[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای عدل

جواد عدل، یاسر شکوهی، حسین کاکویی،
دوره ۳، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۱ )
چکیده

زمینه و هدف: جوّ ایمنی حاکم بر یک محیط‌کار حاصل ارزش‏ها، نگرش‏ها و منافع فردی و گروهی، صلاحیت‌ها و الگوهای رفتاری است که تعهد به مدیریت ایمنی و سلامت شغلی سازمان، شیوه مدیریت و اثربخشی آن را مشخص می‌کند. سیستم مدیریت ایمنی و سلامت شغلی یک سیستم استقراریافته در سازمان است که عملکرد خاصی در زمینه موضوعی خود دارد. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین نتایج ارزیابی عملکرد سیستم مزبور با نتایج اندازه‏گیری جوّ ایمنی در یک صنعت بود. روش کار: برای ارزیابی عملکرد سیستم مدیریت ایمنی و سلامت شغلی، از استاندارد ممیزی سیستم مدیریت ایمنی و سلامت شغلی استرالیا (AS OHS Audit tool) استفاده شد. این ابزار دارای ۵ بخش، ۲۱ عنصر و ۱۱۷ معیار است، که هر معیار در دامنه ۰ تا ۵ امتیازدهی می‌شود. جوّ ایمنی با استفاده از ابزار جو ایمنی دانشگاه لافبوروی انگلستان که ۱۷ بُعد را مد نظر قرار می‏دهد، اندازه‏گیری گردید. یافته‏ها: از ۲۱ عنصر سیستم مدیریت ایمنی و سلامت شغلی، هفت مورد فاقد حداقل امتیاز لازم (یعنی امتیاز ۲) بودند. از ۱۷ بُعد مورد بررسی در جو ایمنی، ۹ بُعد حداقل امتیاز (امتیاز ۶) را کسب نکردند. اما به‏طور کلی امتیازات جوّ ایمنی که دارای توزیع نرمال بود، در بُعدهای مختلف با امتیازات حاصل از ارزیابی عملکرد سیستم مدیریت ایمنی و سلامت شغلی همخوانی داشتند. نتیجه‏گیری: جوّ ایمنی حاکم بر صنعت کاملاً متاثر از عملکرد سیستم مدیریت ایمنی و سلامت شغلی است و می‌تواند به عنوان شاخصی برای ارزیابی عملکرد سیستم مزبور در نظر گرفته شود.


کاظم معاضدی عالی، پرویز پرزور *، ذبیح پیرانی، حدیث السادات عدل، هما احمدی،
دوره ۹، شماره ۵ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: بررسیها نشان میدهند که اثرات روان شناختی منفی ناباروری برای زنان در مقایسه با مردان بیشتر است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی روان درمانی معنوی- مذهبی مبتنی بر آموزههای اسلام بر کیفیت زندگی زنان نابارور است.
روش کار: روش این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه زنان نابارور شهر شیراز در تابستان سال ۱۳۹۶ تشکیل میدادند. نمونه آماری بالغ بر ۳۶ نفر ۱۸ نفر گروه ازمایش و ۱۸ نفر گروه کنترل بود که به روش نمونه گیری در دسترس از مراکز ناباروری شیراز انتخاب شدند. دو گروه از نظر ملاکهای ورود به پژوهش همتا شدند و گروه آزمایش به مدت ۸ جلسه هفتگی ۴۵ دقیقه ای تحت رواندرمانی معنوی- مذهبی مبتنی بر آموزههای اسلام قرار گرفتند؛ در حالیکه گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. هر دو گروه پرسشنامه کیفیت زندگی (فرم کوتاه ۳۶ سوالی، ۳۶-SF) را قبل از مداخله به عنوان پیش آزمون و بعد از مداخله به عنوان پس آزمون تکمیل کردند.
یافته ها: تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-۱۶ و آزمون تحلیل کوواریانس انجام شد. تأثیر برنامه آموزش معنوی- مذهبی مبتنی بر آموزههای اسلام بر کیفیت زندگی در سطح کمتر از ۰۵/۰ معنی دار بود، بدین معنی که ۸۸۲/۰ از تغییرات حاصل در میانگین نمرات پسآزمون نسبت به پیشآزمون متغیر کیفیت زندگی در گروه آزمایش به علت برنامه آموزش معنوی- مذهبی مبتنی بر آموزههای اسلام بود.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که اثربخشی روان درمانی معنوی- مذهبی مبتنی بر آموزههای اسلام بر کیفیت زندگی زنان نابارور تأثیر داشت و آنها را بهبود بخشید. لذا این امر در جامعه ما، که مذهب و معنویت جایگاهی ویژه دارد، توجه بیشتری می طلبد.

صفحه 1 از 1     

مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.18 seconds with 28 queries by YEKTAWEB 4623