[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای آنتی بیوتیک

محمد ملکوتیان، سلیمان ستاروند،
دوره ۶، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: استفاده گسترده از آنتی بیوتیکها و ورود آنها به فاضلابهای پذیرنده، منجر به افزایش باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیک می شود. هدف تحقیق تاثیر ازن زنی بر مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری اشرشیاکلی جداسازی شده از فاضلاب خام بیمارستانی نسبت به آنتی بیوتیکهای سفالکسین، نالیدیکسیک اسید، سیپروفلوکساسین، جنتامایسین، سولفامتوکسازول، آمیکاسین، نیتروفورانتوئین و سفتریاکسون میباشد.

روش کار: این مطالعه یک تحقیق بنیادی- کاربردی بود که در بازه زمانی نیمه دوم سال ۱۳۹۲در مرکز تحقیقات مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمان و تبریز بر روی فاضلاب خام بیمارستان امام رضا شهر تبریز انجام شد. حساسیت آنتی بیوتیکی باکتری اشرشیاکلی با تکنیک استاندارد انتشار دیسک و تفسیر با چارت کربی- بوئر قبل و بعد از انجام ازن زنی سنجیده شد.

یافتهها: در فاضلاب خام بیمارستانی باکتری اشرشیاکلی نسبت به آنتی بیوتیک سفالکسین بیشترین مقاومت (۸۸/۸۸%) و نسبت به نیتروفورانتوئین و سیپروفلوکساسین بیشترین حساسیت (۸۸/۸۸%) را نشان داد. در فاضلاب بیمارستانی ازن زنی شده با زمان تماس ۱۰ دقیقه، باکتری اشرشیاکلی نسبت به آنتی بیوتیک سفالکسین بیشترین مقاومت(۱۰۰%) و نسبت به نیتروفورانتوئین و سیپروفلوکساسین بیشترین حساسیت (۸۸/۸۸%) را دارد. پیش ازن زنی فاضلاب خام بیمارستانی با زمان تماس ۲۰ دقیقه تمامی باکتریهای اشرشیاکلی را از بین برد.

نتیجه گیری: آزمایشات نشان دهنده کارایی موثر فرآیند پیش ازن زنی فاضلاب خام بیمارستانی در حذف تمامی کلیفرمهای مدفوعی مقاوم و غیر مقاوم می باشد. لذا روش مذکور با دقت کافی و لازم در مورد غلظت ازن و زمان تماس قابل توصیه برای حصول اطمینان از بین بردن پاتوژنها از فاضلاب می باشد.


مهدی فضل زاده، سیاوش گلشن، ابراهیم بهلول، محسن رضایی،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: آنتی بیوتیکها معمولاً از لحاظ تجزیه بیولوژیکی پایدار و فعال هستند، بنابراین آنها علاوه بر ایجاد پتانسیل اثرات منفی بر محیط و ارگانیسم ها، باعث مقاومت دارویی در انسان میشوند. این تحقیق با هدف ارزیابی کارایی فرآیند الکتروفنتون بمنظور حذف آموکسی سیلین از پساب دست ساز با استفاده از الکترود آهن در شرایط مختلف راهبری انجام گرفت.

روش کار: مطالعه حاضر از نوع تجربی بوده و سلولی از جنس پلکسی گلاس با حجم ۹۵/۱ لیتر با دو الکترود آهن با ابعاد۱۰×۳×۱/۰سانتی متر (طول×عرض× ضخامت) استفاده گردید. آزمایش ها با شرایط مختلفی از pH ۳ تا ۹، شدت جریان ۶/۱۶ تا mA.cm۵۰، H۲O۲ ۰۸/۰ تا ۳۳/۰مول و غلظت آموکسی سیلین (AMX) ۳۰ تا ۱۲۰ میلیگرم بر لیتر در زمانهای واکنش ۱۰ تا ۱۲۰ دقیقه انجام گرفت. سنجش نمونههای AMX و آهن کل، به ترتیب با استفاده از طیف سنج نوری مستقیم (۲۹۴ نانومتر) و فنانترولین (۵۱۰ نانومتر) انجام گرفت.

یافته ها: بالاترین سطح راندمان در  pHاولیه ۳، الکترولیتg/l  ۵/۲، شدت جریان mA.cm۵۰، H۲O۲ ۱۶/۰ مول، غلظت ورودیmg/l ۳۰ با زمان ماند ۱۲۰ دقیقه، در حدود ۹۴ درصد بدست آمد. بیشترین مقدار آهن خروجی در پساب فرایند mg/l ۹/۱۰برای زمان واکنش ۸۰ دقیقه، شدت جریان mA.cm ۶/۴۱، pH ۳، مقدار ۱۶/۰ مول پراکسید هیدروژن و غلظت آموکسی سیلین mg/l ۸۰ ثبت گردید.

