[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1403 ) ::
جلد 15 شماره 1 صفحات 123-106 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین چالش‬ها و عوامل تسهیل‬گر پیشگیری از ویروس کرونا از نظرخبرگان و کارشناسان بهداشت محیط در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی: مطالعه کیفی
فرهاد دوست علیزاده ، آزاده احمدی دشتیان ** ، فاطمه خلیلی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری ساری، ایران
چکیده:   (404 مشاهده)
زمینه و هدف: شیوع گسترده بیماری کووید-19 سراسر جهان را درگیر نموده و آمار مرگ و میر بالایی داشته است. مطالعه حاضر، به بررسی چالشها و عوامل تسهیلگر پیشگیری از ویروس کرونا از نظر خبرگان و کارشناسان بهداشت محیط در  مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی پرداخته است.  
روش کار: پژوهش از نظر فرایندکیفی، از نظر هدف اکتشافی است. جمع آوری داده ها مبتنی بر هدف با 22 نمونه اشباع شد. گرد آوری داده ها با مصاحبه نیمه ساختار یافته از اهل فن بهداشت محیط انجام گرفت. کدگذاری به وسیله نـرمافـزارMAXQDA10  و متن مصاحبه مجدد در اختیار متخصصان امر قرار گرفت و بازبینی و تحلیل محتوا شد.
یافته­ ها: با تحلیل مصاحبه‌ها 331 کد، 6 مقوله در بخش چالش ها و 4 مقوله در بخش تسهیلگرها استخراج شد. چالش ها شامل مولفه های اقتصادی، فرهنگی، فقر آموزشی، نیروی انسانی، قوانین  و مقررات و تجهیزات و امکانات و 28 زیر تم استخراج شد. در بخش تسهیلگر 4 تم رفع موانع اقتصادی، آموزش مکرر، تامین منابع مورد نیاز و قوانین و مقررات بازدارنده و 21 زیر تم استخراج گردید.
نتیجه گیری: با توجه به چالشهای موجود و گستردگی کووید-19، تقویت تسهیلگرها شامل آموزش مداوم و ایجاد آگاهی مشارکتی، تشدید نظارتها، توانمندسازی سفیران سلامت، حمایت قانونی محکم در برخورد با متخلفین، واکسیناسیون گروه هدف بالای 12 سال و ترویج خرید و تجارت مجازی میتواند به صورت چشمگیرکمک شایانی نماید و مورد استفاده برنامه ریزان و متولیان حوزه سلامت قرار گیرد.
 
