[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
دسترسی آزاد

مقالات این مجله با دسترسی آزاد توسط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
..
:: دوره 2، شماره 3 - ( پاییز 1390 ) ::
جلد 2 شماره 3 صفحات 23-14 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر برنامه‌های ایمنی بر شاخص‌های حوادث و بیماری‌های شغلی در صنایع غذایی استان ایلام در یک دوره پنج ساله
منوچهر امیدواری ، ناصر جواهری زاده ، حشمت اله نورمرادی ، مسعود داودی*
دانشگاه آزاد قزوین
چکیده:   (12457 مشاهده)

زمینه و هدف: یکی از مهم‏ترین عوامل اثرگذار در شاخص‏های کمی و کیفی تولید، خطاهای انسانی و حوادث می‏باشد که به‏طور مستقیم از برنامه‏های ایمنی نقش می‏گیرد. برنامه‏های ایمنی تاثیرات خود را بر روی کارکنان به‏صورت رضایتمندی شغلی و بهره‏وری نیروی کار و بیماری‏های ناشی از کار، و بر روی محصولات به‏صورت کیفیت محصول نشان می‏دهد. روش کار: این تحقیق از نوع تحقیق توصیفی- تحلیلی گذشته‏نگر بوده و بر اساس اطلاعات 5 سال آمار و مستندات ثبت‏شده در صنایع غذایی مستقر در استان ایلام - ایران به اجرا در آمده است. در این تحقیق اطلاعات بر اساس چک‏لیست و پرسش‏نامه از شرکت‏های صنایع غذایی شهر ایلام جمع‏آوری شده است که در آن برای تعیین درجه موفقیت برنامه‏های ایمنی از شاخص‏های مهم ایمنی مثل شاخص ارزیابی ریسک، شاخص ممیزی‏های انجام‏شده، شاخص آموزش ایمنی کارکنان و شاخص سرمایه‏گذاری در زمینه لوازم حفاظت فردی و برای تعیین درجه حوادث از شاخص فراوانی حادثه، شاخص شدت حادثه، شاخص شدت- فراوانی حادثه و شاخص ضریب تکرار بیماری‏های شغلی استفاده شده و در این پنج سال مورد تحلیل قرار گرفته است. یافته‏ها: میانگین شاخص‏های حوادث و شاخص بیماری‏های ناشی از کار در سال‏های قبل و بعد از پیاده‏سازی برنامه‏های ایمنی در چارچوب سیستم ارزیابی ایمنی و بهداشت شغلی OHSAS 18001)) و استاندارد HACCP کاهش یافته است (05/0p<). نتیجه‏گیری: نتایج نشان داده است که اجرای برنامه‏های ایمنی تاثیرات مثبت بر کاهش شاخص‏های حوادث دارد که این امر نقش خود را به‏صورت کاهش شاخص شدت حوادث، کاهش شاخص فراوانی حوادث، کاهش شاخص شدت-‏فراوانی حوادث و کاهش شاخص تکرار بیماری‏های شغلی نشان می‏دهد و متعاقباً باعث افزایش سطح بهره‏وری سازمان می‏شود.

واژه‌های کلیدی: مدیریت ایمنی، حوادث، -18001 OHSAS، بیماری‌های شغلی و استاندارد HACCP
متن کامل [PDF 541 kb]   (4755 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/11/7 | پذیرش: 1392/11/7 | انتشار: 1392/11/7
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Omidvari M, Javaheri zadeh N, Nourmoradi H, Davodi M. Effect of Safety Programs on Occupational Accidents and Diseases Indices in Food Industries of Ilam Province over a 5-year Period. j.health 2011; 2 (3) :14-23
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-104-fa.html

امیدواری منوچهر، جواهری زاده ناصر، نورمرادی حشمت اله، داودی مسعود. بررسی تأثیر برنامه‌های ایمنی بر شاخص‌های حوادث و بیماری‌های شغلی در صنایع غذایی استان ایلام در یک دوره پنج ساله. سلامت و بهداشت. 1390; 2 (3) :14-23

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-104-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 3 - ( پاییز 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4623