[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای حداقل غلظت مهار کنندگی (mic)

شهریار کریم دوست *، اکرم کالکان، یوسف وثیق،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و اهداف: هدف از تحقیق حاضر بررسی قدرت آنتی باکتریال نانورس مونت موریلونیت اصلاح شده با نانوذرات نقره و بیسموت بر روی میکروارگانیسم پاتوژن اشرشیاکلی است که شایع ترین باسیل­گرم منفی مسئول عفونتهای گوارشی و خارج روده ای جهان میباشد.
روش­کار: نمونه برداری از معادن بنتونیت و انجام فرآیند خردایش و نرمایش نمونه­های خام معدنی و در نهایت الککردن ذرات پودر شده بمنظور استحصال فیزیکی ذراتی با ابعاد کوچکتر از ۷۴ میکرون، اولین مرحله تولید نانورس مونتموریلونیتی در این پژوهش بوده است. نانورس مونت موریلونیتی، به روش بهینه سازی و تیمار با نانوذرات نقره و بیسموت انجام و کارائی و مطلوبیت سنجی روش­های سنتز نانورس­های آنتی باکتریال بوسیله نتایج آنالیز میکروسکوپ الکترونی، آنالیزهای پراش اشعه ایکس، تعیین توزیع لیزری اندازه ذرات و شدت پیک کوارتز تعیین شد. بررسی تاثیر نانورس­های آنتی باکتریال سنتز­شده بر روی فعالیت حیاتی میکروارگانیسم پاتوژن اشرشیاکلی بوسیله آزمون آگار دایلوشن، حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) در شرایط آزمایشگاهی انجام گرفت.
یافته­ها: بکارگیری مونتموریلونیت با اندازه ذرات کوچک­تر از ۲ میکرومتر به منظور استحصال نانورس داروئی روش مناسبی است. نانورس مونت­موریلونیت حاوی نقره با MIC برابر ۶۴ میکروگرم در میلی لیتر بیشترین تاثیر­گذاری را بر سویه استاندارد اشرشیاکلی داشت و نانورس مونت موریلونیت حاوی بیسموت و نانورس مونت موریلونیت به ترتیب با MIC برابر ۱۲۸ و ۵۱۲­ میکروگرم بر میلی لیتر در مقام­های بعدی قرار گرفتند.
نتیجه­گیری: در تهیه نانورس بمنظور مصارف داروئی، روش فیزیکی ایمن­ترین و کارآمد­ترین متد بوده و موفقیت تیمارنانورس خالص سازی شده با یون نقره کارآمدتر از تیمارنانورس اصلاح شده با نانوذرات بیسموت است.
 

صفحه 1 از 1     

مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4623