[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای فلاح زاده

ناطق عباسقلی زاده، سید سعید مظلومی محمودآباد، محمد حسین باقیانی مقدم، حسین فلاح زاده، محمد افخمی اردکانی، حسن مظفری خسروی، علی نعمتی، فیروز امانی،
دوره ۴، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۲ )
چکیده

زمینه و هدف: شناخت ارتباط عوامل تغذیه‏ای با پیشگیری از دیابت در حال افزایش است. یک بیمار پیش دیابتی باید برنامه غذایی مناسبی داشته باشد. هدف کلی این مطالعه تعیین تاثیر آموزش بر اساس کاربرد مدل فرانظری، به‏منظور ارتقاء رفتارهای تغذیه ای در افراد پیش دیابتی شهر یزد می‏باشد. روش کار: این تحقیق یک کارآزمایی تجربی با گروه شاهد است که برای تعیین تاثیر آموزش بر اساس کاربرد مدل فرانظری به منظور ارتقاء رفتارهای تغذیه ای کنترل کننده دیابت در نمونه ای۲۲۰ نفری تصادفی از افراد پیش دیابتی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر یزد انجام گرفت. جهت تحقق اهداف تحقیق، پرسشنامه ای چند وجهی متناسب با سازه‏های مدل طراحی شد و همراه با فرم‏های یادآمد ۷۲ ساعته و بسامد غذایی توسط شرکت کنندگان قبل و بعد از مداخله تکمیل گردید. یافته ها: اندازه‏گیری سازه مراحل تغییر قبل از مداخله نشان داد که درصد بالایی از بیماران، ۴/۸۶% در گروه آزمون و ۱/۷۹% در گروه کنترل از لحاظ رفتارهای تغذیه ای در مراحل پیش از عمل (پیش تفکر، تفکر و آمادگی) قرار داشتند که بعد از مداخله ۴/۲۱% افراد گروه آزمون و ۴/۷۳% افراد گروه آزمون در مراحل پیش از عمل مشاهده شدند. نتیجه گیری: دیابت نوع ۲ یک بحران جهانی است که سلامت و اقتصاد همه ملت‏ها را تهدید می‏کند. شواهد علمی نشان می‏دهد که قسمت عمده ای از موارد ابتلا به دیابت نوع ۲ به‏وسیله اصلاح رژیم غذایی و سبک زندگی پیش دیابتی‏ها قابل پیشگیری هستند.


هادی اسلامی، سید علی المدرسی، رسول خسروی، رضاعلی فلاح زاده، رویا پیروی، محمود تقوی،
دوره ۸، شماره ۵ - ( زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: استفاده از نرم افزار سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) جهت پایش منابع آب می تواند در حفاظت، مدیریت و بهره برداری صحیح از منابع آب، بسیار موثر باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی کیفیت آب زیرزمینی دشت یزد- اردکان برای اهداف کشاورزی با استفاده از GIS انجام شد.
روش کار: در این مطالعه برای ارزیابی کیفیت آبهای زیرزمینی دشت یزد اردکان، داده های مربوط به ۷۵ حلقه چاه در مدت ۱۰ سال (از ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۴) جمعآوری شده و سپس از نرم افزار GIS ۱۰,۲۲ و مدل تحلیل مکانی کریجینگ برای درون یابی داده ها و تهیه نقشه های پهنه بندی استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که بر اساس پارامترهای TDS، SAR و EC به ترتیب در ۴۲، ۲۶/۴۰ و ۳/۵۵ درصد از نواحی دشت یزد- اردکان کیفیت آب برای مصرف آبیاری در شرایط نامطلوب قرار دارد. همچنین شاخص کلی کیفیت محاسبه شده نشان داد که در ۱۸/۵۳ درصد از نواحی دشت یزد- اردکان کیفیت آب برای آبیاری مناسب، در ۶۵/۲۸ درصد کیفیت آب متوسط و در ۱۷/۱۸ درصد کیفیت آب نامناسب بوده است.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده، تفاوت در جنس و بافت خاک این منطقه موجب تغییر در کیفیت آب شده است. بنابراین با توجه به این که مشکل اصلی کیفیت آب در دشت یزد- اردکان EC، SAR و TDS است، برای جلوگیری از آسیب و کاهش عملکرد محصولات زراعی باید از استفاده مستقیم آب های زیرزمینی نواحی شمالی و شرقی این منطقه برای کشاورزی اجتناب شود.

صفحه 1 از 1     

مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.18 seconds with 28 queries by YEKTAWEB 4623