[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای مولی زاده *

پروین مولی زاده *، نرگس خانجانی ، محمد رضا رحیمی، علیرضا مولی زاده، آرمیتا رحیمی ،
دوره ۸، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: لژیونلا یک باکتری گرم منفی سخت رشد است که مسئول بیماری لژیونر بوده که یک فرم شدید از پنومونی است و میتواند کشنده باشد. این باکتری میتواند در سیستم های تهویه و خنک کننده هوا رشد کند و باعث اپیدمی شود. با توجه به مقاومت این باکتری به کلر وسایر ضدعفونیکننده ها این مطالعه با هدف شناسایی و کنترل آن در سیستمهای تهویه وخنک کننده انجام گرفت.
روش کار: مطالعه از نوع مقطعی است که نمونه ها از سیستم های تهویه و خنک کننده واحدهای دانشگاهی علوم پزشکی شهر کرمان برداشت شدند. در مجموع ۳۱۰ نمونه از مخازن آبی کولرها، سیستم های خنک کننده و سیستم های تهویه مراکز بیمارستانی، درمانگاهی، دانشجویی، آموزشی، اداری و خوابگاهی جمع آوری شد. نمونه ها به آزمایشگاه انتقال داده شد بعد از تغلیظ و شستشو با بافر اسیدی نمونه ها به محیط کشت BCYE و محیط کشت BMPA وMWY تلقیح شد. نمونه ها در شرایط ۵/۲ درصد CO۲ و رطوبت انکوبه شدند و در مدت دو هفته پلیتها مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج بصورت درصد و میانگین گزارش شد. مقایسه ها با آزمون مربع کای و تی تست انجام شد. داده ها با SPSS-۲۰ آنالیز شدند.
یافته ها: از ۳۱۰ نمونه مورد بررسی ۲۶/۲۲ درصد آلوده به باکتری لژیونلا بودند که از این درصد، ۹/۱۲ درصد آن مربوط به سیستم هایی بود که از کولر آبی استفاده می کردند. آلودگی با باکتری لژیونلا در مراکز درمانی و در کولرهای آبی بطور معنی داری بالاتر بود. شایعترین نوع باکتری لژیونلا پنوموفیلا بود.
نتیجه گیری: آلودگی به این باکتری در بعضی از سیستم های خنک کننده در دانشگاه علوم پزشکی کرمان وجود دارد و لازم است تدابیری برای کنترل آن اندیشیده شود.

صفحه 1 از 1     

مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4623