[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1400 ) ::
جلد 12 شماره 1 صفحات 115-105 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط میزان یارانه پرداختی به گندم و آرد و سرانه مصرفی نان در خانوارهای ایرانی
مینا باباشاهی ** ، سمیرا شکری
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ‫درمانی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (1510 مشاهده)
زمینه و هدف: سیاست‌های مالی می‌توانند نقش مهمی در رفتار و سلامت مصرف کنندگان بازی کنند. مطالعه‌ حاضر با هدف تحلیل روند میزان مصرف نان در ایران و تغییرات میزان یارانه‌ پرداختی به آن صورت پذیرفت.
روش کار: برای دستیابی به اهداف این مطالعه، میزان مصرف نان در خانوارهای ایرانی از ترازنامه غذایی ســال‌های 1390-1381 جمهوری اسلامی ایران و میزان یارانه پرداختی به آن از مستندات و آمارهای موجود در وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان استخراج گردید. تجزیه و تحلیل داده‌‌ها به وسیله‌‌ نرم افزار SPSS-16 و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون‌‌های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی با ضریب اطمینان 95 درصد انجام شد.
یافته ها: نتایج آزمون رگرسیون خطی بین میزان یارانه پرداختی به نان و میزان مصرف نان (019/0=p و 720/0-=r) و همچنین میزان انرژی تولیدی در بدن (003/0=p و 824/0-=r) اختلاف آماری معناداری را نشان داد، به طوری که به ازای افزایش هر یک میلیارد ریال یارانه‌ پرداختی به نان، 712/63 تن از میزان مصرف نان و 014/0 کیلوکالری از انرژی مصرفی در روز کاسته می‌‌شود.
نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان داد که در طی سالهای مورد بررسی، مصرف نان و میزان انرژی تولیدی آن در بدن با افزایش میزان یارانه های پرداختی به نان روند کاهشی داشته است، توجه ناکافی به کیفیت آرد و نان تولیدی، افزایش ضایعات نان، فقدان حق انتخاب برای مشتریان و نانوایان، ضعف در آموزش نانوایان و پیچیدگیهای مربوط به سهمیه بندی آرد از عمدهترین مشکلات مرتبط با ساختار یارانه‌های تولید نان در کشور هستند.
واژه‌های کلیدی: گندم، آرد، یارانه، خانوار
متن کامل [PDF 1284 kb]   (630 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/3/4 | پذیرش: 1400/2/10 | انتشار: 1400/2/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Babashahi M, Shokri S. Association of Subsidies for Wheat and Flour with per Capita Consumption of Bread among Iranian Households. j.health 2021; 12 (1) :105-115
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2372-fa.html

باباشاهی * مینا، شکری سمیرا. ارتباط میزان یارانه پرداختی به گندم و آرد و سرانه مصرفی نان در خانوارهای ایرانی. سلامت و بهداشت. 1400; 12 (1) :105-115

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2372-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4623