[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
دسترسی آزاد

مقالات این مجله با دسترسی آزاد توسط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
..
:: دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1401 ) ::
جلد 13 شماره 1 صفحات 141-134 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی روند تغییرات علایم بالینی در بیماران کووید-19 در استان اردبیل
داوود ادهم ، اسلام مرادی اصل ، عباس عباسی قهرمانلو**
دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران
چکیده:   (1450 مشاهده)
زمینه و هدف: کروناویروس‌ها خانواده بزرگی از ویروس‌ها و زیرمجموعه کروناویریده هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری‌های شدیدتری همچون سارس، مرس و کووید-۱۹ را شامل می‌شود و سیستم تنفسی انسان را درگیر میکند. هدف از این مطالعه بررسی سیر تغییرات علایم بالینی بیماری کووید-19 در طول دوره اپیدمی در بیماران بستری شده در بیمارستانهای استان اردبیل بود.
روش کار: در این مطالعه مقطعی (توصیفی- تحلیلی)، کلیه بیماران دارای علایم مشکوک به کووید-19 که به بیمارستانهای استان اردبیل مراجعه کرده و بستری شده اند مورد مطالعه قرار گرفتند. این اطلاعات از سیستم ثبت داده های بیمارستانی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل استخراج گردید و در دو بازه زمانی بین 20 فوریه تا 10 جولای 2020  مورد آنالیز قرار گرفتند. برای بررسی رابطه بین علائم COVID-19 و دوره‌های زمانی، از آزمون‌های مجذور کای و آزمون فیشر در نرم افزار SPSS-16 استفاده شد.
یافته ها: تعداد کل موارد بستری  در طول مطالعه 5541  مورد  بودند که بعد از آزمایش PCR  از کل بیماران نتیجه آزمایشگاهی برای 2506 نفر (22/45%) مثبت بودند. طبق نتایج این مطالعه  شیوع دل درد و کوفتگی بدن در فاصله زمانی اول تا دوم تقریباً دو برابر شد (05/0p<). با این حال شیوع ضعف عمومی بدن، گیجی یا تحریک پذیری، آبریزش بینی، درد قفسه سینه و قرمزی ملتحمه چشم در این مدت کاهش قابل توجهی داشتند (05/0p<).
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که در ابتدای اپیدمی علایم تنفسی در بیشتر مبتلایان گزارش شده است. با گذشت زمان برخی علایم دیگر نظیر علایم گوارشی و بویایی و چشایی نیز بیشتر شده اند اما باز هم علایم دستگاه تنفســی در کووید-19 جزو علایم شدید بوده و بصورت مستقیم در میزان بستری و مرگ و میر تاثیر دارد.
 
واژه‌های کلیدی: کرونا ویروس، کووید-19، علایم بالینی، اپیدمیک، ایران
متن کامل [PDF 204 kb]   (705 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1401/2/8 | پذیرش: 1401/2/10 | انتشار: 1401/2/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Adham D, Moradi-Asl E, Abbasi-Ghahramanloo A. Trends in Clinical Symptoms of Novel Coronavirus Disease (COVID-19) in the Northwest of Iran. j.health 2022; 13 (1) :134-141
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2528-fa.html

ادهم داوود، مرادی اصل اسلام، عباسی قهرمانلو* عباس. بررسی روند تغییرات علایم بالینی در بیماران کووید-19 در استان اردبیل. سلامت و بهداشت. 1401; 13 (1) :134-141

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2528-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4623