[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
دسترسی آزاد

مقالات این مجله با دسترسی آزاد توسط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
..
:: دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) ::
جلد 2 شماره 4 صفحات 63-57 برگشت به فهرست نسخه ها
الگوی مصرف صبحانه و میان‌وعده و عوامل موثر بر آن در بین دانش‌ آموزان ابتدایی مدارس شهر قزوین
حامد رضاخانی مقدم* ، علی اکبر سهیلی آزاد ، مریم رزاقی مقدم ، علی نعمتی
دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
چکیده:   (10515 مشاهده)

زمینه و هدف: تغذیه به‏عنوان یک عامل مهم در تعیین سلامتی می‏تواند بر موفقیت تحصیلی دانش‏آموزان موثر باشد. مطالعات نشان می‏دهد که مصرف صبحانه و میان‏وعده تاثیر مهمی بر یادگیری دانش‏آموزان دارد. از این رو، هدف از این مطالعه بررسی الگوی مصرف صبحانه و میان‏وعده و همچنین عوامل موثر بر مصرف آن‏ها در بین دانش‏آموزان شهر قزوین بود. روش کار: پژوهش حاضر به روش توصیفی- تحلیلی در سال تحصیلی 88-87 در بین 1300 دانش‏آموز 11- 7 ساله مدارس ابتدایی شهر قزوین صورت گرفت. داده‏ها از طریق مصاحبه و پرسش‏نامه جمع‏آوری گردیدند. تجزیه و تحلیل داده‏ها با استفاده از نرم‏افزار آماریSPSS و با بهره‏گیری از آزمون کای دو انجام گرفت. یافته‏ها: 5/89% از دانش‏آموزان با صرف صبحانه به مدرسه آمده بودند. مهمترین علت عدم مصرف صبحانه نیز دیر بیدار شدن بود. 4/85% دانش‏آموزان در وعده صبحانه نان و پنیر و تنها 1/20% شیر مصرف می‏کردند. همچنین تنها 5/8% از دانش‏آموزان در ساعات حضور در مدرسه هیچ نوع خوراکی مصرف نکرده بودند. مهمترین علت عدم مصرف صبحانه نیز دیر بیدار شدن بود. کیک و کلوچه با 1/58% بیشترین ماده مصرفی در میان‏وعده بود. نتیجه‏گیری: نتایج مطالعه حاضر بیانگر این است که اکثر دانش‏آموزان قبل از آمدن به مدرسه صبحانه مصرف می‏کردند. معمولترین غذای مصرفی در وعده صبحانه نان و پنیر بود که به‏عنوان غذای مرسوم و معمول در فرهنگ ایرانی بیشتر مورد استفاده قرار می‏گیرد. با توجه به اینکه شیر در بین دانش‏آموزان کمتر استفاده می‏شد، توصیه می‏گردد برنامه‏های آموزشی گسترده برای تشویق مصرف روزانه این مواد صورت پذیرد.

واژه‌های کلیدی: دانش‌ آموزان، صبحانه، میان‌ وعده
متن کامل [PDF 225 kb]   (2920 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/11/6 | پذیرش: 1392/11/6 | انتشار: 1392/11/6
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezakhani H, Soheili Azad A, Razaghi M, Nemati A. Pattern of Breakfast and Snack Consumption and Their Effective Factors among Primary School Students, Qazvin. j.health 2012; 2 (4) :57-63
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-100-fa.html

رضاخانی مقدم حامد، سهیلی آزاد علی اکبر، رزاقی مقدم مریم، نعمتی علی. الگوی مصرف صبحانه و میان‌وعده و عوامل موثر بر آن در بین دانش‌ آموزان ابتدایی مدارس شهر قزوین. سلامت و بهداشت. 1390; 2 (4) :57-63

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-100-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4623