واژه‌های کلیدی: پروتکل های بهداشتی، ویروس کرونا- 19، بهداشت محیط، مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی
متن کامل [PDF 309 kb]   (172 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1401/6/16 | پذیرش: 1402/12/14 | انتشار: 1403/1/14
فهرست منابع
1. Farnoosh GAG, Zijoud SRH, Dorostkar R, Farahani AJ. Understanding the 2019-novel Coronavirus (2019-nCoV) and Coronavirus Disease (COVID-19) Based on Available Evidence-A Narrative Review. J Mil Med. 2020;22(1):1-11. (persian)
2. Shabani Minaabad M. The effectiveness of distance education training package for Quidd disease-1 (SARS-COV2 virus) on reducing fear and anxiety of Quidd disease 19 (Corona virus-modern2019) in the virtual English language classroom of students - pilot study. Journal of Iranian Society of Oncology and Intensive Care. 1399; 2(4):57-68
3. Mahase E. China coronavirus: WHO declares international emergency as death toll exceeds 200. Bmj. 2020;368:408. [DOI:10.1136/bmj.m408] [PMID]
4. WHO. Global surveillance for human infection with coronavirus disease (COVID-19). WHO: Switzerland G. 2020.
5. WHO. Coronavirus disease (COVID-19) Weekly Epidemiological Update and Weekly Operational Update-Weekly Epidemiological Update 6 [Internet]. 2020 September 21;Available from https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/situation-reports
6. Sercat F, Totonchian A, Haragi A, Mostafavi M. Evaluation of the incidence of dental treatment staff in the first three months of coronavirus outbreak in Iran. Research in Dental Sciences. 2020; 17 (2):137-145. [DOI:10.29252/jrds.17.2.137]
7. WHO. WHO director-general's statement on IHR emergency committee on novel coronavirus (2019- nCoV(2020 https://www.who.int/dg/speeches/detail/who-directorgeneral-s-statement-on-ihr-emergency-committee-on-novel-coronavirus-(2019-ncov).
8. Shang JCA, Perera UGE, Quigley DD, Fu CJ, Dick, Pogorzelska-Maziarz M, Stone PW. COVID-19 Preparedness in U.S. Home Healthcare Agencies. J Am Med Dir Assoc. 2020; 21(7):924-927 [DOI:10.1016/j.jamda.2020.06.002] [PMID] []
9. Masumbeygi h؛ Ghanizadeh gh. Iranian Environmental Health Challenges in the Covid-11 Epidemic Lessons for the Future. Journal of Military Medicine. 2020; 11(22) :1086-1098.
10. Zarei poor M, Jedghan M, Movahed A. The Role of Health Ambassadors in Covid Self-Care - 19 in Iran - Expression of Perspective. Journal of Military Medicine. 1399; 22 (6): 672-4.
11. AliNejad R, Yousefi M, Ebrahimipour H, Taghipour A, Mohammadi A. Study of the Volume of Environmental Health Activities in Health Centers: Application of Work-study Model. Iranian Journal of Research in Environmental Health. Summer 2020; 6(2) 182-192.
12. Ehsani A. The effect of following the Corona virus health protocols on customer satisfaction and purchasing decision in pharmacies of Arak. jha. 2020; 23 (2):102-110. [DOI:10.29252/jha.23.2.102]
13. Masoumbeigi H, Ghanizadeh G. Challenges of Iranian Environmental Health during the COVID-19 Epidemic: Lessons for the Future. J Mil Med. 2020; 22 (11) :1086-1098.
14. Pakdaman M, Ghaneian MT, Ehrampoush MH, Lotfi MH, Gholami Zarchi E. Investigating factors affecting the interaction between environmental health inspectors and providers of food procurement, distribution and supply centers in Yazd: A qualitative study. Iran Occupational Health. 2019;16(2):61-78.
15. Sim MR. The COVID-19 pandemic: major risks to healthcare and other workers on the front line. Occup Environ Med. 2020;77(5):281-282. [DOI:10.1136/oemed-2020-106567] [PMID]
16. Niles MT, Bertmann F, Belarmino EH, Wentworth T, Biehl E, Neff R. The early food insecurity impacts of COVID-19. Nutrients. 2020;12(7):2096. [DOI:10.3390/nu12072096] [PMID] []
17. Brooks SK WR, Smith LE, Woodland L, Wessely S, Greenberg N, et al. The psychological impact of quarantine and how to reduce it: rapid review of the evidence. The Lancet. 2020;395(10227):912-920. [DOI:10.1016/S0140-6736(20)30460-8] [PMID]
18. Afrashteh S, Mohammadi A, Sepandi M. The role of segregation, quarantine and social distancing in controlling the Covid-19 epidemic. Journal of Military Medicine. 1399; 22 (2): 292-9.
19. Fathi E, Malekshahi Beiranvand F, Hatami Varzaneh A, Nobahari A. Health Care Workers Challenges during Coronavirus Outbreak: The Qualitative Study. RBS. 2020; 18(2):237-248. [DOI:10.52547/rbs.18.2.237]
20. Mutua F, Kang'ethe E, Grace D. The COVID-19 pandemic and its implications for food safety in East Africa. Nairobi, Kenya: ILRI. 2021; Paper 40.
21. Doshmangir L, Mahbub Ahari A, Qolipour K, Azami Aghdash S, Kalankesh L, Doshmangir P, Mobasseri KH, Khodayari Z. Strategies of East Asian countries in effectively dealing with Covid-19: Lessons learned for Iran. Journal of management strategies in the health system. 2020;4(4):370-3. [DOI:10.18502/mshsj.v4i4.2542]
22. Wu C, Wilkes R, Fairbrother M, Giordano G. Social Capital, Trust, and State Coronavirus Testing, Contexts. 2020.: https:// contexts.org/blog/healthcare-and-critical-infrastructure/#wu
23. Bashir MF, Jiang B, Komal B, Bashir MA, Farooq TH, Iqbal N, et al. Correlation between environmental pollution indicators and COVID-19 pandemic: a brief study in Californian context. Environmental research. 2020;187:109652. [DOI:10.1016/j.envres.2020.109652] [PMID] []
24. Zareipour Murad A, Jadgal M, M. E. The role of health ambassadors in self-care of Covid-19 in Iran-viewpoint. Journal of Military Medicine.2019; 22(6): 672-674.
25. Shahmohammadi R, Rasolevandi T, Azarpira H. Survey of Health Status of Saveh Bakeries During COVID-19 Pandemic in 2020. Journal of Research in Environmental Health. 2021;7(1):77-86.
26. Zamani Ahari S, Zareipour M. Health volunteers as environmental health inspectors in food preparation, distribution and supply centers during the Covid-19 epidemic. Journal of Environmental Health Research. 2021; 6(4): 295-298.
27. Amiri P. The role of electronic health during the Covid-19 crisis: a systematic review of literatures. Journal of Health and Biomedical Informatics. 2020;6(4):358-67. https://contexts.org/blog/healthcare-and-critical-infrastructur
28. Meskarpour-Amiri M, Shams L, Nasiri T. Identifying and categorizing the dimensions of Iran's health system response to the Covid-19 pandemic. Journal of Military Medicine. 2020;22(2):108-114.
29. Amiri P. The Role of Electronic Health During the Covid-19 Crisis: A Systematic Review of Literatures. jhbmi 2020; 6 (4) :358-367
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Doost Alizadeh F, Ahmadi Dashtian A, Khalili F. Investigating the Challenges and Facilitators of Corona Virus Prevention by Environmental Health Experts and Experts in Food Preparation and Distribution Centers: Qualitative Study. j.health 2024; 15 (1) :106-123
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2867-fa.html

دوست علیزاده فرهاد، احمدی دشتیان * آزاده، خلیلی فاطمه. تعیین چالش‬ها و عوامل تسهیل‬گر پیشگیری از ویروس کرونا از نظرخبرگان و کارشناسان بهداشت محیط در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی: مطالعه کیفی. سلامت و بهداشت. 1403; 15 (1) :106-123

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2867-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4623