ارتباط میزان یارانه پرداختی به گندم و آرد و سرانه مصرفی نان در خانوارهای ایرانی
|
مینا باباشاهی ** ، سمیرا شکری |
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، تهران، ایران |
|
چکیده: (1510 مشاهده) |
زمینه و هدف: سیاستهای مالی میتوانند نقش مهمی در رفتار و سلامت مصرف کنندگان بازی کنند. مطالعه حاضر با هدف تحلیل روند میزان مصرف نان در ایران و تغییرات میزان یارانه پرداختی به آن صورت پذیرفت.
روش کار: برای دستیابی به اهداف این مطالعه، میزان مصرف نان در خانوارهای ایرانی از ترازنامه غذایی ســالهای 1390-1381 جمهوری اسلامی ایران و میزان یارانه پرداختی به آن از مستندات و آمارهای موجود در وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان استخراج گردید. تجزیه و تحلیل دادهها به وسیله نرم افزار SPSS-16 و با استفاده از آمار توصیفی و آزمونهای آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی با ضریب اطمینان 95 درصد انجام شد.
یافته ها: نتایج آزمون رگرسیون خطی بین میزان یارانه پرداختی به نان و میزان مصرف نان (019/0=p و 720/0-=r) و همچنین میزان انرژی تولیدی در بدن (003/0=p و 824/0-=r) اختلاف آماری معناداری را نشان داد، به طوری که به ازای افزایش هر یک میلیارد ریال یارانه پرداختی به نان، 712/63 تن از میزان مصرف نان و 014/0 کیلوکالری از انرژی مصرفی در روز کاسته میشود.
نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان داد که در طی سالهای مورد بررسی، مصرف نان و میزان انرژی تولیدی آن در بدن با افزایش میزان یارانه های پرداختی به نان روند کاهشی داشته است، توجه ناکافی به کیفیت آرد و نان تولیدی، افزایش ضایعات نان، فقدان حق انتخاب برای مشتریان و نانوایان، ضعف در آموزش نانوایان و پیچیدگیهای مربوط به سهمیه بندی آرد از عمدهترین مشکلات مرتبط با ساختار یارانههای تولید نان در کشور هستند. |
|
واژههای کلیدی: گندم، آرد، یارانه، خانوار |
|
متن کامل [PDF 1284 kb]
(630 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1400/3/4 | پذیرش: 1400/2/10 | انتشار: 1400/2/10
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|