[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
دسترسی آزاد

مقالات این مجله با دسترسی آزاد توسط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
..
:: دوره 1، شماره 3 - ( زمستان 1389 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 22-16 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تغییرات شاخص‏های کمّی و کیفی کمپوست در فرآیند تولید ورمی‏ کمپوست
روح الله رستمی ، امیر نبئی ، اکبر اسلامی ، حسین نجفی ، مهدی فضل زاده دویل*
چکیده:   (9694 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه شناخت عموم از فرآیند ورمی کمپوست افزایش یافته و بکارگیری آن جهت تبدیل پسماندهای آلی به کود ورمی کمپوست گسترش فزاینده‏ای یافته است. این گسترش کاربرد، نیازمند دانش هر چه بیشتر از فرآیند ورمی کمپوست و همچنین تأثیر آن بر شاخص‏های مهم در کنترل کیفی کود آلی و همچنین مقدار کود حاصله از پسماند اولیه می‏باشد. لذا در این مطالعه تأثیر فرآیند ورمی کمپوست، که در آن فعالیت کرم‏های خاکی نقش محوری دارد، بر شاخص‏هایی مانند مقدار کربن و نیتروژن، نسبت C/N، pH و حجم پسماندها در طول فرآیند تولید ورمی‏کمپوست مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: در مطالعه حاضر از پسماندهای غذایی به عنوان ماده اولیه استفاده شد، پسماندهای غذایی پس از آماده‏سازی اولیه، با استفاده از کرم‏های گونه Eisenia foetidaمورد فرآیند ورمی کمپوست قرار داده شدند و به مدت یک ماه از لحاظ شاخص‏های مذکور مورد پایش قرار گرفتند. یافته‏ها: میزان pH و نسبت C/N نهایی پس از 1 ماه انجام فرآیند ورمی کمپوست برابر 53/7 و 82/20 به دست آمد. کاهش حجم برابر با 56 % در مرحله آماده‏سازی و 75/11% در مرحله فرآیند ورمی کمپوست به دست آمد. نتیجه‏گیری: نتایج حاصله نشان‏دهنده کارایی فرآیند ورمی کمپوست در تغییر مناسب فاکتورهای ذکر شده به جهت استفاده به عنوان کود گیاهی می‏باشد و در برخی موارد مانند pH حتی در عرض 1 ماه انجام فرآیند، مقدار آن به حد مطلوب کلاس A کمپوست رسیده است.
واژه‌های کلیدی: کربن، نیتروژن، C/N، pH، حجم پسماند، پسماندهای غذایی، ورمی کمپوست
متن کامل [PDF 187 kb]   (3542 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/11/8 | پذیرش: 1392/11/8 | انتشار: 1392/11/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rostami R, Nabaey A, Eslami A, Najafi H, Fazlzadeh M. Variation of Compost's Qualitative and Quantitative Indices in Vermicomposting Process. j.health 2010; 1 (3) :16-22
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-130-fa.html

رستمی روح الله، نبئی امیر، اسلامی اکبر، نجفی حسین، فضل زاده دویل مهدی. بررسی تغییرات شاخص‏های کمّی و کیفی کمپوست در فرآیند تولید ورمی‏ کمپوست. سلامت و بهداشت. 1389; 1 (3) :16-22

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-130-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 3 - ( زمستان 1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4623