[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای بوالی

بهروز بهروز، فاطمه بوالی، نسرین حیدری زاده، مهران فرهادی،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ویژه نامه بهار ۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: مشکلات روان­شناختی بیماری­های مزمن از جمله دیابت که اغلب نادیده گرفته می­شوند، لزوم توجه بیشتر به درمان مناسب را روشن می­سازد. هدف این پژوهش، بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر علائم روان­شناختی، سبک­های مقابله­ای و کیفیت­زندگی در مبتلایان به دیابت II بود.

روش کار: تحقیق از نوع نیمه‌ تجربی با طرح پژوهش پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه بیماران دیابت II از بین مراجعه کنندگان به بیمارستان طالقانی شهرکرمانشاه بود (۴۹۰N=) که براساس معیارهای ورود به پژوهش و معیارهای تشخیصی DSM_IV_TR و پرسشنامه های افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-۲۱)، کیفیت زندگی (WHOQL-۲۶) و سبک­های مقابله­ای (SISS)، افرادی­که دارای بالاترین نمرات بودند، با روش نمونهگیری هدفمند انتخاب و به‌صورت تصادفی به گروه­های آزمایش و کنترل (۸=n۲=n۱) تقسیم شدند. گروه آزمایشی ۸ جلسه مداخله درمانی ۱۲۰ دقیقه­ای طی دو جلسه در هفته را دریافت نمود. اطلاعات به‌­دست ‌آمده با SPSS-۱۶ و روش­های آمار توصیفی و تحلیل کوواریانس چند متغیری (MANCOVA) تجزیه و تحلیل شد.

یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد که تفاوت معناداری بین گروه­های آزمایش و کنترل در نمرات کلی افسردگی، اضطراب، استرس و سبک­های مقابله­ای (مسأله­مدار، هیجان­مدار و اجتنابی) وجود دارد (۰۵/۰p<). همچنین در نمرات کلی کیفیت­زندگی و مؤلفه­های سلامت روان­شناختی، اجتماعی و محیطی تفاوت معناداری مشاهده گردید (۰۵/۰p<) اما در سلامت جسمانی این تفاوت معنادار نبود.

نتیجه‌گیری: نتایج بر اهمیت کاربرد این مداخله بر علائم روان­شناختی در بیماران مزمن جسمی و ارائه افق­های جدید در مداخلات بالینی تأکید دارد.



صفحه 1 از 1     

مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4623