[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
دسترسی آزاد

مقالات این مجله با دسترسی آزاد توسط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
..
:: دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1399 ) ::
جلد 11 شماره 1 صفحات 59-51 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و میکروبی پودر سنجد خرده فروشی شده در شهر اردبیل
ﻓﺎﻃﻤﻪ ﻗﻨﺎدی اﺻﻞ ** ، حامد نورانی ، وحید علیمرادی سقزچی
داﻧﺸﮕﺎه ﻣﺤﻘﻖ اردﺑﯿﻠﯽ، اردﺑﯿﻞ
چکیده:   (2503 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به ارزش تغذیه­ای و خواص آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی، ضد التهابی و ضد سرطانی سنجد، مصرف آن در سطح جامعه افزایش یافته است. از این رو هدف اصلی این مطالعه، بررسی ویژگی­های فیزیکوشیمیایی و میکروبی پودر سنجد خرده فروشی شده در شهر اردبیل بود.
روش کار: در این مطالعه توصیفی، 20 نمونه 100 گرمی (10 نمونه از عطاری­ها و 10 نمونه از خشکباری­ها) به صورت تصادفی- خوشه­ای و بر اساس پراکندگی محل­های فروش از نواحی مختلف شهر اردبیل انتخاب شد. اندازه­گیری میزان رطوبت، خاکستر و pH و ارزیابی آلودگی میکروبی با استفاده از استانداردهای ملی ایران صورت گرفت. از آزمونهای پارامتریک برای تحلیل داده­ها استفاده شد.
یافته ­ها: دامنه میزان رطوبت، خاکستر کل و pH به ترتیب 66/16-78/8 (درصد)، 40/7-85/1 (درصد) و 12/5-69/4 بود. میانگین میزان رطوبت و خاکستر کل پودرهای سنجد بررسی شده تفاوت معنی­داری با مقادیر مجاز توصیه شده داشت (001/0p<). بررسی آلودگی میکروبی نشانگر آلودگی بالای نمونه­های مورد مطالعه بود.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که میزان رطوبت و خاکستر کل و آلودگی میکروبی پودرهای سنجد عرضهشده در سطح خرده فروشی شهر اردبیل بالا بود و از اینرو برای مصرف نامناسب می­باشند.
واژه‌های کلیدی: ویژگی فیزیکوشیمیایی، آلودگی میکروبی، پودر سنجد، اردبیل
متن کامل [PDF 162 kb]   (1171 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/2/17 | پذیرش: 1399/2/17 | انتشار: 1399/2/17
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghannadiasl F, Nourani H, Alimoradi Saghezchi V. Evaluation of Physicochemical and Microbial Properties of Retailed Elaeagnus Angustifolia Powder in Ardabil City. j.health 2020; 11 (1) :51-59
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2116-fa.html

ﻗﻨﺎدی اﺻﻞ * ﻓﺎﻃﻤﻪ، نورانی حامد، علیمرادی سقزچی وحید. بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و میکروبی پودر سنجد خرده فروشی شده در شهر اردبیل. سلامت و بهداشت. 1399; 11 (1) :51-59

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2116-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4623