[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: دوره 14، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) ::
جلد 14 شماره 3 صفحات 266-258 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین کارایی عصاره‫ های اتانولی، اتیل استات و کلرفرمی گیاهان دارویی آویشن و استوخدوس بینالودی بر مهار و حذف باکتری‫ های استاندارد از محیط‫ های آبی
سید محمد موسوی ، حسین کمانی ، غلامرضا باقری ، لیلی محمدی ** ، عبداله درگاهی *
دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
چکیده:   (510 مشاهده)
زمینه و هدف: بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره گیاهان دارویی از لحاظ کارایی در حذف یا کاهش باکتریهای آب و فاضلاب دارای اهمیت می باشند. در واقع از عصاره گیاهی می توان بعنوان یک گندزدای طبیعی و مقرون به صرفه بهره برد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) با تکیه بر عصاره های گیاهان دارویی آویشن (Thymus vulgaris) و استوخدوس بینالودی (Nepeta binaloudensis) بود.
روش کار: نوع مطالعه در این پژوهش تجربی و از نوع آزمایشگاهی بود، از نمونه های آب حاوی باکتری بعنوان جامعه مورد مطالعه استفاده گردید. برای انجام این پژوهش سه نوع عصاره اتانولی، کلروفرمی و اتیل استاتی مربوط به بخشهای هوایی دو گیاه دارویی آویشن و استوخدوس بینالودی با استفاده از روتاری تهیه گردید و 7 سویه باکتریزایی استاندارد مرتبط با آب و فاضلاب، تحت بررسی قرار گرفت. برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) به روش میکرودایلوشن از پنج غلظت مختلف ۳.۱، 25/6، 5/12، ۲۵ و ۵۰ پی پی ام بر روی باکتریها استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS-16 و آزمون واریانس یک طرفه استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که برای گیاه آویشن، کمترین غلظت مهارکنندگی و کمترین غلظت کشندگی مربوط به هر ۳ نوع عصاره می باشد، بطوریکه به ترتیب در غلظت های ppm 1/3 و ppm 25/6 باکتری های  Listeria monocytogenes و Shigella dysenteriae مهار و حذف شدند. برای گیاه استوخدوس بینالودی کمترین غلظت مهارکنندگی و کمترین غلظت کشندگی مربوط به عصاره کلرفرمی و اتیل استات بود که به ترتیب در غلظت های  ppm1/3 و 25/6 باکتریهای Shigella dysenteriae  و E.coli را مهار و حذف کردند. قابل ذکر است که  عصاره اتانولی استوخدوس بینالودی هیچگونه تاثیری بر باکتری Shigella dysenteriae نداشت.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که گیاه آویشن پتانسیل بهتری برای خصوصیات آنتی باکتریایی و ضدعفونیکنندگی آب و فاضلاب دارد؛ بنابراین میتوان برای مطالعات آتی از ترکیبات این گیاه برای طراحی یک عامل ضد میکروبی بعنوان جایگزین ضدعفونیکننده های شیمیایی استفاده کرد.
 
