[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: دوره 11، شماره 4 - ( پاییز 1399 ) ::
جلد 11 شماره 4 صفحات 488-478 برگشت به فهرست نسخه ها
تشخیص تقلبات و بررسی اصالت گوشت و فرآورده‌های گوشتی با استفاده از خواص شیمیایی و تکنیک PCR در شهر تبریز
علیرضا صادقپور ، خلیل پیرزاده اشرف ، محمدرضا صحت‌خواه ، جلیل خندقی **
دانشگاه آزاد اسلامی، سراب، ایران
چکیده:   (2522 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به هزینه نسبتاً بالای گوشت خام، امکان تقلب در محصولات غذایی گوشتی دور از ذهن نیست. اهمیت پی‌بردن به تقلب در محصولات گوشتی از نظر اختلاط سایر انواع گوشت‌ها و یا اجزای ارزان‌قیمت لاشه و یا عدم رعایت ترکیبات ذکرشده در برچسب محصولات ‌است. تشخیص تقلب در محصولات گوشتی از جنبههای مختلفی مانند اقتصادی، امنیتی، مذهبی و سلامتی حائز اهمیت است، لذا نهادهای ناظر بر کیفیت و سلامت در جامعه باید با روش‌های گوناگون و دقیق به این مهم بپردازند.
روش کار: در این تحقیق ویژگی‌های شیمیایی (مقادیر چربی، پروتئین، کربوهیدرات، خاکستر و رطوبت) تعداد ۵۸ نمونه محصولات گوشتی عرضه‌شده در سطح شهر تبریز به‌روش‌های ذکرشده در استانداردهای ملی ایران مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین اصالت گوشت تعداد ۴۷ نمونه‌ گوشت‌خام و فرآورده‌های گوشت قرمز از نظر اختلاط گوشت و یا سایر قسمت‌های لاشه مرغ در آنها، با  استفاده از تکنیک PCR بررسی شد.
یافته‌ها: نتایج تحقیق نشان داد ۳۸/۴۱ درصد نمونه‌های آزمایش‌شده دارای مقادیر مغایر با حدود مجاز تعیین‌شده در استاندارد ملی ایران بودند. همچنین تقلب در نمونه‌ها بصورت اختلاط آلایش مرغی در آنها، چه در فرآورده‌های صنعتی دارای نشان استاندارد مانند محصولات فرآوری‌شده و نیمه فرآوری‌شده و چه در گوشت‌های خام قابل مشاهده بود بطوریکه در مجموع، ۲۳/۸۷ درصد از نمونه‌‌های اخذشده از نظر اصالت گوشت محصول، مورد تائید قرار نگرفت.
نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که میزان تقلبات و درج اطلاعات نادرست در برچسب محصولات گوشت‌قرمز از نظر اختلاط آلایش مرغی در آنها در شهر تبریز بسیار بالا بوده و این مسئله ضرورت نظارت دقیق، مستمر و منظم نهاد‌های بهداشتی بر روی این محصول‌ غذایی پرمصرف را بیش از پیش آشکار مینماید.
 
واژه‌های کلیدی: تقلب، اصالت، فرآورده‌های گوشتی، خواص شیمیایی، PCR، تبریز
متن کامل [PDF 267 kb]   (1738 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1399/8/22 | پذیرش: 1399/7/10 | انتشار: 1399/7/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghpour A, Pirzadeh-Ashraf K, Sehatkhah M, Khandaghi J. Determination of Adulteration and Authenticity of Meat and Meat Products Using Chemical Properties and PCR Technique in Tabriz. j.health 2020; 11 (4) :478-488
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2257-fa.html

صادقپور علیرضا، پیرزاده اشرف خلیل، صحت‌خواه محمدرضا، خندقی * جلیل. تشخیص تقلبات و بررسی اصالت گوشت و فرآورده‌های گوشتی با استفاده از خواص شیمیایی و تکنیک PCR در شهر تبریز. سلامت و بهداشت. 1399; 11 (4) :478-488

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2257-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 4 - ( پاییز 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4623