[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۵ نتیجه برای فتحی

شادی فتحی زاده، داوود شجاعی زاده، محمود محمودی، غلامرضا گرمارودی، مجید امیرسرداری، مجتبی آزادبخت، کیوان قیسوندی،
دوره ۷، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: کمخونی ناشی از کمبود آهن یک مسئله جدی و مهم بهداشتی در مانی است که بر روی رشد روانی و جسمی، رفتار و توانایی انجام کار تاثیر میگذارد. یکی از گروههایی که بیشتر در معرض کمخونی فقر آهن قرار دارند دختران نوجوان هستند. هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر برنامه آموزش بهداشت طبق الگوی پرسید ((Precede بر آگاهی، نگرش و ایجاد عملکرد تغذیهای مرتبط با کمخونی فقر آهن میباشد.

روش کار: پژوهش مداخله نیمه تجربی حاضر که بر روی ۱۲۰ نفر از دانش آموزان (۶۰ نفر شاهد و ۶۰ نفر مورد)که بصورت تصادفی چند مرحله ای انتخاب شده بودند در سال ۱۳۹۳-۱۳۹۲ انجام شد. مداخله در سه جلسه ۶۰ دقیقهای برگزار شد و سه ماه بعد مداخله آموزشی توزیع و تکمیل پرسشنامهها صورت گرفت. ابزار جمع آوری دادهها پرسشنامه ای خود ساخته بر اساس اجزای مدل پرسیدبود. به منظور دستیابی به نتایج از نرم افزار spss-۱۸ و آزمونهای آماری تی مستقل، تی زوجی و مک نمار استفاده شد.

یافتهها: پس از مداخله آموزشی نمره میانگین آگاهی، نگرش (عوامل مستعد کننده)، تشکیل کلاسهای آموزشی، شرکت در کلاسهای آموزشی و استفاده از منابع آموزشی (عوامل قادر کننده)، تشویق معلمان و والدین و همسالان (عوامل تقویت کننده) و عملکرد در گروه مورد نسبت به شاهد افزایش معناداری یافت.

نتیجه گیری: مطالعه حاضر بیانگر تاثیر مثبت مداخله آموزشی بر اساس الگوی پرسید و اجزای اصلی مدل (عوامل مستعدکننده، عوامل قادرکننده و عوامل تقویت کننده) در بهبود عملکرد پیشگیری کننده کمخونی فقر آهن در جامعه مورد مطالعه بود.


