[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1399 ) ::
جلد 11 شماره 1 صفحات 59-51 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و میکروبی پودر سنجد خرده فروشی شده در شهر اردبیل
ﻓﺎﻃﻤﻪ ﻗﻨﺎدی اﺻﻞ ** ، حامد نورانی ، وحید علیمرادی سقزچی
داﻧﺸﮕﺎه ﻣﺤﻘﻖ اردﺑﯿﻠﯽ، اردﺑﯿﻞ
چکیده:   (2261 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به ارزش تغذیه­ای و خواص آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی، ضد التهابی و ضد سرطانی سنجد، مصرف آن در سطح جامعه افزایش یافته است. از این رو هدف اصلی این مطالعه، بررسی ویژگی­های فیزیکوشیمیایی و میکروبی پودر سنجد خرده فروشی شده در شهر اردبیل بود.
روش کار: در این مطالعه توصیفی، 20 نمونه 100 گرمی (10 نمونه از عطاری­ها و 10 نمونه از خشکباری­ها) به صورت تصادفی- خوشه­ای و بر اساس پراکندگی محل­های فروش از نواحی مختلف شهر اردبیل انتخاب شد. اندازه­گیری میزان رطوبت، خاکستر و pH و ارزیابی آلودگی میکروبی با استفاده از استانداردهای ملی ایران صورت گرفت. از آزمونهای پارامتریک برای تحلیل داده­ها استفاده شد.
یافته ­ها: دامنه میزان رطوبت، خاکستر کل و pH به ترتیب 66/16-78/8 (درصد)، 40/7-85/1 (درصد) و 12/5-69/4 بود. میانگین میزان رطوبت و خاکستر کل پودرهای سنجد بررسی شده تفاوت معنی­داری با مقادیر مجاز توصیه شده داشت (001/0p<). بررسی آلودگی میکروبی نشانگر آلودگی بالای نمونه­های مورد مطالعه بود.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که میزان رطوبت و خاکستر کل و آلودگی میکروبی پودرهای سنجد عرضهشده در سطح خرده فروشی شهر اردبیل بالا بود و از اینرو برای مصرف نامناسب می­باشند.
واژه‌های کلیدی: ویژگی فیزیکوشیمیایی، آلودگی میکروبی، پودر سنجد، اردبیل
متن کامل [PDF 162 kb]   (1063 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/2/17 | پذیرش: 1399/2/17 | انتشار: 1399/2/17
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghannadiasl F, Nourani H, Alimoradi Saghezchi V. Evaluation of Physicochemical and Microbial Properties of Retailed Elaeagnus Angustifolia Powder in Ardabil City. j.health 2020; 11 (1) :51-59
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2116-fa.html

ﻗﻨﺎدی اﺻﻞ * ﻓﺎﻃﻤﻪ، نورانی حامد، علیمرادی سقزچی وحید. بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و میکروبی پودر سنجد خرده فروشی شده در شهر اردبیل. سلامت و بهداشت. 1399; 11 (1) :51-59

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2116-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4623