[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای خدایاری

سجاد مظلومی، صفرعلی حیدری، امیرحسین محوی، محمد نوری نوری سپهر، مهدی خدایاری،
دوره ۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۲ )
چکیده

زمینه و هدف: خوردگی در سیستم توزیع آب باعث ورود فلزات به داخل شبکه توزیع می‏شود. آبی با پتانسیل رسوبگذاری می‏تواند تولید لایه‏های رسوب در قسمت داخلی لوله‏ها کند که منجر به کاهش قطر داخلی لوله‏ها می‏گردد. تشکیل و ریزش مداوم رسوب در لوله‏های پلی اتیلن باعث ایجاد مشکلاتی از قبیل تجمع لایه‏های رسوب در اتصالات، پشت شیرهای آب و غیره می‏شود. هدف از این تحقیق تعیین پتانسیل خورندگی و رسوبگذاری آب شرب برخی از نواحی روستایی در استان مرکزی و مقایسه آن با نتایج تست ماربل می باشد. روش کار: از آنجائی‏که از لوله‏های پلی اتیلنی در این مناطق استفاده می‏شود، به تبع آن مشخصات رسوب آنها نیز متفاوت خواهد بود. به همین منظور مقدار دما، pH، کل جامدات محلول، کلسیم، سختی کلسیم، قلیائیت کل و غلظت بی‏کربنات در آزمایشگاه مطابق با دستورالعمل «استاندارد متد» تعیین شد. در نهایت مقادیر شاخص‏های لانژلیر، رایزنر و تست ماربل تعیین گردید. یافته ها: نتایج نشان داد که مقادیر شاخص لانژلیر مثبت (بیشتر از صفر) و مقادیر تست رایزنر منفی (کمتر از صفر) بود. بر این اساس، میانگین شاخص لانژلیر و رایزنر برای روستای سرهرود به ترتیب برابر با ۴۴/۰ و ۹۷/۶ و همچنین برای روستای جفتان با منبع تامین آب از چشمه برابر با ۳۸/۰ و ۲۵/۷ و منبع آب تامینی از چاه ۹۸/۰ و ۰۴/۶ گزارش شد. همچنین در تست ماربل، مقدار قلیائیت اولیه بیشتر از مقدار قلیائیت ثانویه بود. نتیجه گیری: بر طبق مقادیر نتایج شاخص‏های لانژلیر و رایزنر، آب این مناطق تمایل به رسوبگذاری دارد. همچنین نتایج حاصل از تست ماربل صحت نتایج بالا را تصدیق می‏کند. جهت حذف رسوبات تشکیل شده روش‏های مختلفی توصیه شده است که متناسب این مناطق روش‏های تعدیل pH و شستشوی اسیدی دوره‏ای، بهترین گزینه‏های معرفی‏شده می‏باشند.


