آران اکبری، رامین ارجمند، داریوش نقیپور، اسماعیل روحبخش، جلیل جعفری،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده
زمینه و هدف: فرآیند رشد چسبیده یک روش هوازی برای تصفیه فاضلاب است که میکروارگانیسمها در سطح بستر رشد میکنند.در این پژوهش از رآکتور رشد چسبیده در مقیاس کوچک برای تصفیه فاضلاب به مدت هشت هفته در جوامع روستایی و کوچک استفاده شد.
روش کار: میانگین پارامترهای عملیاتی HRT، DO، MLSS و MLVSS در راکتور نصب شده در مقیاس آزمایشی اندازهگیری شد. همچنین توانایی راکتور در حذف مواد معلق، مواد آلی مانند BOD۵، COD و مواد مغذی مانند TP، TKN، NH۴-N و همچنین کلیفرمها نیز مورد آنالیز قرار گرفت. آزمایشات کلیفرم با استفاده از روش MPN و رقت، آزمایش ۵BOD با دستگاه اندازهگیری BOD و آزمایش COD با استفاده از روش COD Set-Ups COD VARIO و کیتهای خریداری شده اندازهگیری شد.
یافته ها: متوسط راندمان حذف برای ۵BOD، COD، TP، TKN، ۴NH-N، TSS، کلیفرم مدفوعی و کلیفرم کل بهترتیب ۱/۷۳، ۵/۸۲، ۹/۴۸، ۵۸، ۸۲، ۸/۹۲، ۸۵ و ۸۱ درصد بود.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که پایداری بیومس میکروبی موجود در بیوفیلم پس از چند هفته از راه اندازی سیستم مشاهده میشود و سیستم رشد چسبیده طی مراحل مختلف خود باعث کاهش مواد جامد و ترکیبات آلی می شود. همچنین نتایج قابل قبولی از نظر کلی فرم کل و مدفوعی در صورت نبود هرگونه ضدعفونی به دست آمد، که نشان میدهد سیستم رشد چسبیده میتواند بعنوان سیستم مناسب جهت تصفیه فاضلاب در اجتماعات کوچک استفاده شود.