[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای مهرعلی پور

محمدرضا سمرقندی، امیر شعبانلو، خدیجه شمسی، جمال مهرعلی پور، یوسف پورعشق،
دوره ۴، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۲ )
چکیده

زمینه و هدف: سیانید یک ترکیب بسیار خطرناک است که صنایع مختلفی آن را وارد محیط زیست می‏کنند. در این مطالعه کارایی فرایند الکتروفنتون جهت حذف سیانید در حضور اسید هیومیک به‏عنوان مداخله‏گر از محیط‏های آبی مورد بررسی قرار گرفت. روش‏ کار: در این مطالعه تجربی، در هر مرحله از آزمایشات، ۱۰۰۰ میلی لیتر از محلول سیانید با غلظت اولیه مشخص وارد راکتور گردید. تاثیر پارامترهای مختلف مانند (۱۰-۳)pH ، زمان واکنش (۲۰ -۵ دقیقه)، غلظت اولیه سیانید (۱۰۰۰-۱۰۰ میلی گرم در لیتر) ، غلظت هیدروژن پراکساید (۵۰ – ۵ میلی لیتر در لیتر) و غلظت‏های مختلف اسید هیومیک (۲۵-۱۰۰ میلی گرم در لیتر) در حذف سیانید مورد بررسی قرار گرفت. یافته‏ها: یافته‏ها نشان داد که راندمان فرایند الکتروفنتون با افزایش pH، افزایش غلظت اولیه آلاینده و افزایش غلظت اسید هیومیک کاهش و با افزایش ولتاژ جریان، افزایش غلظت هیدروژن پراکساید افزایش می‏یابد. در بهترین شرایط آزمایش در ۳pH=، غلظت اولیه سیانید برابر ۱۰۰ میلی گرم در لیتر، ولتاژ ۳۰ ولت، غلظت ۲۵ میلی لیتر در لیتر هیدروژن پراکساید و غلظت ۲۵ میلی گرم در لیتر اسید هیومیک راندمان فرایند الکتروفنتون ۷۲ درصد به‏دست آمد. در حالی‏که در غیاب اسید هیومیک در محیط، در شرایط مشابه، راندمان این فرایند ۹۶ درصد بود. نتیجه گیری: نتایج کلی نشان داد این فرایند قابلیت بالایی در حذف سیانید داشت. این فرایند تحت تاثیر پارامترهای مورد مطالعه قرار داشته و با تغییر هر یک از این پارامترها در راندمان فرایند تغییر صورت گرفت.

جمال مهرعلی پور، قربان عسگری،
دوره ۶، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: حضور فنل در پساب‌ها باعث ایجاد خطر برای سلامتی انسان می‏گردد. با استفاده از مدل آماری تاگوچی، می‏توان با تعداد معینی آزمایش، فرایند را بهینه نمود. این مطالعه با هدف بهینه سازی حذف فنل با فرایند ازن‏زنی کاتالیزوری با استفاده از نانوذرات Fe/MgO با مدل آماری تاگوچی از محیط‌های آبی بود. روش کار: در این مطالعه تجربی، طراحی آزمایش با استفاده از مدل آماری صورت گرفت. پارامترهای pH (۳، ۵، ۹، ۱۱)، غلظت اولیه آلاینده (۵۰۰، ۱۰۰۰، ۱۵۰۰ و ۲۰۰۰ میلی گرم در لیتر)، زمان واکنش (۱۰، ۲۰، ۳۰ و ۴۰ دقیقه) و دوز کاتالیزور (۱/۰، ۲/۰، ۳/۰ و ۴/۰گرم در لیتر) در ۴ آرایه و ۴ سطح قرار گرفتند. داده‌ها توسط نرم افزار Minitab ۱۶ مورد تحلیل قرار گرفت. غلظت باقیمانده فنل طبق روش ارائه شده در کتاب استاندارد متد اندازه گیری شد. یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که حذف آلاینده فنل به پارامترهای مختلف بهره‌برداری بستگی دارد. شرایط بهینه مطالعه در زمان واکنش ۳۰ دقیقه، pH برابر ۵، غلظت اولیه آلاینده برابر۱۰۰۰ میلی گرم بر لیتر و دوز کاتالیزور برابر ۱/۰ گرم در لیتر بود. از بین عوامل مورد بررسی بیشترین میزان تاثیر مربوط به غلظت اولیه آلاینده با مشارکت ۵/۶۹ درصدی و کمترین تاثیر مربوط به زمان ماند با ۲/۳ درصد بود. در شرایط بهینه نیز، نسبت S/N حدود ۳۹/۳۹ پیش‏بینی گردید. نتیجه گیری: با استفاده از مدل آماری تاگوچی، در تعداد معینی از آزمایشات، حذف فنل بهینه سازی شد. فرایند ازن‏زنی دارای قابلیت بالا در حذف فنل می‏باشد.


محمد رضا سمرقندی، زهرا شهبازی، رقیه بهادری، سعید مهرعلی پور، سونیا چاوشی، سعید خان محمدی، جمال مهرعلی پور،
دوره ۹، شماره ۵ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: حذف آلاینده ­های آلی مقاوم مانند دترجنت­ ها، با استفاده از روش­های متداول دارای کارایی مطلوبی نمیباشند. مولکول­ ازن در حضور آنیون پرسولفات می­تواند بعنوان یک فرایند مناسب در حذف اینگونه آلاینده­ ها مورد استفاده قرار گیرد. هدف این مطالعه، تعیین کارایی فرایند تلفیقی ازن و رادیکال­ سولفات در تجزیه (SDBS) و کاهش غلظت این آلاینده در محیط ­های آبی می­باشد.
روش کار: در این مطالعه تجربی، از محفظه ازن­زنی به حجم ۱ لیتر به­صورت نیمه پیوسته استفاده شد. تاثیر پارامترهای pH (۱۱-۳)، غلظت آنیون پرسولفات (mM/L۱۰۰-۱۰)، غلظت ازن ورودی (mg/L.hr۵-۱)، غلظت اولیه SDBS (mg/L۱۰-۱۰۰) مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین سینتیک واکنش، تاثیر حضور رباینده رادیکال و میزان حذف COD در شرایط مناسب فرایند تعیین شد. اندازه­ گیری غلظت SDBS و COD بر اساس روش­ های ارائه شده در مرجع آزمایشات آب و فاضلاب صورت گرفت.
یافته­ ها: در شرایطی که پارامترهای فرایند ۳pH=، غلظت اولیه SDBS ۱۰ میلی­گرم در لیتر، غلظت ازن ورودی mg/L.hr۵، پرسولفات mM/L۵۰  در مدت زمان ۴۰ دقیقه بود، کارایی فرایند بیش از ۹۷ درصد بدست آمد. با تغییر پارامترها از شرایط ذکر شده و حضور عوامل رباینده رادیکال، کارایی فرایند، کاهش یافت. کارایی حذف COD در شرایط بدست آمده، ۸۰ درصد در مدت زمان ۷۰ دقیقه گزارش شد. همچنین سینتتیک فرایند از سینتیک درجه یک تبعیت میکرد.
نتیجه ­گیری: فرایند ازن­زنی در حضور پرسولفات به­ دلیل تولید رادیکال­های فعال پرسولفات، می­تواند روش مناسبی برای حذف آلاینده ­های مقاوم مانند SDBS باشد و با کمک این روش می­توان باعث افزایش تصفیه پذیری فاضلاب حاوی این آلاینده و کاهش بار آلی شد.
 

صفحه 1 از 1     

مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.18 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4623