[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
دسترسی آزاد

مقالات این مجله با دسترسی آزاد توسط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
..
:: دوره 7، شماره 4 - ( پاییز 1395 ) ::
جلد 7 شماره 4 صفحات 478-467 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه میزان آگاهی مادران دارای فرزندان مدرسه‬رو در مناطق شهری برخوردار و غیربرخوردار شهر رشت از ارزش غذایی شیر و لبنیات و مصرف آنها
ایرج شاکری نیا* ، فریدون رمضانی
دانشگاه گیلان
چکیده:   (4573 مشاهده)

زمینه و هدف: هدف این تحقیق مقایسه آگاهی مادران دارای فرزندان مدرسه رو در مناطق شهری برخوردار و غیربرخوردار شهر رشت از ارزش غذایی و مصرف شیر و لبنیات است.

روش کار: در این تحقیق توصیفی (علی- مقایسه ای) از 182 مادر دارای فرزند مدرسه رو (86 نفر ساکن در منطقه برخوردار و 96 نفر ساکن در منطقه غیربرخوردار) خواسته شد تا پرسشنامه دانش و آگاهی نسبت به ارزش غذایی شیر و لبنیات را تکمیل کنند، داده های بدست آمده با آزمون t استیودنت برای گروه های مستقل، آزمون تحلیل واریانس یکراهه (ANOVA)، همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون با استفاده از SPSS-16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: بین مادران ساکن در منطقه برخوردار و غیربرخوردار به لحاظ دانش در خصوص شیر و لبنیات تفاوت معنیداری وجود دارد (01/0p<). دانش مادران دارای سطوح تحصیلی مختلف در خصوص شیر و لبنیات با یکدیگر تفاوت معناداری داشت (01/0p<). بین متغیرهای سه گانه تحقیق (سن، مدت ازدواج و تعداد فرزند) و دانش مادران درباره ارزش غذایی شیر و لبنیات رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد (01/0p<). همچنین نتیجه تحلیل رگرسیون نشان داد که متغیر سن توانسته واریانس مربوط به دانش مادران درباره ارزش غذایی شیر و لبنیات را در مشارکت کنندگان تحقیق را پیش بینی کند.

نتیجه گیری: از آنجایی که عادات و الگوهای تغذیه ای شکل گرفته در سنین خردسالی در رفتارهای صحیح تغذیه ای در سالهای بعد تأثیر میگذارد و دانش و نگرش مادران نقش بسیار مهمی در انتقال عادات تغذیه ای سالم یا ناسالم به ویژه در زمینه مصرف شیر و لبنیات دارند، ضرورت برنامه های آموزش به مادران در خصوص عادات تغذیه مناسب خصوصاً مصرف شیر و لبنیات بیش از پیش مورد تأکید قرار میگیرد تا ضمن شکل گیری عادتهای تغذیه ای سالم از دوران کودکی و نوجوانی ارتقاء تندرستی نسل آینده نیز بیشتر تأمین شود.

واژه‌های کلیدی: آگاهی، ارزش غذایی و مصرف شیر و لبنیات، منطقه شهری برخوردار، منطقه شهری غیربرخوردار
متن کامل [PDF 161 kb]   (1952 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1395/7/4 | پذیرش: 1395/7/4 | انتشار: 1395/7/4
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shakerinia I, Ramezani R. Knowledge of Mothers with School-Age Children on Nutritional Value of Milk and Dairy Products in Wealthy and Poor Urban Areas of Rasht. j.health 2016; 7 (4) :467-478
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-1055-fa.html

شاکری نیا ایرج، رمضانی فریدون. مقایسه میزان آگاهی مادران دارای فرزندان مدرسه‬رو در مناطق شهری برخوردار و غیربرخوردار شهر رشت از ارزش غذایی شیر و لبنیات و مصرف آنها . سلامت و بهداشت. 1395; 7 (4) :467-478

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-1055-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 4 - ( پاییز 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.19 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4623