واژه‌های کلیدی: حداقل غلظت بازدارندگی (MIC)، حداقل غلظت کشندگی (MBC)، آویشن، استوخدوس بینالودی
متن کامل [PDF 235 kb]   (197 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/9/16 | پذیرش: 1402/9/10 | انتشار: 1402/9/10
فهرست منابع
1. Rahmani A, Samarghandi M. Investigation of Coliform Removal from Drinking Water by Electrolysis. Avicenna J Clin Med 2008; 15(2):60-65.
2. Ada K, Ergene A, Tan S, Yalçın E. Adsorption of Remazol Brilliant Blue R using ZnO fine powder: Equilibrium, kinetic and thermodynamic modeling studies. Journal of hazardous materials. 2009;165(1-3):637-44. [DOI:10.1016/j.jhazmat.2008.10.036] [PMID]
3. Mosqueda-Jimenez D, Huck P. Fouling analysis of ultrafiltration and nanofiltration membranes. Water Practice and Technology. 2006;1(4): 1-12. [DOI:10.2166/wpt.2006.085]
4. Gholami M, Nazari Sh, Yari A, Mohseni S, Matboo S. Removal of E. coli and S. aureus from polluted water using electrolysis method with Al-Fe electrodes. Tehran University Medical Journal, May 2017; Vol. 75( 2): 85-95.
5. Hu J, Chen G, Lo IM. Removal and recovery of Cr(VI) from wastewater by maghemite nanoparticles Water Res. 2005;39(18):4528-36. [DOI:10.1016/j.watres.2005.05.051] [PMID]
6. Rouhi S, Ramazanzadeh R, Mohammadi SH, Abodollahi A, Shakib P, Mohammadi B, Ahmadi A. Antibacterial effects of Artemisa aucheri leaf and Spirulina BlueGreen algae aqueous and alcoholic extracts on the multidrug-resistant Klebsiella pneumoniae isolated from the patients with pneumonia. SJKU. 2020;25(4):124-139. [DOI:10.52547/sjku.25.4.124]
7. Adeeyo AO, Odelade KA, Msagati TA, Odiyo JO. Antimicrobial potencies of selected native African herbs against water microbes. Journal of King Saud University-Science. 2020 Jun 1;32(4):2349-57. [DOI:10.1016/j.jksus.2020.03.013]
8. Özkan E, Celik B, Mat A. Antimicrobial activities of five endemic Hypericum speciesfrom Anatolia compared with Hypericum perforatum. J Res Pharm. 2019; 23(1): 114-119. [DOI:10.12991/jrp.2018.115]
9. Douhri H, Raissouni I, Amajoud N, Belmehdi O, Benchakhtir M, Tazi S, Abrini J and Douhri B. Antibacterial effect of ethanolic extracts of Moroccan plant against Escherichia coli. J. Mater. Environ. Sci., 2017; 8 (12): 4408-4414. [DOI:10.26872/jmes.2017.8.12.465]
10. Kirui JK, Kotut K, Okemo PO. Efficacy of aqueous plant extract in disinfecting water of different physicochemical properties. Journal of Water and Health. 2015 Sep 1;13(3):848-52. [DOI:10.2166/wh.2015.002] [PMID]
11. Foroughi A. A review on medicinal plants; An emphasis on antimicrobial effects. Veterinary Research & Biological Products. 2022 Mar 21;35(1):2-17.
12. Sagharyan, M., Ganjeali, A. and Cheniany, M. Investigating the effect of antioxidant compounds and various concentrations of BAP and NAA on the improvement of in vitro stem and root formation of Nepeta binaloudensis Jamzad. - Nova Biol. Reperta 2019; 6: 198-205. [DOI:10.29252/nbr.6.2.198]
13. Mousavi SM, Bagheri GH and Saeidi S. Antibacterial Activities of the Hydroalcoholic Extract of Portulaca oleracea Leaves and Seeds in Sistan Region, Southeastern Iran. Int J Infect. 2015 April; 2(2): e23214. [DOI:10.17795/iji-23214]
14. Zarei-Yazdeli M, Seyed Ebrahimi SA, Alipanah H, Noori M. Evaluation of antibacterial activity of ethanoloic and methanoloic extracts of Dracocephalum kotschyi and Mazouj galls. Feyz 2020; 24(3): 293-301
15. Ananda N, Soebagio2, Yogiartono R, Rachmadi P. The Minimum Inhibitory Concentration (MIC) And Minimum Bactericidal Concentration (MBC) Of Sambiloto Leaf Extract Against Enterococcus Faecalis. Sys Rev Pharm 2020;11(3):899-902.
16. Kozłowska M, Scibisz I, 'Przybył JL, Laudy AE, Majewska E, Tarnowska K, Małajowicz J, Ziarno M. Antioxidant andAntibacterial Activity of Extractsfrom Selected Plant Material. Appl. Sci. 2022, 12, 9871. [DOI:10.3390/app12199871]
17. Bakhtiyari S, Sabzali S, Rostamzad A, Basati GH. Investigating antimicrobial activity of hydroalcoholic extract and essential oil of Tymbra spicata against some pathogenic bacteria. J Bas Res Med Sci 2014; 1(1):1-7.
18. Nozohour Y, Jalilzadeh GH. Antibacterial Activities of Ethanolic Extract of Malva sylvestris L. Against Salmonella enterica and Escherichia coli Isolated from Diarrheic Lambs. Iran J Med Microbiol. 2021; 15(1): 121-129. [DOI:10.30699/ijmm.15.1.121]
19. Srikacha N, Ratananikom K. Antibacterial activity of plant extracts in different solvents against pathogenic bacteria: An in vitro experiment. J Acute Dis 2020; 9(5): 223-226. [DOI:10.4103/2221-6189.291288]
20. Alizadeh Behbahani B, Tabatabaei Yazdi F, Shahidi F, Mohebbi M, Zanganeh H. Investigation of the Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) of the Aqueous and Ethanolic AvicenniaMarina Extracts on Gram Positive and Gram Negative Bacteria "in Vitro". Sadra Med Sci J 2014; 2(2): 123-134.
21. Zarei M, Fadaei V, Mirzaei M. In Vitro Antimicrobial Activity of the Alcoholic Extract of Quercus brantii subsp. persica. J Hum Environ Health Promot. 2022; 8(1): 22-6. [DOI:10.52547/jhehp.8.1.22]
22. Mahmoudi S, Nasiri R, Jafari Sales A. In-vitro antibacterial effects of methanolic extract of peppermint (Mentha Piperita Lamiaceae) on standard Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Escherichia coli and Pseudomonas aeruginosa strain. Jorjani Biomedicine Journal. 2019; 7(4): 4-10. [DOI:10.29252/jorjanibiomedj.7.4.4]
23. Atwaa ESH, Shahein MR, Radwan HA, Mohammed NS, Aloraini MA, Albezrah NKA, Alharbi MA, Sayed HH, Daoud MA, Elmahallawy EK. Antimicrobial Activity of Some Plant Extracts and Their Applications in Homemade Tomato Paste and Pasteurized Cow Milk as Natural Preservatives. Fermentation 2022, 8, 428. [DOI:10.3390/fermentation8090428]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavi S.M S, Kamani H, Bagheri G, Mohammadi L, Dargahi A. Determining the Efficacy of Ethanolic, Ethyl Acetate and Chloroform Extracts of Thymus Vulgaris and Nepeta Binaloudensis Medicinal Plants on the Inhibition and Removal of Standard Bacteria from Aquatic Environments. j.health 2023; 14 (3) :258-266
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2792-fa.html

موسوی سید محمد، کمانی حسین، باقری غلامرضا، محمدی * لیلی، درگاهی * عبداله. تعیین کارایی عصاره‫ های اتانولی، اتیل استات و کلرفرمی گیاهان دارویی آویشن و استوخدوس بینالودی بر مهار و حذف باکتری‫ های استاندارد از محیط‫ های آبی. سلامت و بهداشت. 1402; 14 (3) :258-266

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2792-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4623