[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: دوره 11، شماره 5 - ( زمستان 1399 ) ::
جلد 11 شماره 5 صفحات 713-699 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات اقتصادی طوفان گرد و غبار
ساسان فریدی ، صادق رحمانی ، نیلوفر‫ هاشمی ، ساسان قبادیان ، محمد سعید ذکایی **
دانشگاه علامه طباطبایی، تهران
چکیده:   (1820 مشاهده)
زمینه و هدف: طوفان شن و گرد و غبار به طور معمول در مناطق خشک و نیمه‌خشک اتفاق می‌افتد. این پدیده در کشور ایران در مناطق غربی، جنوب غربی و مرکزی، بیشتر در فصل تابستان قابل مشاهده است. مطالعات انجام گرفته تاکنون نشان میدهند که این پدیده بر سلامتی انسان، زمین‌های کشاورزی، صنعت، زیرساخت‌ها و بخش حمل و نقل اثرگذار است. هدف مطالعه حاضر بررسی اثرات اقتصادی پدیده گرد و غبار میباشد.
روش کار: مطالعه حاضر یک پژوهش از نوع کتابخانه ای و توصیفی است. در ابتدا مقاله ها و گزارشهای ارائه شده در پایگاه های داده معتبر فارسی (Civilica، Magiran و SID) و انگلیسی از قبیل Web of Science،Scopus ، Embase، PubMed و Google scholar دریافت شده و بصورت مجزا بررسی شدند.
یافته ها: پدیده گرد و غبار محدوده جغرافیایی گسترده‌ای را در بر می‌گیرد، در واقع در تمامی نقاط جهان اتفاق می‌افتد و یک موضوع بین‌المللی به حساب می‌آید. در طی وقوع پدیده گرد و غبار، غلظت آلاینده‌های مختلف افزایش پیدا می‌کند که به طور کلی اتمسفر، بیوسفر، هیدروسفر و تروپوسفر را تحت تاثیر قرار داده و آثار بسیار زیادی به­دنبال دارد. طوفان شن و گرد و غبار، اثرات محیط زیستی، بهداشتی و اقتصادی - اجتماعی گسترده ای را به دنبال خواهد داشت که بصورت حلقه­های زنجیر، مرتبط بوده و در نهایت هر یک از این اثرات، به تبعات اقتصادی جبران ناپذیری، می­انجامند. بنابراین، پدیده گرد و غبار، دارای اثرات اقتصادی گسترده ای از قبیل تاثیر بر صادرات نقت، تاخیر در سفرهای هوایی، اختلال در حمل و نقل جاده ای، اثرات مخرب بر کشاورزی (زراعت و باغبانی)، تصادفات جاده ای، خسارت به جاده، تعطیلی مدارس، لوازم منزل، تجهیزات الکترونیکی، تابلوهای تبلیغاتی عمومی، کانالهای آبیاری، نیروگاه های برق وسلامتی مردم است.
نتیجه‌گیری: پدیده گرد و غبار را نباید و نمیتوان فقط یک موضوع محیط زیستی در نظر گرفت، بلکه این پدیده به علت تبعات بسیار زیاد اقتصادی که برای زیرساختهای مناطق تحت تاثیر و کشور دارد بایستیبه عنوان یک دغدغه ملی و بین المللی در نظر گرفته شود و برای کاهش تبعات آن نیاز به همراهی بسیاری از بخش های اجرایی کشور میباشد. برای کاهش منابع انسان‌ساخت پدیده گرد و غبار، پیشنهاد این پژوهش بر ارزیابیها و استراتژی‌های یکپارچه‌ای است که مدیریت پایدار آب و زمین را در مزارع، مراتع، بیابان‌ها و مناطق شهری، با وجود تغییرات اقلیمی، ارتقا می‌بخشند.
واژه‌های کلیدی: گرد و غبار، اثرات اقتصادی
متن کامل [PDF 515 kb]   (708 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1399/12/13 | پذیرش: 1399/11/10 | انتشار: 1399/11/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Faridi S, Rahmani S, Hashemi N, Ghobadian S, Zokaei M. The Economic Effects of Dust Storm. j.health 2021; 11 (5) :699-713
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2331-fa.html

فریدی ساسان، رحمانی صادق، هاشمی نیلوفر‫، قبادیان ساسان، ذکایی * محمد سعید. اثرات اقتصادی طوفان گرد و غبار. سلامت و بهداشت. 1399; 11 (5) :699-713

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2331-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 5 - ( زمستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.18 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4623