سمیه شمس صلواتی، امیراشکان نصیری پور *، لیلا نظری منش،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۰ )
چکیده
زمینه و هدف: توجه به پاداش، انگیزه درونی و اعتماد به حسن نیت میتواند زمینه خلاقیت کارکنان که سرمایه های حیاتی سازمان برای بقا هستند را فراهم آورد. لذا با توجه به نقش مهم کارکنان خلاق در سازمانها، هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه سیستمهای پاداش با خلاقیت کارکنان شبکه بهداشت شهرستان پارس آباد بود.
روش: پژوهش حاضر از لحاظ روش از نوع توصیفی- پیمایشی و از لحاظ هدف کاربردی میباشد. داده ها با استفاده از مقیاس استاندارد خلاقیت کارکنان توسط تورنس (۱۹۶۳) و پرسشنامه سیستمهای پاداش کابورا (۲۰۰۹) گردآوری شدند. ۲۳۸ نفر با فرمول کوکران و به روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده های به دست آمده، به روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیره آزمون شدند.
یافته: بین سیستم های پاداش با بعد بسط (۰۰۷/۰=p، ۱۷۳/۰=β)، با بعد ابتکار (۰۰۸/۰=p، ۱۷۰/۰=β) و با بعد انعطافپذیری (۰۲۶/۰=p، ۱۴۴/۰=β) رابطه وجود داشت؛ اما بین سیستمهای پاداش با بعد سیالی رابطه معناداری وجود نداشت.
نتیجه گیری: با توجه به رابطه سیستمهای پاداش با خلاقیت مسئولین و کارکنان شبکه بهداشت شهرستان مورد مطالعه پیشنهاد میشود مدیران سازمان زمینه مناسب بروز خلاقیت را با روشهایی نظیر اعطای پاداش به موقع و متناسب با عملکرد کارکنان فراهم کنند و در زمینه اجرای سیستم پاداش و برنامه امتیازات شغلی و اعطای مزایای متعلقه بر اساس نتایج فرایند ارزشیابی عملکرد کارکنان اقدام نمایند.