[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1399 ) ::
جلد 11 شماره 1 صفحات 87-77 برگشت به فهرست نسخه ها
سواد تغذیه‫ ای بزرگسالان و عوامل مرتبط با آن: یک مطالعه مقطعی در استان کهگیلویه و بویراحمد
محسن شمس ** ، فرشته بوستانی ، مصطفی ملکی ، صدیقه شریعتی نیا ، علی موسوی زاده ، مهناز همتی
دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
چکیده:   (2760 مشاهده)
زمینه و هدف: سواد تغذیه، مهارت افراد برای دریافت، درک و به کارگیری اطلاعات تغذیه ای جهت تصمیم گیری مناسب در مورد رفتارهای تغذیه ای است. هدف مطالعه حاضر تعیین وضعیت سواد تغذیه ای افراد 15 سال و بالاتر استان کهگیلویه و بویراحمد بود.
روش کار: مطالعه حاضر از نوع مقطعی بود که با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای وضعیت سواد تغذیه ای 4000 نفر را مورد بررسی قرار داد. برای جمع آوری داده ها از ابزار سنجش سواد تغذیه ای بومی شده برای جامعه ایرانی استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های کای دو، تی، آنالیز واریانس یک طرفه و آنالیز رگرسیونی انجام شد.
یافته ها: میانگین امتیاز سواد تغذیه ای در نمونه های انتخابی 42/6±61/21 بود. در نمونه انتخابی، 4/8 درصد افراد سواد تغذیه ای ناکافی، 4/37 درصد سواد تغذیه ای کافی و 2/54 درصد سواد تغذیه ای متوسط داشتند. مهارت تشخیص گروههای غذایی، اطلاعات عمومی تغذیه و مهارت درک مطلب ، پیشگویی کننده های قوی تری برای سواد تغذیه بودند.
نتیجه گیری: بیشتر افراد مورد مطالعه در گروه با سواد تغذیه ای متوسط قرار داشتند. بنابراین در صورتی که مداخله ارتقای سواد تغذیه ای به شکل مناسبی طراحی و اجرا شود می تواند باعث افزایش درصد افراد با سواد تغذیه ای کافی گردد. در مداخله پیشنهادی برای ارتقای سواد تغذیه ای ضروری است که به سه بعد مهارت تشخیص گروه های غذایی، اطلاعات عمومی تغذیه و مهارت درک مطلب بیشتر توجه شود.
واژه‌های کلیدی: سواد سلامت، سواد تغذیه ای، بزرگسالان
متن کامل [PDF 161 kb]   (1304 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/2/18 | پذیرش: 1399/2/18 | انتشار: 1399/2/18
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shams M, Boostani F, Maleki M, Shariatinia S, Mousavizade A, Hemmati M. Nutrition literacy in Adults and Its Related Factors: A Cross-Sectional Study in Kohgiloyeh and Boyer-Ahmad Province, Iran. j.health 2020; 11 (1) :77-87
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2118-fa.html

شمس * محسن، بوستانی فرشته، ملکی مصطفی، شریعتی نیا صدیقه، موسوی زاده علی، همتی مهناز. سواد تغذیه‫ ای بزرگسالان و عوامل مرتبط با آن: یک مطالعه مقطعی در استان کهگیلویه و بویراحمد. سلامت و بهداشت. 1399; 11 (1) :77-87

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2118-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4623