از آمادهسازی اولیه، با استفاده از کرمهای گونه Eisenia foetidaمورد فرآیند ورمی کمپوست قرار داده شدند و به مدت یک ماه از لحاظ شاخصهای مذکور مورد پایش قرار گرفتند.
یافتهها: میزان pH و نسبت C/N نهایی پس از 1 ماه انجام فرآیند ورمی کمپوست برابر 53/7 و 82/20 به دست آمد. کاهش حجم برابر با 56 % در مرحله آمادهسازی و 75/11% در مرحله فرآیند ورمی کمپوست به دست آمد.
نتیجهگیری: نتایج حاصله نشاندهنده کارایی فرآیند ورمی کمپوست در تغییر مناسب فاکتورهای ذکر شده به جهت استفاده به عنوان کود گیاهی میباشد و در برخی موارد مانند pH حتی در عرض 1 ماه انجام فرآیند، مقدار آن به حد مطلوب کلاس A کمپوست رسیده است. |
|
واژههای کلیدی: کربن، نیتروژن، C/N، pH، حجم پسماند، پسماندهای غذایی، ورمی کمپوست |
|
متن کامل [PDF 187 kb]
(3422 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1392/11/8 | پذیرش: 1392/11/8 | انتشار: 1392/11/8
|
|
|
|