[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای پیرصاحب

عبداله درگاهی، مقداد پیرصاحب، یوسف پورعشق، علی درگاهی،
دوره ۴، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۲ )
چکیده

زمینه و هدف: آلودگی منابع آب به مواد آلی و مشکلات حاصل از آنها از قبیل ایجاد طعم و بوی نامطبوع و تشکیل فرآورده‏های جانبی گندزدایی، ضرورت دارد تا روشهای حذف این مواد در آب آشامیدنی مورد بررسی قرار گیرد. هدف از این مطالعه بررسی کارایی سیستم زدایش با هوا در حذف مواد آلی طبیعی از آب آشامیدنی می‏باشد. روش کار: برای انجام این تحقیق، پایلوت سیستم زدایش با هوا از جنس PVC با قطر Cm۱۵ و ارتفاعCm ۱۴۰ که از قطعات لوله خرطومی پر گردید؛ طراحی، اجرا و راه اندازی گردید. سپس سیستم در ۵ مرحله l/min ۶/۰، ۸/۰، ۱، ۲/۱، ۵/۱ بارگذاری شد. میزان جذب نمونه ها در طول موج nm ۷/۲۵۳ و COD آن ها اندازه گیری گردید. یافته ها: نتایج نشان داد که COD و میزان جذب نمونه ها با گذشت زمان در دبی های l/min ۶/۰، ۸/۰، ۱، ۲/۱ کاهش یافته است. با افزایش دبی ورودی، میزان جذب و COD نمونه ها در تمامی مراحل بارگذاری (به جزء بارگذاری l/min ۵/۱) افزایش یافت. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که سیستم زدایش با هوا قابلیت حذف مواد آلی را داشته به طوری که بیشترین میزان حذف در بارگذاری کم اتفاق افتاد. همچنین بین غلظت COD و میزان جذب نمونه ها (به جزء بارگذاری l/min ۵/۱) ارتباط معنی‏داری (۹۵/۰ R۲≥) برقرار بوده و می‏توان بجای اندازه گیری COD از میزان جذب نمونه ها در طول موج اشعه ماوراء بنفش استفاده کرد.


مقداد پیرصاحب، راضیه خاموطیان، عبداله درگاهی،
دوره ۴، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۲ )
چکیده

زمینه و هدف: سورفاکتانت‏ها ترکیبات شیمیایی آلی هستند که به علت کاهش کشش سطحی آب موجب افزایش قدرت پاک کنندگی آب می‏شوند. LAS از دسته سورفاکتانت‏های آنیونی است که در منابع آب‏های سطحی می‏تواند مشکلات زیست محیطی، به خصوص پدیده اتریفیکاسیون را به وجود آورد، لذا هدف از این مطالعه بررسی کارایی سیستم هوادهی گسترده در حذف آلکیل بنزن سولفونات خطی از فاضلاب شهر پاوه می‏باشد. روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بود که به مدت ۱۲ ماه در سال ۱۳۸۸ انجام گرفت. نمونه‏برداری از سیستم در ساعت‌های ۸ صبح، ۱۰ صبح و ۳۰/۱۲ ظهر صورت گرفت. به منظور تعیین مقدار LAS از روش متیلن بلو استفاده شد. تعداد کل نمونه‏های برداشتی در طول مطالعه در هر یک از زمان‏های مورد نظر و در بخش‏های ورودی، خروجی و لجن برگشتی به تعداد ۱۰۸ نمونه بود. کلیه شرایط نمونه‏برداری و انجام آزمایش‏ها بر اساس رهنمودهای کتاب استاندارد متد صورت گرفت. یافته ها: نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که کارایی سیستم در حذف LAS، COD و TSS در فصول گرم و در طی ماه‏های فروردین تا شهریور به صورت معناداری بیش از فصل سرد بود (۰۰۱/۰ p <). مطابق نتایج، میانگین حذف LAS در فصل زمستان و تابستان به ترتیب برابر با ۰۶/۹۴ و ۲۳/۹۹ درصد به دست آمد. همچنین میزان حذف COD و TSS در فصل زمستان به ترتیب برابر با ۱/۸۹ و ۱/۷۲% و میزان حذف این پارامترها در فصل تابستان به ترتیب برابر با ۰۶/۹۱ و ۳۶/۷۶ درصد بود. علاوه بر این ارتباط مستقیمی بین پارامترهای LAS باCOD و TSS با ضریب رگرسیون برابر با ۹۸/۰= R۲ وجود داشت. نتیجه گیری: به‏طور کلی می‏توان نتیجه گرفت که تصفیه خانه شهرستان پاوه در حذف دترجنت‏های آنیونی در فصول مختلف سال دارای کارایی بالایی می‏باشد. به‏طوری‏که تمامی پارامترهای اندازه‏گیری شده در تمام فصول سال (به جز غلظت LAS در فصل زمستان) با استانداردهای مربوط به مصارف کشاورزی و تخلیه آب‏های سطحی مطابقت داشتند.


