[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای محلول آبی

منیره مجلسی نصر، کورش رحمانی، حسن رحمانی، مسعود یوسفی، آیت رحمانی*،
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: مطالعه حاضر با توجه به مخاطرات فراوان فلز سنگین کروم در محیط زیست از جمله سرطان پوست و ریه و آسیب‌های کلیوی و کبدی با هدف بررسی حذف Cr(VI) توسط زئولیت های کلینوپتیلولیت از محلول‌های آبی انجام پذیرفت.

روش کار: دراین مطالعه از زئولیت های کلینوپتیلولیت با اندازه‌های cm۴ برای حذف کروم شش ظرفیتی از آب استفاده شد. برای تهیه محلول کروم شش ظرفیتی از دی کرومات پتاسیم ((K۲Cr۲O۷ و آب مقطر دوبار تقطیر استفاده شد. غلظت باقیمانده کروم بوسیله دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج ۵۴۰ نانومتر اندازه گیری شد.

یافته‌ها: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که با افزایش جرم جاذب هم ظرفیت جذب ؛  هم زمان رسیدن به تعادل  افزایش می‌یابد. با کاهش pH از ۱۱ تا ۴ میزان راندمان جذب افزایش یافته و از ۴ تا ۲ میزان راندمان جذب کاهش می‌یابد. همچنین بهترین زمان برای تماس با زئولیت ۷۰ دقیقه می‌باشد. در این آزمایش زئولیت اصلاح شده با nZVI نزدیک با ۸۵ درصد جذب، دارای بالاترین مقدار جذب کروم بود و میزان جذب زئولیت های خام کمتر از ۲۵ درصد بود.

نتیجه گیری: بطور کلی نتایج حاصله بیانگر آن است که زئولیت اصلاح شده با nZVI برای حذف کروم شش ظرفیتی روشی با راندمان بالا می‌باشد.


مهدی فضل زاده، شهین ادهمی، مهدی وثوقی نیری، ، ،
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: نیترات به عنوان یکی از شاخص­های شیمیایی آلودگی آب مورد بررسی قرار می­گیرد، از این جهت حذف آن از آب­های آلوده به عنوان یکی از مباحث مهم در زمینه­ سلامت زیست محیطی مطرح می­گردد. هدف این تحقیق بررسی جذب نیترات از محیط های آبی با استفاده از مونت موریلونیت سبز محلی به عنوان یک جاذب جدید بوده است.

روش­ کار: این تحقیق به صورت تجربی در یک راکتور ناپیوسته انجام شده است. مهمترین متعیرهای موثر بر فرایند جذب، مورد بررسی قرار گرفته و سینتیک و ایزوترم های جذب نیز تعیین شده است. برای اندازه گیری غلظت نیترات از دستگاه اسپکتروفتومتر و برای تعیین خصوصیات جاذب از آزمایش های SEM، BET و FTIR استفاده شده است. آنالیز داده ها با نرم افزار اکسل انجام پذیرفت.

یافته ها: نتایج نشان داد که pH بهینه جذب نیترات ۵/۱ بوده و با افزایش زمان تماس و مقدار جاذب، راندمان جذب افزایش می یابد. سطح ویژه جاذب ۱۳ متر مربع بر گرم به دست آمد و آزمایش FTIR نشان داد که گروههای عاملی موجود بر روی جاذب نقش مهمی در جذب نیترات دارند. داده های آزمایشگاهی از سینتیک درجه دوم کاذب تبعیت نموده و همچنین ایزوترم لانگمویر برای توصیف فرایند جذب مطابقت بهتری با داده های آزمایشگاهی داشته و نشان داد که حداکثر ظرفیت جذب نیترات برابر با ۸۹ میلی گرم بر گرم بوده است.  

نتیجه­گیری: به طور کلی نتایج نشان داد که مونت موریلونیت سبز محلی می‌تواند نیترات را با راندمان بالایی از محلول‌های آبی جذب نماید.


سعید مهرشاد، رضا شکوهی، قربان عسگری، مصطفی لیلی *،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: تخلیه فاضلاب‌های رنگی حاصل از صنایع نساجی به آبهای پذیرنده بر روی سلامت انسان و محیط زیست تاثیر می‌گذارد. هدف از این تحقیق ارزیابی کـارایی فرآینـد فتوکاتالیسـتی UV/S۲O۸ در حذف رنگ­های متیلن بلو و اسیدگرین ۳ از محیط­های آبی بود.
روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه تجربی بود که در آن تأثیر مهمترین متغیرهای راهبری شامل pH (۳، ۵، ۷، ۹، و ۱۱) زمـان تمـاس (۵، ۱۰، ۲۰، ۵۰ و ۷۰ و۹۰ دقیقه)، دوز S۲O۸ (۱/۰،۱، ۳ و ۵ میلی مول بر لیتر) و غلظت متیلن بلو و اسیدگرین ۳ (۱۰، ۲۵،۵۰، ۷۵،۱۰۰، ۲۰۰ و ۵۰۰ میلی گرم بر لیتر) برای تعیین شرایط بهینه در کارایی حذف رنگ‌های مورد نظر در مقیاس آزمایشگاهی توسـط یــک دستگاه فتوراکتور حاوی یک عدد لامـپ UV-C بـا قدرت ۹ وات و به روش ناپیوسته مورد بررسی قرار گرفت. غلظت‌ رنگ‌ها توسـط دسـتگاه اسـپکتروفتومتر UV-Vis اندازه‌گیری شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که در شرایط بهینه برای متغیرهای مورد مطالعه (یعنی ۷=pH، غلظت پرسولفات ۱ میلی­مول بر لیتر، غلظت اولیه برای هر دو رنگ ۵۰ میلی گرم بر لیتر و زمان تماس ۲۰ دقیقه) راندمان حذف برای اسید گرین ۳ و متیلن بلو به ترتیب برابر ۹۱/۹۳ و ۴۴/۹۵ درصد می‌باشد. بعلاوه، در شرایط مذکور راندمان حذف COD و TOC برای اسیدگرین ۳ به ترتیب برابر ۳۵/۶۷ و ۳۰/۵۳ و برای متیلن بلو نیز به ترتیب برابر ۷۴/۷۰ و ۹۹/۵۶ درصد حاصل شد. آزمایشها تحت شرایط بهینه برای فاضلاب واقعی نیز انجام شد که در آن میزان حذف رنگ‌های MB و AG به ترتیب برابر ۱۱/۷۶ و ۵۱/۷۲ درصد حاصل شد که نشان‌دهنده مؤثربودن روش می‌باشد.
نتیجه‌گیری: نتایج این بررسی نشان داد فرآیند تلفیقی UV/S۲O۸ روش مـؤثری جهـت حـذف رنگ­های متیلن بلو و اسیدگرین ۳ از محلول­های آبی می­باشد و بعنوان فرایندی مؤثر و کارآمد می­تواند جهت تصفیه محلول­های رنگی­ مـورد استفاده قرار گیرد.

صفحه 1 از 1     

مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4623