[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1396 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 101-85 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط الگوهای غذایی با دریافتی انرژی، مواد مغذی و نمایه‌ توده‌ بدنی در افراد بزرگسال ایرانی
مریم نوری* ، علی طریقت اسفنجانی ، شهره قاضی زاهدی
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چکیده:   (4323 مشاهده)

زمینه و هدف: به دلیل شیوع چاقی در عصر حاضر و ارتباط الگوهای غذایی با بروز چاقی، شناسایی الگوهای غذایی و اصلاح عادات غذایی افراد ضروری است. مطالعه حاضر به منظور شناسایی الگوهای غذایی در مناطق مختلف جغرافیایی ایران و بررسی ارتباط این الگوهای غذایی با دریافتی انرژی و مواد مغذی و نمایه توده بدنی (BMI) افراد بزرگسال ساکن در این مناطق جغرافیایی انجام گرفت.

روش کار: این مطالعه مقطعی بر روی 156 فرد 69-20 ساله، در 5 منطقه جغرافیایی ایران صورت گرفت. جهت ارزیابی دریافتی غذایی افراد از یک پرسشنامه بسامد غذایی نیمه کمی مشتمل بر 160 قلم ماده غذایی و نوشیدنی که روایی و پایایی آن توسط گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعیین شده استفاده گردید. وزن و قد افراد اندازه‌گیری شده و BMI محاسبه شد. جهت استخراج الگوهای غذایی از مدل تحلیل عاملی استفاده شد.

یافته‌ها: پنج الگوی غذایی غالب «غربی، سنتی، سالم، مخلوط، و پُرپروتئین» استخراج گردید. بالاترین امتیاز الگوهای غذایی غربی را افراد دارای kg/m2 30 BMI < > 25 و بالاترین امتیاز الگوهای غذایی سالم، سنتی، مخلوط، و پُرپروتئین را افراد دارای kg/m2 25 BMI < > 5/18 بیشتر از سایر گروه‌های BMI کسب نمودند. الگوهای غذایی غربی، سنتی، سالم، مخلوط، و پُرپروتئین به ترتیب بیشترین همبستگی را با دریافتی چربی (733/0=r؛ 05/0p<)، پروتئین (719/0=r؛ 05/0p<)، پتاسیم (808/0=r؛ 05/0p<)، کربوهیدرات (698/0=r؛ 05/0p<) و پروتئین (758/0=r؛ 05/0p<) داشتند.

نتیجه گیری: در مطالعه حاضر پنج الگوی غذایی شناسایی شد. بین تمام الگوهای غذایی و مواد مغذی مورد بررسی رابطه معنی‌دار مشاهده شد. تنها الگوی غذایی پُرپروتئین با BMI ارتباط معنی‌داری داشت.

واژه‌های کلیدی: الگوهای غذایی، افراد بزرگسال، نمایه توده بدنی، تحلیل عاملی
متن کامل [PDF 220 kb]   (1838 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1395/12/14 | پذیرش: 1395/12/14 | انتشار: 1395/12/14
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nouri M, Tarighat-Esfanjani A, Ghazizahedi S. The Relationships between Dietary Patterns and Energy and Nutrient Intakes and Body Mass Index in Iranian Adults. j.health 2017; 8 (1) :85-101
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-1165-fa.html

نوری مریم، طریقت اسفنجانی علی، قاضی زاهدی شهره. ارتباط الگوهای غذایی با دریافتی انرژی، مواد مغذی و نمایه‌ توده‌ بدنی در افراد بزرگسال ایرانی. سلامت و بهداشت. 1396; 8 (1) :85-101

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-1165-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4623