[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
دسترسی آزاد

مقالات این مجله با دسترسی آزاد توسط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
..
:: دوره 2، شماره 3 - ( پاییز 1390 ) ::
جلد 2 شماره 3 صفحات 39-33 برگشت به فهرست نسخه ها
دانش و الگوی تغذیه ای در زنان استان اردبیل‌
علی نعمتی ، ناطق عباسقلی زاده ، گیتی رحیمی*
دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
چکیده:   (10818 مشاهده)

زمینه و هدف: زنان و بانوان در تهیه غذا و سلامت خانواده نقش اساسی دارند و با توجه به سلیقه خود غذای خانواده را تهیه می‏نمایند. آگاهی و دانش تغذیه‏ای زنان می‏تواند بر وضعیت تغذیه‏ای خود و خانواده تأثیر بگذارد. این مطالعه با هدف بررسی برخی رفتارهای تغذیه در زنان شهری و روستایی استان اردبیل انجام شد. روش کار: این مطالعه توصیفی- مقطعی درسال 1384 روی 1972 خانم استان اردبیل (986 زن شهری و 986 زن روستایی) در قالب پروژه تعیین اولویت‏های محلی از طریق نیازسنجی انجام شد. روش نمونه‏گیری به‏صورت تصادفی خوشه‏ای بود و با استفاده از پرسشگران آموزش‏دیده و به‏وسیله پرسشنامه مخصوص در زمینه رفتارهای تغذیه‏ای (آگاهی، نگرش و عملکرد) اطلاعات جمع‏آوری شد. نتایج بررسی بوسیله آمارهای توصیفی و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: نتایج نشان داد که اکثر افراد مورد مطالعه صبحانه را در بین وعده‏های غذایی با اهمیت می‏دانستند و آگاهی شهری‏ها بیشتر از روستایی‏ها بود (0001/0= p). بیش از 90% در شهر و روستا استفاده از نمک ید دار را در پخت غذا ترجیح می‏دادند. زنان شهری بیشتر از زنان روستایی غذای پخته‏شده را تا وعده بعدی در یخچال نگهداری می‏کردند (0003/0= p). هم زنان شهری و هم زنان روستایی از روش سرد کردن برای نگهداری سبزیجات استفاده می‏کردند. زنان شهری بیشتر از زنان روستایی از سبزی یا سالاد همراه غذا استفاده می‏کردند (002/0p =). پاسخ دهندگان به سوال مفیدبودن مصرف ماهی دودی در زنان روستایی بیشتر از زنان شهری بود (00008/0p =). اکثر زنان استان اردبیل اعلام کردند بهترین زمان افزودن نمک یددار به غذا ابتدای پخت می‏باشد. نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان می‏دهد که آگاهی و عملکرد زنان استان اردبیل در اکثر موارد در زمینه تغذیه خوب است و در برخی موارد مثل مفید دانستن مصرف ماهی دودی،‌ چگونگی استفاده از نمک یددار در هنگام تهیه غذا و استفاده از روغن مایع نیاز به آموزش و مداخله دارد.

واژه‌های کلیدی: دانش، تغذیه، ‌زنان، اردبیل
متن کامل [PDF 223 kb]   (2537 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/11/7 | پذیرش: 1392/11/7 | انتشار: 1392/11/7
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nemati A, Abbasgolizadeh N, Rahimi K. Nutritional Knowledge and Patterns of Women in Ardabil Province. j.health 2011; 2 (3) :33-39
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-106-fa.html

نعمتی علی، عباسقلی زاده ناطق، رحیمی گیتی. دانش و الگوی تغذیه ای در زنان استان اردبیل‌ . سلامت و بهداشت. 1390; 2 (3) :33-39

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-106-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 3 - ( پاییز 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4623