علیرضا محمدی، حسین شکری‌پوردیزج، قاسم فتحی، دلاور معصومی، الهه پیشگر،
دوره ۸، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: با توجه به افزایش تولید روزانه پسماند شهری، مشارکت شهروندان در تفکیک از مبدأ پسماندهای شهری، امری ضروری است. هدف این پژوهش شناخت و تحلیل وضعیت شاخص‌های مشارکت در تفکیک از مبدأ پسماند در مناطق چهارگانه‌ شهرداری اردبیل است.
روش‌کار: این تحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی بود که به روش پیمایشی انجام شد. با توجه به تعداد خانوارهای ساکن در شهر اردبیل که حدود ۱۵۲۷۰۰ خانوار بود، از روش کوکران برای انتخاب ۳۸۶ نمونه برای پرسشگری استفاده شد. همچنین از ۳۶ خبره مصاحبه‌ به عمل آمد. آزمون پایایی، به روش آلفای کرونباخ معادل ۷۹/۰ به دست آمد که پایایی بالای ابزار اندازه‌گیری را تأیید می‌‌کند. در تجزیه و تحلیل داده‌ها از آمار و آزمون‌های توصیفی و استنباطی از جمله آمار مرکزی، آزمون‌های شاپیرو ویلک، اسمیرنوف، آزمون‌های همبستگی پیرسون، آزمون F، آنالیز واریانس، ‌رگرسیون و مدل تحلیل مسیر و نرم افزارهای SPSS و GIS استفاده گردید.
یافته‌ها: تحلیل‌ها نشان داد که بین عوامل توانمندسازی و ظرفیت‌سازی،‌ فرهنگی، بهداشت محیط، زیرساخت، دسترسی مکانی و اجتماعی با میزان مشارکت شهروندان رابطه معنی‌داری وجود دارد و بین عامل اقتصادی با میزان مشارکت رابطه معنی‌داری وجود ندارد.
نتیجه‌گیری: تفکیک از مبدأ پسماندهای شهری امری اجتماعی، فرهنگی و مشارکتی است که نیازمند تأمین تسهیلات، زیرساخت‌ مکانی، ظرفیت‌سازی، فرهنگ‌سازی و توانمندسازی شهروندان در مقیاس شهر و‌ مناطق چهارگانه شهرداری است. همچنین نیازمند برنامه‌ریزی و مدیریت زمانی،‌ مالی، تجهیزاتی و نیروی انسانی به‌صورت مستمر و پایدار است.
محمدرضا مهراسبی، پروین فتحی *، میر جمال حسینی، غلامرضا صادقی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: در سالهای اخیر حضور مواد آلی طبیعی که بعنوان عمده ترین آلایندههای آبهای سطحی تامین کننده آب شرب محسوب میشوند، بطور فزاینده ای در حال افزایش میباشد. در نتیجه نیاز ضروری جهت ارزیابی اثرات بیولوژیکی این ترکیبات روز بروز افزایش مییابد. از طرفی جلبکها با چرخه رشد کوتاه، قابلیت کشت جداگانه و حساسیت بالا نسبت به سموم، از مهمترین گونهها در ارزیابی اثرات بیولوژیک سموم در محیط زیست میباشند. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیرات اسید هیومیک در غلظتهای مختلف (mg/l۳۲-۴) بر رشد و تغییرات رادیکالهای فعال اکسیژن در جلبک کلرلا میباشد.
روش کار: سلولهای جلبکی گونه کلرلا با تراکم نسبی ۱۰۵×۱ سلول در هر میلی لیتر و غلظتهای مختلف اسیدهیومیک به محیط کشت اضافه گردید. تعداد جلبکها بصورت روزانه شمارش و میزان گونههای اکسیژن فعال درون سلولی، توسط آزمون فلوریمتریک بررسی شد.
 یافته ها: اسید هیومیک در غلظت های کم (mg/l ۴) در مدت ۴۸ ساعت سبب افزایش معنیدار رشد جلبکها گردید (۰۵/۰>p)، اما غلظتهای بالاتر (mg/l ۸) و بعد از مدت ۷۲ ساعت، اثر سمی بر روی جلبک نشان داد. همچنین در حضور اسیدهیومیک، مقدار ROS درون سلولی نسبت به گروه کنترل بطور معنیداری افزایش یافت (۰۵/۰>p).
 نتیجه گیری: بنظر میرسد اسیدهیومیک اثر استرس اکسیداتیو بر روی جلبک کلرلا داشته و اثرات آن بصورت کاهش درصد رشد نسبی و ضریب ثابت رشد جلبکها و افزایش تولید ROS درون سلولی جلبک قابل مشاهده است
شادی فتحی زاده، فرشته خطی دیز آبادی، سیده عظمت موسوی فر، سیده خدیجه حسینیان، مریم عمیدی مظاهری،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: سلامت واحد تلاشی یکپارچه از چندین رشته در سطوح مختلف برای دستیابی به بالاترین سطح سلامت برای انسان، حیوانات و محیط زیست میباشد.این مطالعه با هدف تعیین میزان تعهد پذیری در سلامت واحد و برخی عوامل مؤثر بر آن در دانشجویان،کارکنان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شده است.
روش کار: این مطالعه توصیفی- همبستگی ازنوع مقطعی بوده است که با مشارکت ۲۹۶ نفر از اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان دانشکده بهداشت و پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد. داده هـــا با استفاده از پرسشـــنامه محقق ساخته جمع آوری گردید و با نرم افزار SPSS-۲۲ و آزمونهای آماری آنوا یکطرفه و تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری ۰۵/۰ p< مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: میانگین نمره کسب شده در حیطه نگرش برابر ۲±۹۰/۲۲، در حیطه عملکرد برابر ۵۹/۴±۹۳/۲۷، در حیطه پایبندی برابر ۹۸/۵±۲۸/۲۶ و در تعهد پذیری  برابر ۳۵ /۱۱±۱۲/۷۷ بود. ۱۰/۳۵ درصد از افراد در تعهد پذیری دارای وضعیت مطلوب بودند. میانگین نمره عملکرد، پایبندی و تعهد پذیری با سمت افراد شرکت کننده و مقطع تحصیلی دانشجویان ارتباط معنیداری را نشان داد (۰۵/۰p<).
نتیجه گیری: با وجود اینکه درصد زیادی از افراد مورد مطالعه دارای نگرش مطلوب در مورد تعهدپذیری در سلامت واحد بودند ولی این نگرش مطلوب نتوانسته است بر روی عملکرد، پایبندی و در نهایت در تعهدپذیری در سلامت واحد افراد تاثیر زیادی داشته باشد، لذا عوامل دیگری هم میتواند در تعهدپذیری در سلامت واحد دخیل باشند.
فرزین باقری شیخانگفشه، ، عباسعلی حسین خانزاده، حجت اله فراهانی *، علی فتحی آشتیانی،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: طی همه­گیری کووید-۱۹ به دلیل ناتوانی بسیاری از زوجین برای مدیریت وظایف افراد در خانه، تربیت فرزندان و عدم تفاهم و تعارضات زناشویی زیادی ایجاد شد که در بعضی از موارد به طلاق ختم گردید. در این راستا، پژوهش مروری حاضر با هدف بررسی خشونت خانگی علیه کودکان و زنان طی همه­گیری کووید-۱۹ انجام شد.
روش­ کار: در پژوهش حاضر، با استفاده از جست­وجوی کلیدواژه­ های تخصصی کودک، نوجوان، کرونا ویروس ۲۰۱۹، خشونت خانگی، اضطراب، استرس، افسردگی، و همه ­گیری در پایگاه ­های اطلاعاتی انگلیسی نظیر  Google Scholar، PubMed، Wiley, ProQuest EMBASE, PsycINFO, Scopus, ScienceDirect در بازه زمانی ۲۰۲۰ (از ماه فوریه) تا ۲۰۲۲ (تا ماه سپتامبر) مورد جستجو قرار گرفتند. در این مطالعه از راهنمای گزارش­دهی مطالعات مرور سیستماتیک پریزما PRISMA استفاده شد.
یافته­ ها: نتایج پژوهش­ های انجام شده حاکی از افزایش خشونت روانی، جسمی و جنسی علیه کودکان و زنان داشت. همچنین میزان درآمد، وضعیت اشتغال، سن، تعطیلی مدارس، مصرف دخانیات و قرنطینه خانگی باعث افزایش خشونت کلامی، جنسی و جسمی طی همه ­گیری کرونا ویروس ۲۰۱۹ علیه کودکان و زنان شد.
نتیجه­ گیری: خشونت علیه کودکان و زنان می­تواند پیامدهای روانی و اجتماعی گسترده­ ای را به همراه داشته باشد. از آنجایی که ممکن است بسیاری از این خشونت­ ها به صورت پنهان انجام شود، لازم است سازمان بهزیستی و سازمان روانشناسی کشور تدابیری در جهت حمایت و آگاه ­سازی ازخشونت خانگی اتخاذ نمایند.
 

صفحه 1 از 1     

مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.2 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4623