[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای ریاحی *

قربان صادقی دابانلو، لیلا ریاحی *، انیسه نیک روان، اباسط میرزایی،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: به توصیه سازمان بهداشت جهانی بیمه سلامت یک ابزار اثربخش برای دستیابی به هدف جهانی پوشش همگانی مراقبت های سلامتی می باشد. مطالعه حاضر با هدف طراحی و تعیین روایی و پایایی پرسشنامه الزامات دستیابی به پوشش همگانی بیمه سلامت در ایران انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع توصیفی- کاربردی بود که در سال ۱۴۰۱ انجام شد. بنا بر داده­های به‌دست‌آمده از مرحله مطالعه مروری و تطبیقی، نسبت به تهیه پرسشنامه‌ اولیه بر اساس مدل کارت امتیازی متوازن اقدام شد. سنجش روایی محتوا با استفاده از پانل خبرگان ۱۵ نفری و نسبت روایی محتوا (CVR) و شاخص روایی محتوا (CVI) برای هر سوال انجام شد. برای تعیین پایایی ابزار سنجش از روش آزمون- بازآزمون در یک نمونه ۳۰ نفری استفاده شد. تحلیل داده ها با کمک نرم افزار Excel و SPSS-۲۰ انجام گرفت.
یافته ها: سنجش روایی در دو مرحله انجام گرفت. پرسشنامه نهایی با ۳۵ سوال الزامات دستیابی به پوشش همگانی بیمه سلامت، با امتیاز کل شاخص روایی محتوایی ۸۵/۰ و نسبت روایی محتوایی برابر با ۶۷/۰ مورد تائید قرار گرفت. نتایج ضرایب همبستگی اسپیرمن برای ابعاد چهارگانه پرسشنامه نشان از پایایی قابل قبول مولفه های پرسشنامه داشت.
نتیجه گیری: با توجه به این که پرسشنامه طراحی شده، از نظر روایی و پایایی مورد تایید قرار گرفت، لذا می­تواند ابزار مناسبی برای تعیین الزامات دستیابی به پوشش همگانی بیمه سلامت در ایران باشد.
 
سیدفرشاد آمیغی، لیلا ریاحی *، لیلا نظری منش، انیسه نیک روان،
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: آغـاز شیوع ویروس کرونـا در فاصله کوتاهی بـه یـک بحران جهانـی در حوزه سلامت تبدیـل شد و ابعاد و سطوح مختلـف زندگی انسان را چه از منظر اجتماعی، دانشگاهی، فرهنگی و چـه در سطوح اقتصادی و سیاسی دستخوش تحولات بسـیاری نمـوده است. این مطالعه با هدف مقایسه چگونگی مدیریت پاندمی کرونا در کشورهای منتخب وایران انجام شد.
روش کار: اﻳﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻛﺘﺎﺑﺨﺎﻧﻪای ﺗﻄﺒﻴﻘﻲ اﻧﺠﺎم ﺷﺪه اﺳﺖ. در اﻳﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ مقالات مستخرج از پایگاه دادههای علمی اسکوپوس، الزویر، ساینس دایرکت، پاپ مد، ISI و ﺳﺎﻳﺮ ﻣﺴﺘﻨﺪات ﻣﻜﺘﻮب ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻗﺮار گرﻓﺖ.
ﻳﺎﻓﺘﻪ ﻫﺎ: بررسیهای مختلف درباره مدیریت پاندمی کووید-۱۹ در چین نشان می هد که پروتکل محدودکردن جابجایی باعث پاسخ موثر در کنترل  پاندمی شده است. ژاپن با توجه به نزدیکی جغرافیایی و مراودات اجتماعی زیاد با چین، توانست مدیریت مناسبی برای کنترل پاندمی کووید-۱۹ داشته باشد. این کشورها توانستند به صورت کارآمد بیماری کووید-۱۹ را مدیریت نمایند. در کشور ایران با توجه به شیوع و شیب تند ابتلای این بیماری نظام سلامت و جامعه به شدت تحت تاثیر قرار گرفت. برای جلوگیری از بحران اقتصادی، ناتوانی و عدم پاسخگویی نظام سلامت به بیماران، مسائل اجتماعی و روانی این بیماری چندین راهبرد توسط دولت و وزارت بهداشت اجرا شد با این حال، به رغم خوب بودن، نتایج مطلوبی را در بر نداشت.
نتیجه گیری: کشورهایی که در پاندمی کرونا ویروس جدید توانستند مدیریت کارآمدی برای پیشگیری، شناسایی و درمان داشته باشند، همگی سابقه و تجربه مقابله با اپیدمیهای سالهای قبل را داشتند. همچنین اقدام سریع و درک موقعیت بحرانی به آنها برای کاهش خسارتهای جانی و مالی کمک کرد.
 

صفحه 1 از 1     

مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.2 seconds with 28 queries by YEKTAWEB 4623