زمینه و هدف: با توجه به اهمیت اطلاعات بهداشتی و سلامت در دنیای امروزی و ضرورت کسب اطلاعات توسط افراد، به ویژه گروههای خاص و آسیب پذیر جامعه از جمله مهاجران خارجی در دیگر کشورها، این پژوهش با هدف بررسی نیازهای اطلاعاتی بهداشتی و سلامت مهاجران مراجعه کننده به مراکز بهدشتی و درمانی وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی کشور انجام شده است.
روش کار: روش پژوهش مطاله حاضر، پیمایشی توصیفی بوده و جامعه پژوهش را آن دسته از مهاجران افغانی و عراقی تشکیل میدادند که به صورت مجاز و قانونی در ایران زندگی میکردند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. تجزیه و تحلیل دادهها با آمار توصیفی، آزمونهای تی تست و واریانس و به کمک نرم افزار آماری SPSS انجام گرفت.
یافتهها: نیازهای اطلاعاتی بر حسب عوامل جمعیت شناختی تفاوت معنیداری را نشان نداده است. «اطلاعات مربوط به بیماریهای واگیردار» با بالاترین میانگین (۰۹/۴)، به عنوان مهمترین نیاز اطلاعاتی مربوط به بیماریها شناخته شده است. مهمترین مرکز تامین کننده اطلاعات بهداشتی و سلامت مهاجران مدارس و دانشگاهها و مهمترین چالش پیش روی آنها برای دریافت اطلاعات «عدم آشنایی مهاجران با منابع سنتی مربوط به بهداشت و سلامت» با میانگین ۹۳/۳ بوده است.
نتیجه گیری: با توجه به یافتههای بدست آمده از پژوهش می توان چنین استنتاج نمود که نیازهای بهداشتی و سلامت مهاجران مورد بررسی در سطح بالایی قرار دارد. نتایج این پژوهش می تواند به مسئولان و سیاست گذاران حوزه اطلاعرسانی سلامت در برنامه ریزی جهت انتخاب، گردآوری، سازماندهی اطلاعات بهداشتی و نیز ارائه آنها در کتابخانهها و مراکز اطلاع رسانی کمک نماید تا اطلاعات بهداشتی مورد نیاز مهاجران در قالب مورد آنها ارائه و باعث کمک و افزایش اطلاعات بهداشتی آنان شود.