[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1403 ) ::
جلد 15 شماره 1 صفحات 120-103 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین چالش‬ها و عوامل تسهیل‬گر پیشگیری از ویروس کرونا از نظرخبرگان و کارشناسان بهداشت محیط در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی: مطالعه کیفی
فرهاد دوست علیزاده ، آزاده احمدی دشتیان ، فاطمه خلیلی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری ساری، ایران
چکیده:   (63 مشاهده)
زمینه و هدف: شیوع گسترده بیماری کووید-19 سراسر جهان را درگیر نموده و آمار مرگ و میر بالایی داشته است. مطالعه حاضر، به بررسی چالشها و عوامل تسهیلگر پیشگیری از ویروس کرونا از نظر خبرگان و کارشناسان بهداشت محیط در  مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی پرداخته است.  
روش کار: پژوهش از نظر فرایندکیفی، از نظر هدف اکتشافی است. جمع آوری داده ها مبتنی بر هدف با 22 نمونه اشباع شد. گرد آوری داده ها با مصاحبه نیمه ساختار یافته از اهل فن بهداشت محیط انجام گرفت. کدگذاری به وسیله نـرمافـزارMAXQDA10  و متن مصاحبه مجدد در اختیار متخصصان امر قرار گرفت و بازبینی و تحلیل محتوا شد.
یافته­ ها: با تحلیل مصاحبه‌ها 331 کد، 6 مقوله در بخش چالش ها و 4 مقوله در بخش تسهیلگرها استخراج شد. چالش ها شامل مولفه های اقتصادی، فرهنگی، فقر آموزشی، نیروی انسانی، قوانین  و مقررات و تجهیزات و امکانات و 28 زیر تم استخراج شد. در بخش تسهیلگر 4 تم رفع موانع اقتصادی، آموزش مکرر، تامین منابع مورد نیاز و قوانین و مقررات بازدارنده و 21 زیر تم استخراج گردید.
نتیجه گیری: با توجه به چالشهای موجود و گستردگی کووید-19، تقویت تسهیلگرها شامل آموزش مداوم و ایجاد آگاهی مشارکتی، تشدید نظارتها، توانمندسازی سفیران سلامت، حمایت قانونی محکم در برخورد با متخلفین، واکسیناسیون گروه هدف بالای 12 سال و ترویج خرید و تجارت مجازی میتواند به صورت چشمگیرکمک شایانی نماید و مورد استفاده برنامه ریزان و متولیان حوزه سلامت قرار گیرد.
 
واژه‌های کلیدی: پروتکل های بهداشتی، ویروس کرونا- 19، بهداشت محیط، مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی
متن کامل [PDF 309 kb]   (45 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1401/6/16 | پذیرش: 1402/12/14 | انتشار: 1403/1/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Doost Alizadeh F, Ahmadi Dashtian A, Khalili F. Investigating the Challenges and Facilitators of Corona Virus Prevention by Environmental Health Experts and Experts in Food Preparation and Distribution Centers: Qualitative Study. j.health 2024; 15 (1) :103-120
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2867-fa.html

دوست علیزاده فرهاد، احمدی دشتیان * آزاده، خلیلی فاطمه. تعیین چالش‬ها و عوامل تسهیل‬گر پیشگیری از ویروس کرونا از نظرخبرگان و کارشناسان بهداشت محیط در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی: مطالعه کیفی. سلامت و بهداشت. 1403; 15 (1) :103-120

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2867-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4623