[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: دوره 10، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) ::
جلد 10 شماره 3 صفحات 324-312 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی زیست‌محیطی استایرن به عنوان ماده خطرناک ورودی به ترمینال کانتینر با نرم‌افزارهای ALOHA و PHAST (مطالعه موردی: بندر امام خمینی-(ره))
رضوان قشقایی ، غلامرضا سبزقبایی ، سولماز دشتی ** ، سمیرا جعفری آذر ، فرهاد صالحی پور
دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز
چکیده:   (2671 مشاهده)
زمینه و هدف: مدل­سازی به وسیله نرم­­افزار یک روش سریع برای پیش­بینی میزان گسترش دامنه رهایش مواد و شبیهسازی پیامدهای آن می­باشد. با توجه به ورود تعداد زیاد کالاهای خطرناک از جمله ماده استایرین از صنایع پتروشیمی به بندر امام خمینی (ره)، ارزیابی پیامدها و صدمات احتمالی این ماده امری ضروری می­باشد. این مطالعه در سال 1393 در منطقه ترمینال کانتینر بندر امام خمینی (ره) با هدف پیش­بینی و تخمین پیامدها و صدمات احتمالی انسانی و زیستمحیطی انتشار این ماده خطرناک در فرآیند حمل و نقل صورت پذیرفت.
مواد و روش: در این مطالعه با به­کارگیری نرم­افزارهای PHAST و ALOHA به بررسی پیامد سمیت کالای خطرناک استایرن بهعنوان کالاهای خطرناک وارد شده به ترمینال کانتینر پرداخته شد و با مشخص نمودن محدوده مناطق با بالاترین اثرات ناگوار پیامد، تجزیه و تحلیل و آنالیز نتایج صورت پذیرفت.
یافته­ها: بر اساس نتایج گستره پوشانندگی آلودگی احتمالی ایجاد شده (محدوده ممنوعه) حداقل تا شعاع 67 متری و بهترین مکان جهت قرارگیری گروه­های پشتیبانی از پایان منطقه ممنوعه تا فاصله 329 متری در اطراف محوطه کالای خطرناک لازم و ضروری میباشد. همچنین مطالعه نشان داد براساس پوشش­دهی گستره خطر در این مدل­سازی­ها، نرم‫‫افزار ALOHA به نسبت نرم­افزار PHAST از حساسیت بالایی برای محیط­زیست برخوردار می­باشد؛ زیرا مقدار LOC­های در نظر گرفته شده در ارزیابی پیامد پایین­تر و منطقه خطر بیش­تری را در نظر می­گیرد. در نهایت نیز اقدامات مدیریتی جهت جلوگیری از بروز یا کاهش پیامدهای احتمالی در سایت ها و انبارهای نگهداری کالای خطرناک در منطقه مورد مطالعه اشاره گردید.
نتیجه­گیری: بروز پیامدهای زیست­محیطی کانتینرهای کالای خطرناک در بندر امام خمینی (ره) امری محتمل و قابل بررسی است بهطوری که پیامدهای حاصل از این موارد می­تواند سوانح و خسارات محیط­زیستی زیادی به بار آورد. لذا می­توان گفت مدل­سازی با استفاده از نرم­افزار در این تحقیق نقش کلیدی در مدیریت محوطه­های کانتینرهای کالاهای خطرناک دارد.
واژه‌های کلیدی: استایرن، پیامد محیط‌زیستی، ALOHA، PHAST، LOC‌، بندر امام خمینی (ره)
متن کامل [PDF 306 kb]   (1302 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1398/6/27 | پذیرش: 1398/6/27 | انتشار: 1398/6/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghashghaei R, Sabzghabaei G, Dashti S, Jafari Azar S, Salehipour F. Environmental Assessment of Styrene as a Dangerous Substance Entering the Container Terminal Using the ALOHA and PHAST Softwares (Case Study: Bandar Imam Khomeini). j.health 2019; 10 (3) :312-324
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-1911-fa.html

قشقایی رضوان، سبزقبایی غلامرضا، دشتی * سولماز، جعفری آذر سمیرا، صالحی پور فرهاد. ارزیابی زیست‌محیطی استایرن به عنوان ماده خطرناک ورودی به ترمینال کانتینر با نرم‌افزارهای ALOHA و PHAST (مطالعه موردی: بندر امام خمینی-(ره)). سلامت و بهداشت. 1398; 10 (3) :312-324

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-1911-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4623