[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: دوره 2، شماره 3 - ( پاییز 1390 ) ::
جلد 2 شماره 3 صفحات 39-33 برگشت به فهرست نسخه ها
دانش و الگوی تغذیه ای در زنان استان اردبیل‌
علی نعمتی ، ناطق عباسقلی زاده ، گیتی رحیمی*
دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
چکیده:   (10700 مشاهده)

زمینه و هدف: زنان و بانوان در تهیه غذا و سلامت خانواده نقش اساسی دارند و با توجه به سلیقه خود غذای خانواده را تهیه می‏نمایند. آگاهی و دانش تغذیه‏ای زنان می‏تواند بر وضعیت تغذیه‏ای خود و خانواده تأثیر بگذارد. این مطالعه با هدف بررسی برخی رفتارهای تغذیه در زنان شهری و روستایی استان اردبیل انجام شد. روش کار: این مطالعه توصیفی- مقطعی درسال 1384 روی 1972 خانم استان اردبیل (986 زن شهری و 986 زن روستایی) در قالب پروژه تعیین اولویت‏های محلی از طریق نیازسنجی انجام شد. روش نمونه‏گیری به‏صورت تصادفی خوشه‏ای بود و با استفاده از پرسشگران آموزش‏دیده و به‏وسیله پرسشنامه مخصوص در زمینه رفتارهای تغذیه‏ای (آگاهی، نگرش و عملکرد) اطلاعات جمع‏آوری شد. نتایج بررسی بوسیله آمارهای توصیفی و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: نتایج نشان داد که اکثر افراد مورد مطالعه صبحانه را در بین وعده‏های غذایی با اهمیت می‏دانستند و آگاهی شهری‏ها بیشتر از روستایی‏ها بود (0001/0= p). بیش از 90% در شهر و روستا استفاده از نمک ید دار را در پخت غذا ترجیح می‏دادند. زنان شهری بیشتر از زنان روستایی غذای پخته‏شده را تا وعده بعدی در یخچال نگهداری می‏کردند (0003/0= p). هم زنان شهری و هم زنان روستایی از روش سرد کردن برای نگهداری سبزیجات استفاده می‏کردند. زنان شهری بیشتر از زنان روستایی از سبزی یا سالاد همراه غذا استفاده می‏کردند (002/0p =). پاسخ دهندگان به سوال مفیدبودن مصرف ماهی دودی در زنان روستایی بیشتر از زنان شهری بود (00008/0p =). اکثر زنان استان اردبیل اعلام کردند بهترین زمان افزودن نمک یددار به غذا ابتدای پخت می‏باشد. نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان می‏دهد که آگاهی و عملکرد زنان استان اردبیل در اکثر موارد در زمینه تغذیه خوب است و در برخی موارد مثل مفید دانستن مصرف ماهی دودی،‌ چگونگی استفاده از نمک یددار در هنگام تهیه غذا و استفاده از روغن مایع نیاز به آموزش و مداخله دارد.

واژه‌های کلیدی: دانش، تغذیه، ‌زنان، اردبیل
متن کامل [PDF 223 kb]   (2486 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/11/7 | پذیرش: 1392/11/7 | انتشار: 1392/11/7
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nemati A, Abbasgolizadeh N, Rahimi K. Nutritional Knowledge and Patterns of Women in Ardabil Province. j.health 2011; 2 (3) :33-39
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-106-fa.html

نعمتی علی، عباسقلی زاده ناطق، رحیمی گیتی. دانش و الگوی تغذیه ای در زنان استان اردبیل‌ . سلامت و بهداشت. 1390; 2 (3) :33-39

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-106-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 3 - ( پاییز 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.14 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4623