[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای استقامت قلبی تنفسی

رویا عسکری *، امیر حسین حقیقی، ندا بدری،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: دیابت ملیتوس به عنوان یک بیماری متابولیک با اختلال در شاخص مقاومت به انسولین و فاکتورهای قلبی- عروقی همراه است. هدف تحقیق حاضر تاثیر یک دوره تمرین ترکیبی و مصرف مکمل زنجبیل بر استقامت قلبی- تنفسی، ترکیب بدن و شاخص مقاومت به انسولین زنان چاق دیابت نوع دو بود.
روش کار: تعداد ۶۰ نفر از زنان مبتلا به دیابت نوع دو و دارای پرونده پزشکی در انجمن دیابت سبزوار در سال ۱۳۹۵، (سن: ۲۰/۵±۲/۴۹ سال، شاخص توده­ بدنی: ۰۱/۳±۹۸/۳۰ کیلوگرم بر مترمربع) به‌صورت نمونه در دسترس انتخاب شدند و به شکل تصادفی در چهار گروه­ قرار گرفتند: گروه­های تمرین ترکیبی شدت بالا (تمرین مقاومتی ۷۵ تا ۸۵ درصد یک تکرار بیشینه و تمرین استقامتی ۷۰ تا ۸۵ درصد ضربان قلب بیشینه) با مصرف مکمل زنجبیل و دارونما، گروه­های تمرین ترکیبی شدت متوسط (تمرین مقاومتی ۵۰ تا ۷۴ درصد یک تکرار بیشینه و تمرین استقامتی ۵۰ تا ۷۰ درصد ضربان قلب بیشینه) با مصرف مکمل زنجبیل و دارونما. در گروه های مکمل، روزانه کپسول‌های ۸۰۰ میلی‌گرمی پودر ریزوم زنجبیل و در گروه های دارونما، کپسول‌های حاوی آرد گندم در دو نوبت مصرف شد. ۲۴ ساعت قبل و بعد از ۱۲ هفته دوره‌ تمرینی، شاخص­های لیپیدی (LDL،HDL ، TG، Chol)، شاخص­های بیوشیمیایی (انسولین، گلوکز و هموگلوبین گلیکوزیله)، ترکیب بدنی و استقامت قلبی تنفسی سنجیده شد. داده ها با آزمون Anova یکسویه و در سطح معنی­داری ۰۵/۰>p بررسی شدند.
یافته ها: نتایج نشان دادند در تمامی گروه های تمرینی شاخص های ترکیب بدنی، لیپیدی و استقامت قلبی- تنفسی بهبود معنی داری یافت (۰۵/۰>p)؛ اما در بین گروه ها تفاوت معنی داری مشاهده نشد. مقاومت به انسولین در گروه تمرین شدید+ دارونما و تمرین متوسط+ مکمل نسبت به تمرین شدید+ مکمل کاهش معنی داری داشت (۰۵/۰>p). مقادیر هموگلوبین گلیکوزیله نیز در گروه تمرین شدید+ دارونما و تمرین شدت متوسط+ دارونما نسبت به تمرین متوسط با مکمل پایینتر بود (۰۵/۰>p). مقادیر گلوکز خون در گروه های تمرین شدید با و بدون مکمل و تمرین با شدت متوسط+ دارونما نسبت به تمرین با شدت متوسط+ مکمل کاهش معنی داری داشت (۰۵/۰>p).
نتیجه­ گیری: به نظر می­رسد تمرین با هر دو شدت در مقایسه با مصرف مکمل بر بهبود شاخص­های ترکیب بدنی، لیپیدی، استقامت قلبی- تنفسی و برخی شاخص­های گلیسمی تأثیر بهینه­ای داشته است. گرچه تمرین با شدت متوسط به همراه مکمل نسبت به سایر گروه­ها در بهبود حساسیت انسولینی اثرگذاری بیشتری را نشان داد. بنابراین برای بررسی اثرات سینرژیک تمرین در استفاده از مکمل برای بهبود شاخص­های فوق نیاز به تحقیقات دقیقتری در آینده است.

صفحه 1 از 1     

مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.18 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4623