[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) ::
جلد 2 شماره 4 صفحات 63-57 برگشت به فهرست نسخه ها
الگوی مصرف صبحانه و میان‌وعده و عوامل موثر بر آن در بین دانش‌ آموزان ابتدایی مدارس شهر قزوین
حامد رضاخانی مقدم* ، علی اکبر سهیلی آزاد ، مریم رزاقی مقدم ، علی نعمتی
دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
چکیده:   (10271 مشاهده)

زمینه و هدف: تغذیه به‏عنوان یک عامل مهم در تعیین سلامتی می‏تواند بر موفقیت تحصیلی دانش‏آموزان موثر باشد. مطالعات نشان می‏دهد که مصرف صبحانه و میان‏وعده تاثیر مهمی بر یادگیری دانش‏آموزان دارد. از این رو، هدف از این مطالعه بررسی الگوی مصرف صبحانه و میان‏وعده و همچنین عوامل موثر بر مصرف آن‏ها در بین دانش‏آموزان شهر قزوین بود. روش کار: پژوهش حاضر به روش توصیفی- تحلیلی در سال تحصیلی 88-87 در بین 1300 دانش‏آموز 11- 7 ساله مدارس ابتدایی شهر قزوین صورت گرفت. داده‏ها از طریق مصاحبه و پرسش‏نامه جمع‏آوری گردیدند. تجزیه و تحلیل داده‏ها با استفاده از نرم‏افزار آماریSPSS و با بهره‏گیری از آزمون کای دو انجام گرفت. یافته‏ها: 5/89% از دانش‏آموزان با صرف صبحانه به مدرسه آمده بودند. مهمترین علت عدم مصرف صبحانه نیز دیر بیدار شدن بود. 4/85% دانش‏آموزان در وعده صبحانه نان و پنیر و تنها 1/20% شیر مصرف می‏کردند. همچنین تنها 5/8% از دانش‏آموزان در ساعات حضور در مدرسه هیچ نوع خوراکی مصرف نکرده بودند. مهمترین علت عدم مصرف صبحانه نیز دیر بیدار شدن بود. کیک و کلوچه با 1/58% بیشترین ماده مصرفی در میان‏وعده بود. نتیجه‏گیری: نتایج مطالعه حاضر بیانگر این است که اکثر دانش‏آموزان قبل از آمدن به مدرسه صبحانه مصرف می‏کردند. معمولترین غذای مصرفی در وعده صبحانه نان و پنیر بود که به‏عنوان غذای مرسوم و معمول در فرهنگ ایرانی بیشتر مورد استفاده قرار می‏گیرد. با توجه به اینکه شیر در بین دانش‏آموزان کمتر استفاده می‏شد، توصیه می‏گردد برنامه‏های آموزشی گسترده برای تشویق مصرف روزانه این مواد صورت پذیرد.

واژه‌های کلیدی: دانش‌ آموزان، صبحانه، میان‌ وعده
متن کامل [PDF 225 kb]   (2850 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/11/6 | پذیرش: 1392/11/6 | انتشار: 1392/11/6
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezakhani H, Soheili Azad A, Razaghi M, Nemati A. Pattern of Breakfast and Snack Consumption and Their Effective Factors among Primary School Students, Qazvin. j.health 2012; 2 (4) :57-63
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-100-fa.html

رضاخانی مقدم حامد، سهیلی آزاد علی اکبر، رزاقی مقدم مریم، نعمتی علی. الگوی مصرف صبحانه و میان‌وعده و عوامل موثر بر آن در بین دانش‌ آموزان ابتدایی مدارس شهر قزوین. سلامت و بهداشت. 1390; 2 (4) :57-63

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-100-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4623