[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1401 ) ::
جلد 13 شماره 1 صفحات 16-7 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی جنبه‌های ایمنی و فعالیت آنتاگونیستی باکتری‌های انتروکوکوس جداسازی‌شده از پنیر‌های سنتی کوزه
امیرحسین سامی ، جلیل خندقی ، ناطق عباسقلی‌زاده
دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران
چکیده:   (1091 مشاهده)
زمینه و هدف: کنترل ایمنی انواع پنیرهای سنتی تهیه شده از شیر خام مانند پنیر کوزه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. گرچه باکتری‌های انتروکوک‌ می‌توانند خواص مفید پروبیوتیکی یا تکنولوژیکی در پنیر ایفا کنند ولی بکارگیری آن‌ها در غذاها بدلیل شواهد مبتنی بر بیماریزایی و مقاومت‌های آنتی بیوتیکی آن‌ها مورد بحث و تردید بوده است.
روش کار: در تحقیق حاضر پس از جداسازی و شناسایی مورفولوژیکی و  بیوشیمیایی باکتری‌های انتروکوک جداسازیشده از تعداد 50 نمونه پنیر کوزه‌ای سنتی در استان آذربایجان‌غربی، خواص ضد باکتریایی جدایه‌ها به‌روش انتشار چاهک تعیین و الگوی مقاومت به 12 آنتی‌بیوتیک رایج بالینی با استفاده از روش انتشار دیسک ارزیابی شد. همچنین ویژگی همولیزکنندگی جدایه‌ها بررسی گردید.
یافته‌ها: نتایج وجود انتروکوکسی‌ها در 74 درصد از نمونه‌های پنیر کوزه را نشان دادند. در بین گونه‌های شناسایی شده انتروکوکوس فکالیس و انتروکوکوس فاسیوم به ترتیب با 7/44 و 2/37 درصد، بیشترین فراوانی را داشتند. بالاترین اثرات بازدارندگی جدایه‌ها در مورد باکتری لیستریا مونوسایتوجنز (7/83%) ثبت شد. بررسی‌ها نشان داد بالای 80 درصد از جدایه‌ها به 8 آنتی‌بیوتیک رایج کلینیکی ازجمله ونکومایسین حساس بودند. همچنین همه باکتری‌های انتروکوک جداشده فاقد قدرت همولیز بودند.
نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که پنیر سنتی کوزه منبع غنی از باکتری انتروکوکوس دارای فعالیت ضد میکروبی و حساسیت بالا به آنتی‌بیوتیک‌های رایج از جمله ونکومایسین است. در صورت مطالعه جنبه‌های بیشتر ایمنی و همچنین ارزیابی دیگر خواص پروبیوتیکی، می‌توان از این جدایه‌ها به‌عنوان منبع باکتری‌های پروبیوتیک بومی در دیگر محصولات تخمیری نیز استفاده کرد. 
 
واژه‌های کلیدی: انتروکوکوس، پنیر کوزه، خواص آنتاگونیستی، مقاومت آنتی‌بیوتیکی
متن کامل [PDF 370 kb]   (564 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1401/2/6 | پذیرش: 1401/2/10 | انتشار: 1401/2/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sami A, Khandaghi J, Abbasgholizadeh N *. Evaluation of Safety Aspects and Antagonistic Activity of Enterococcus Strains Isolated from Traditional Pot Cheese. j.health 2022; 13 (1) :7-16
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2516-fa.html

سامی امیرحسین، خندقی جلیل، عباسقلی‌زاده * ناطق. ارزیابی جنبه‌های ایمنی و فعالیت آنتاگونیستی باکتری‌های انتروکوکوس جداسازی‌شده از پنیر‌های سنتی کوزه. سلامت و بهداشت. 1401; 13 (1) :7-16

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2516-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4623