[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای ممیزی

مطهره السادات حسینی، زهرا خارزنی، محمد تقی قانعیان، محبوبه دهواری *، مهدیه ممیزی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: سم ماده­ای است که دارای منشأ گیاهی، حیوانی و شیمیایی بوده که در مقادیر معینی باعث اختلال و یا توقف فعل و انفعالات حیاتی بطور موقت یا دائم می­گردد. با توجه به اینکه نگهداری و کاربرد آفت­کش­ها در منزل عمدتاً توسط زنان انجام می­گیرد؛ احتمال ایجاد مشکل بهداشتی برای زنان و حتی کودکان در اثر سمپاشی در منازل بیشتر است. لذا این مطالعه با هدف تعیین میزان آگاهی، نگرش و عملکرد زنان شهر یزد در رابطه با مخاطرات بهداشتی، روش صحیح نگهداری و کاربرد آفت­کش­ها در منزل انجام شده است.
روش کار: این مطالعه یک پژوهش توصیفی است. جامعه مورد بررسی در این مطالعه ۴۶۵ نفر از زنان شهر یزد بودند که به روش نمونه­گیری خوشه ای انتخاب شدند. پرسشنامه مورد استفاده در این پژوهش محقق ساخته بوده و شامل متغیرهای جمعیتی (سن، سطح تحصیلات، رشته تحصیلی، شغل، نوع منزل)، سؤالات مربوط به سنجش آگاهی، نگرش و عملکرد زنان می­باشد. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS-۱۶ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: مطابق با نتایج بدست آمده، اکثر افراد مورد مطالعه دارای سطح تحصیلات لیسانس و بالاتر بودند. بیشتر افراد خانه دار بوده و در خانه­های ویلایی زندگی می­کردند. میانگین نمره آگاهی، نگرش و عملکرد به ترتیب برابر با ۴/۲±۰۲/۹، ۴/۴±۵۲/۳۳، ۳/۵±۶۰/۳۸ بدست آمد. نتایج نشان داد که ۴/۱۷درصد افراد، آموزش در زمینه نحوه نگهداری و مخاطرات بهداشتی آفت­کش­ها را از تلویزیون دریافت می­کنند. ۲/۲۳ درصد زنان بیشترین منبع مطالعاتی خود را اطلاعات موجود روی ظرف یا بسته بندی سم اعلام کردند.
نتیجه‌گیری: نتایج بدست آمده از مطالعه حاضر حاکی از آن است که میزان آگاهی اکثر زنان شهر یزد در زمینه مخاطرات بهداشتی، روش صحیح نگهداری و کاربرد آفت­کش در منزل در محدوده متوسط قرار دارد و این امر باعث شده است عملکرد اکثر آنان نیز در محدوده متوسط قرار گیرد ولی با توجه به اینکه نگرش اکثر افراد در محدوده خوب قرار داشته است، می توان با افزایش آگاهی افراد، عملکرد آنها را به نحو مناسبی افزایش داد.

صفحه 1 از 1     

مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.19 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4623