[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
دسترسی آزاد

مقالات این مجله با دسترسی آزاد توسط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
..
:: دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) ::
جلد 13 شماره 2 صفحات 160-151 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی و مقایسه سدیم موادغذایی پرمصرف با مقدار گزارش شده بر روی برچسب غذایی در شهر کرمانشاه
اکبر برزگر ، میترا دربندی ، عباس همتی ازندریانی ، یحیی پاسدار **
دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
چکیده:   (1223 مشاهده)
زمینه و هدف: برچسب گذاری صحیح مواد غذایی می­تواند به بهبود رژیم غذایی و سلامت کمک کند. با توجه به اهمیت سدیم در رژیم غذایی، تعیین مقدار سدیم مواد غذایی و مقایسه آن با مقدار گزارش شده بر روی برچسب­های تغذیه­ای از اهداف مطالعه حاضر بود.
 روش کار: در این مطالعه 96 ماده غذایی پرمصرف در 5 گروه شامل فرآورده­های گوشتی و پروتئینی، لبنیات، تنقلات، ســس ســـفید، رب گوجه فرنگی و ماکارونی مورد بررسی قرار گرفت. مقدار سدیم با دستگاه فلـیم فتومتر   (Halstead, Essex, England) اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاد­ه از آزمون ویلکاکسون و ضریب همبستگی پیرسون انجام گرفت.
یافته­ ها: میانگین مقدار سدیم موجود در فرآورده­های گوشتی و پروتئینی (04/183±35/409 میلی گرم) به طور معناداری بیشتر از مقدار گزارش شده بر روی برچسب­های تغذیه­ای (95/273±90/317 میلی­گرم) بود (005/0p=). در گروه سس­ها و رب­ها میانگین مقدار سدیم بطور معنی­داری کمتر از مقدار گزارش شده بر روی برچسب­های تغذیه­ای بود (002/0p=). در لبنیات و ماکارونی مقدار سدیم گزارش شده بر روی برچسب ها با مقدار واقعی تفاوت معناداری نداشت. در 67 درصد مواد غذایی مورد بررسی، مقدار سدیم گزارش شده بر روی برچسب­های تغذیه­ای با سدیم بکاررفته در مواد اولیه تطابق نداشت و کمتر یا بیشتر از مقدار واقعی گزارش شده بود.
نتیجه­ گیری: این مطالعه نشان داد مقدار سدیم گزارش شده بر روی برچسب­های تغذیه­ای مواد غذایی با مقادیر بکاررفته در مواد اولیه تفاوت قابل توجهی دارد. لذا کنترل دقیق سدیم در مراحل تولید فرآورده­های غذایی و نظارت دقیق­تر برچسبهای تغذیه­ای ضروری است.

 
واژه‌های کلیدی: سدیم، فرآورده های گوشتی، لبنیات، تنقلات، برچسب تغذیه ای
متن کامل [PDF 433 kb]   (564 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1401/6/17 | پذیرش: 1401/6/10 | انتشار: 1401/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barzegar A, Darbandi M, Hemati A, Pasdar Y. Evaluation and Comparison of Sodium in High Consumption Foods with the Amount Reported on Nutritional Label in Kermanshah. j.health 2022; 13 (2) :151-160
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2587-fa.html

برزگر اکبر، دربندی میترا، همتی ازندریانی عباس، پاسدار * یحیی. بررسی و مقایسه سدیم موادغذایی پرمصرف با مقدار گزارش شده بر روی برچسب غذایی در شهر کرمانشاه. سلامت و بهداشت. 1401; 13 (2) :151-160

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2587-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4623