[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
دسترسی آزاد

مقالات این مجله با دسترسی آزاد توسط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
..
:: دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1396 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 101-85 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط الگوهای غذایی با دریافتی انرژی، مواد مغذی و نمایه‌ توده‌ بدنی در افراد بزرگسال ایرانی
مریم نوری* ، علی طریقت اسفنجانی ، شهره قاضی زاهدی
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چکیده:   (4541 مشاهده)

زمینه و هدف: به دلیل شیوع چاقی در عصر حاضر و ارتباط الگوهای غذایی با بروز چاقی، شناسایی الگوهای غذایی و اصلاح عادات غذایی افراد ضروری است. مطالعه حاضر به منظور شناسایی الگوهای غذایی در مناطق مختلف جغرافیایی ایران و بررسی ارتباط این الگوهای غذایی با دریافتی انرژی و مواد مغذی و نمایه توده بدنی (BMI) افراد بزرگسال ساکن در این مناطق جغرافیایی انجام گرفت.

روش کار: این مطالعه مقطعی بر روی 156 فرد 69-20 ساله، در 5 منطقه جغرافیایی ایران صورت گرفت. جهت ارزیابی دریافتی غذایی افراد از یک پرسشنامه بسامد غذایی نیمه کمی مشتمل بر 160 قلم ماده غذایی و نوشیدنی که روایی و پایایی آن توسط گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعیین شده استفاده گردید. وزن و قد افراد اندازه‌گیری شده و BMI محاسبه شد. جهت استخراج الگوهای غذایی از مدل تحلیل عاملی استفاده شد.

یافته‌ها: پنج الگوی غذایی غالب «غربی، سنتی، سالم، مخلوط، و پُرپروتئین» استخراج گردید. بالاترین امتیاز الگوهای غذایی غربی را افراد دارای kg/m2 30 BMI < > 25 و بالاترین امتیاز الگوهای غذایی سالم، سنتی، مخلوط، و پُرپروتئین را افراد دارای kg/m2 25 BMI < > 5/18 بیشتر از سایر گروه‌های BMI کسب نمودند. الگوهای غذایی غربی، سنتی، سالم، مخلوط، و پُرپروتئین به ترتیب بیشترین همبستگی را با دریافتی چربی (733/0=r؛ 05/0p<)، پروتئین (719/0=r؛ 05/0p<)، پتاسیم (808/0=r؛ 05/0p<)، کربوهیدرات (698/0=r؛ 05/0p<) و پروتئین (758/0=r؛ 05/0p<) داشتند.

نتیجه گیری: در مطالعه حاضر پنج الگوی غذایی شناسایی شد. بین تمام الگوهای غذایی و مواد مغذی مورد بررسی رابطه معنی‌دار مشاهده شد. تنها الگوی غذایی پُرپروتئین با BMI ارتباط معنی‌داری داشت.

واژه‌های کلیدی: الگوهای غذایی، افراد بزرگسال، نمایه توده بدنی، تحلیل عاملی
متن کامل [PDF 220 kb]   (2006 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1395/12/14 | پذیرش: 1395/12/14 | انتشار: 1395/12/14
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nouri M, Tarighat-Esfanjani A, Ghazizahedi S. The Relationships between Dietary Patterns and Energy and Nutrient Intakes and Body Mass Index in Iranian Adults. j.health 2017; 8 (1) :85-101
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-1165-fa.html

نوری مریم، طریقت اسفنجانی علی، قاضی زاهدی شهره. ارتباط الگوهای غذایی با دریافتی انرژی، مواد مغذی و نمایه‌ توده‌ بدنی در افراد بزرگسال ایرانی. سلامت و بهداشت. 1396; 8 (1) :85-101

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-1165-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4623