سمیه خدایاری، فرشید کفیل زاده *،
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: در جهان سالانه میلیاردها عدد مرغ مصرف می‌شود و میلیاردها تُن، پَر مرغ تولید می‌گردد. حدود ۵ تا ۷ درصد وزن مرغ را پَر و حدود ۹۰ درصد از پَر را کراتین تشکیل می‌دهد. پَر، پروتئین‌ خالصی از کراتین است که بسیار نامحلول و سخت تجزیه است. برخی از باکتریها توانایی تولید آنزیم کراتیناز برای تجزیه کراتین را دارند. این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر بر رشد باکتری باسیلوس مگاتریوم سویه SKH۱۴ جداسازی شده از خاک و اندازه گیری فعالیت آنزیمی کراتیناز انجام شد.
روش کار: نمونه های خاک در ظروف استریل پلاستیکی جمع آوری گردید. تعداد ۷ ایزوله باکتریایی  بر روی محیط اختصاصی پَر رشد کرده که از این تعداد، ۵ ایزوله تجزیه واضحی را نشان دادند و برای تستهای بیوشیمیایی و توالی ۱۶S rRNA و اندازه‌گیری فعالیت کراتینازی انتخاب گردیدند. سپس  این ۵ باکتری‌ تعیین توالی گردیدند و  Accession در بانک ژنی برای هر کدام از آنها با عنوان سویه‌ای جدید تعیین شد. ۵ باکتری از نظر میزان تولید آنزیم کراتیناز مورد بررسی قرار گرفت و قوی ترین سویه از نظر تولید آنزیم کراتیناز  بهینه سازی گردید.
یافته‌ها: تعداد ۵ ایزوله‌ متعلق به سویه‌های مختلفی از باسیلوس‌ها بودند که هر ۵ ایزوله، تجزیه کننده پَر، در زمانهای متفاوت  بودند. بیشترین فعالیت آنزیمی مربوط به باکتری Bacillus megaterium SKH۱۴  با میزان ۰۱/۱۸ واحد بر میلی لیتر در دقیقه و کمترین میزان مربوط  به باکتری Bacillus felexus SKH۴  با میزان ۸۱/۱۰ واحد بر میلی لیتر در دقیقه گزارش گردید.
نتیجه‌گیری: تجزیه پَر بوسیله ایزوله Bacillus megaterium SKH۱۴ نشان داد که این باکتری قدرت پروتئازی زیادی دارد و قادر به تجزیه کراتین کامل است.
سپیده قربانزاده، رحیم خدایاری زرنق، جواد بابائی *،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده

چکیده و هدف: بدلیل اهمیت کنترل فشارخون بالا، برنامه پیشگیری و کنترل آن سالهاست که در نظام مراقبت­های اولیه بهداشتی کشور ادغام شده و درحال اجراست. اجرای چنین برنامه­هایی در عمل همواره با مشکلاتی روبرو هست که نیازمند ارتقای مداوم است. از اینرو مطالعه حاضر به تبیین تجربه ارتقای فرایند پیشگیری و کنترل فشارخون بالا در مرکز خدمات جامع سلامت الزهرای مرند پرداخته است.
روش کار: در این مطالعه کمی-کیفی؛ با رویکرد اقدام پژوهی، ابتدا عملکرد فرایند پیشگیری و مراقبت از بیماران مبتلا به فشارخون بالا در مرکز خدمات جامع سلامت الزهرای مرند ارزیابی شد. سپس با روش گروه اسمی و مصاحبه‌های نیمه ساختاریافته، چالش‌های فرایند از دیدگاه صاحبان فرایند که به روش هدفمند انتخاب شده بودند، شناسایی شده، پیشنهادات جهت ارتقاء از طریق بحث گروهی متمرکز ارائه و با استفاده از ماتریس اولویت‌بندی نهایی شدند. مداخلات نهایی شده، در مرکز مذکور اجرا و عملکرد فرایند مجدداً ارزیابی شد.
یافته‌ها: اجرای مداخلات، موجب بهبود شاخص‌های مربوط به درصد بیماران شناخته شده جدید، مراقبت بیماران مبتلا به فشارخون بالا، درصد جمعیت ۳۰ ساله و بالاتر ارجاع شده به پزشک، درصد جمعیت ۳۰ ساله و بالاتر ویزیت شده توسط پزشک و درصد بیماران مبتلا به فشارخون بالای ارجاع شده به پزشک متخصص، گردید.
نتیجه‌گیری: با وجود عملکرد نسبتا مناسب فرایند مراقبت از بیماران مبتلا به فشارخون بالا در مرکز سلامت مورد مطالعه، فرآیند مراقبت نیازمند ارتقاء بود که با استفاده از راهکارهای ارائه شده در این مطالعه، بخشی از آن ارتقا پیدا کرد. برای تداوم ارتقا، نیازاست که چرخه اقدام پژوهی در این مرکز ادامه یابد.
 

صفحه 1 از 1     

مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4623