زمینه و هدف: تنش و شرایط دشوار در برخی از مشاغل از جمله پرستاری، روابط خانوادگی و زناشویی را به شدت مختل میکند. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش سرسختی روان شناختی، صبر و خوشبینی اسلامی در پیشبینی رضامندی زناشویی پرستاران زن انجام گرفت.
روش کار: این پژوهش مطالعهای توصیفی- مقطعی بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه پرستاران زن متأهل بیمارستانهای دولتی شهر اردبیل در سال 1393 بودند که از این میان تعداد 144 پرستار زن، به روش نمونهگیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه های استاندارد استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از شاخص های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی شامل ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه بر روی spss-17 تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: نتایج این پژوهش نشان داد که سرسختی روان شناختی (49/0r=)، خوش بینی اسلامی (43/0r=) و صبر (41/0r=) با رضامندی زناشویی رابطه مثبت معناداری دارند. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز نشان داد که 6/34 درصد رضامندی زناشویی پرستاران براساس سرسختی روان شناختی، خوش بینی اسلامی و صبر تبیین می شود (001/0p<).
نتیجهگیری: با توجه به یافتههای پژوهش حاضر، می توان از طریق آموزش و تقویت سرسختی روان شناختی، خوش بینی و صبر، از تعارضات موجود در زندگی زناشویی پرستاران متأهل جلوگیری نموده و با اتخاذ این رویکردهای روانشناختی توسط آنها، از دخالت دادن تنشهای شغلی به روابط خانوادگیو زناشویی پرهیز نمایند.
Basharpour S, Porzoor P, Moazedi K. The Role of Psychological Hardiness, Patience and Islamic Optimism in Predicting Marital Satisfaction of Nurses (Based on Islamic Attitude). j.health 2017; 8 (2) :191-203 URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-1185-fa.html
بشرپور سجاد، پرزور * پرویز، معاضدی کاظم. نقش سرسختی روان شناختی، صبر و خوش بینی اسلامی در پیش بینی رضامندی زناشویی پرستاران (با نگرش به منابع اسلامی). سلامت و بهداشت. 1396; 8 (2) :191-203