نتیجه گیری: الکتروفنتون راندمان قابل قبولی در حذف AMX با بکارگیری الکترود آهن از پساب دست ساز در مقیاس آزمایشگاهی در شرایط مربوط به این مطالعه نشان داد. در عین حال راندمان برای غلظتهای بالاتر از ۵۰ غیرقابل قبول بود. با این وجود پسابهای صنعتی غلظت خیلی کمتری از مطالعه فوق دارند.


علیرضا رحمانی، حلیمه الماسی، سمیه باجلان، هادی رضایی وحیدیان، علیرضا زارعی، امیر شعبانلو*،
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: آنتی بیوتیک­ها به دلیل خاصیت تجمعی و مقاومت­ دارویی مشکلات عمده زیست محیطی ایجاد نموده­اند. هدف از این مطالعه بهینه سازی تجزیه سونوشیمیایی سیپروفلوکساسین در فرآیند US/PS/nZVI از محیط­های آبی با کاربرد روش طراحی ترکیبی مرکزی بود.

روش کار: در این مطالعه تجربی تاثیر پارامترهای مستقل نظیر: pH محلول، غلظت­ PS و nZVI در تجزیه سیپروفلوکساسین مورد بررسی قرار گرفت. بعد از بهینه سازی فرآیند، هم افزایی تجزیه و تاثیر زمان ماند تعیین شد. غلظت آنتی بیوتیک در تمامی نمونه­ها ثابت و برابر mg/L ۵۰ بود. اندازه گیری آنتی بیوتیک بر اساس کاهش COD مطابق دستورالعمل ۵۲۲۰ .C کتاب استاندارد متد انجام شد. برای تعیین ویژگی nZVI سنتز شده از تصویر میکروسکوپ عبور الکترونی (TEM) استفاده شد.

یافته ها: نتایج نشان داد pH اولیه محلول پارامتر اصلی در فرآیند مذکور بود و مقدار بهینه برابر ۵/۴ تعیین شد. در غلظت اولیه COD برابر mg/L ۱۹۵ (معادل mg/L ۵۰ آنتی بیوتیک)؛ غلظت بهینه PS و nZVI به ترتیب ۱۲۰۰ و mg/L ۱۲۰ بدست آمد. در این شرایط و بعد از min ۶۰ از فرآیند، کارایی حذف مشاهده شده در حدود ۵۷ % بدست آمد. برای فرآیند US/PS/nZVI هم افزایی تجزیه در شرایط بهینه در حدود ۵۵/۴۲ % بود. در بررسی تاثیر زمان ماند در شرایط بهینه، بعد از min ۱۸۰ درحدود ۹۴ % از COD حذف شد.

نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه کارایی قابل قبول فرآیند US/PS/nZVI در تجزیه آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین را تایید کرد.


احسان ایرجی، علیرضا خداوندی*،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: یکی از راهکارهای حفاظت منابع آبی تصفیه فاضلابها است. از طرفی فاضلابها مهمترین منابع ورود آنتیبیوتیکها به محیطهای آبی هستند. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی عملکرد تصفیه خانه فاضلاب شهری یاسوج در حذف باکتریهای بیماریزای اشریشیا کلی، پسودوموناس آئروژینوزا و لیستریا مونوسیتوژنز و سنجش الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی آنها بوده است.
روش کار: در این مطالعه مقطعی، نمونهها از ورودی تصفیه خانه، خروجی لاگون هوادهی، خروجی لاگون ته نشینی و خروجی پساب تصفیه خانه فاضلاب برای جداسازی، شناسایی و شمارش باکتریها جمع آوری شدند. الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی باکتریها به ۶ آنتی بیوتیک به روش دیسک دیفیوژن مطابق دستورالعمل استاندرادCLSI تعیین گردید.
یافتهها: از هر چهار محل تعیین شده باکتریها جداسازی، شناسایی و شمارش شدند. میزان کارایی عملکرد تصفیه خانه در حذف کلی باکتریهای اشریشیا کلی، پسودوموناس آئروژینوزا و لیستریا مونوسیتوژنز در خروجی پساب تصفیه خانه طیف ۹۹/۵۴-۳۳/۱۷ درصد بود. باکتریهای بیماریزای مورد مطالعه بیشترین مقاومت به آنتی بیوتیکهای سفکسیم و تریمتوپریم- سولفامتوکسازول و کمترین مقاومت را نسبت به آنتی بیوتیک ایمی پنم از خود نشان دادند. مقاومت چند تایی (دوتایی و سه تایی) در جدایههای باکتریها مشاهده شد.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیک در پساب خروجی تصفیه خانه فاضلاب در محیط تخلیه میشوند. لازم است تحقیقات بیشتری برای بهبود فناوریهای تصفیه فاضلاب انجام شود، در نتیجه پساب خروجی تصفیه خانه فاضلاب با کیفیت بهتر تولید میشود.

صفحه 1 از 1     

مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.2 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4623