علی الماسی، مقداد پیرصاحب، محمدجواد شکوهی زاده*، راضیه خاموطیان، عبداله درگاهی، پرویز مهاجری، لیلی شکوهی زاده،
دوره ۸، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: حضور پاتوژن­های میکروبی، شناسایی و حذف آنها در آب و فاضلاب از مهمترین معضلات بهداشتی محسوب می شود. هدف از این مطالعه شناسایی دو پاتوتایپ مهم اشریشیاکلی یعنی انتروتوکسیژنیک (ETEC) و انتروپاتوژنیک (EPEC) در تصفیه خانه فاضلاب شهری، بیمارستانی، لبنی و کشتارگاه در شهر کرمانشاه می باشد.

روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی است. در این مطالعه از ۶ تصفیه خانه فاضلاب تحت شرایط استاندارد و استریل ۶۴ نمونه فاضلاب گرفته شد و به آزمایشگاه میکروب شناسی منتقل شد. در آنجا سویه­های اشریشیاکلی جداسازی شده و پاتوتایپ های ETEC و EPECتوسط روشPCR شناسایی شدند..

یافته ها: بر اساس نتایج کشت افتراقی از ۶۴ نمونه فاضلاب برداشت شده ۶۲/۹۰ درصد از نمونه­ها دارای سویه اشریشیاکلی بودند. سویه ETEC به ترتیب در ۲۵، ۸۵/۴۲، ۳/۳۳، ۰، ۶/۲۸ و ۰ درصد از نمونههای فاضلاب ورودی تصفیه خانه­های فاضلاب شهری، بیمارستان­های امام رضا و فارابی، کارخانه لبنیات، بیمارستان محمدکرمانشاهی و کشتارگاه صنعتی همچنین به ترتیب در ۲۰، ۲۰، ۰، ۰، ۶/۱۶ و ۰ درصد از نمونه های  پساب خروجی این تصفیهخانهها شناسایی گردید.

نتیجه گیری: نتایج نشان از حضور اشریشیاکلی اسهال­زای انتروتوکسیژنیک در پساب تصفیه خانه­های فاضلاب شهری و بیمارستانی و همچنین اشریشیاکلی انتروپاتوژنیک در فاضلاب کشتارگاه دام است. با توجه به حضور سویه انتروتوکسیژنیک در فاضلاب ها اهمیت حذف کلیفرمها و کلیفرمهای گرماپای در تصفیهخانههای فاضلاب پر رنگ تر میگردد. بنابراین میبایستی نسبت به بهبود کارایی این سیستمها اقدامات جدی به عمل آورد.


کیومرث شرفی، جلیل جعفری، مقداد پیرصاحب، تورج مساحی، ناهید عزیزی، ژیلا امینی، غلامرضا ابراهیم زاده،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: با توجه به اهمیت سالم سازی سبزیجات قبل از مصرف، هدف از این مطالعه، ارزیابی کارایی مراحل مختلف متداولترین روشهای گندزدایی سبزیجات در ایران در کاهش کلیفرم کل و کلیفرم مدفوعی برای پرمصرفترین سبزیجات خوراکی بود.
روش کار: برای انجام این مطالعه سه مرحله گندزدایی شامل شست و شو با آب (مرحله اول)، انگلزدایی سبزیجات توسط ۵-۳ قطره دترجنت به ازای هر لیتر با زمان تماس ۵ دقیقه (مرحله دوم) و گندزدایی با استفاده از گندزدای پرکلرین با کلر آزاد ۲۰۰ میلی گرم در لیتر با زمان تماس ۵ دقیقه (مرحله سوم) و سپس شستشوی مجدد سبزیجات با آب انجام شد. از آزمایش MPN به منظور تعیین کلیفرم کل و کلیفرم مدفوعی استفاده شد، همچنین بر اساس تفاوت میزان کلیفرم کل و کلیفرم مدفوعی نمونه های سبزی قبل از گندزدایی و بعد از هر یک از مراحل مختلف گندزدایی، راندمان گندزدایی هر مرحله بدست آمد.
یافته ­ها: نتایج نشان دادندکه در سبزیجات پر شاخ و برگ و دارای زوایای پنهان (مانند ریحان، پیازچه و گشنیز) میزان کلیفرم مدفوعی با وجود اعمال تمام مراحل گندزدایی، به صفر نرسید. علاوه بر آن برگ تربچه، پیازچه و گشنیز، دارای بیشترین میزان آلودگی و کاهو دارای کمترین میزان آلودگی اولیه از نظر کلیفرم کل و کلیفرم مدفوعی بودند. بیشترین راندمان حذف کلیفرم کل مربوط به چغندر (۳/۹۳%) تحت گندزدایی با پرکلرین و بیشترین راندمان حذف کلیفرم مدفوعی مربوط به تره فرنگی، جعفری و چغندر (۱۰۰%) تحت گندزدایی با پرکلرین به دست آمد.
 نتیجه­ گیری: برای دستیابی به بالاترین کارایی در کاهش عوامل میکروبی سبزیجات، نیاز است که مراحل مختلف دستورالعمل گندزدایی بطور کامل و طبق شرایط مربوطه انجام شود. در این راستا، کوشش رسانه ها و کارشناسان بهداشتی ضروری است.
 

صفحه 1 از 1     

مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.18 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4623