[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای برخورداری

احسان اله حبیبی، عبدا... برخورداری، زهرا اسعدی، جمشید خوبی، کریم فرد زارعی،
دوره ۳، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۱ )
چکیده

زمینه و هدف: اختلالات اسکلتی ـ عضلانی، خستگی زودرس کاری و موارد مشابه در نتیجه عدم تطابق ظرفیت کاری فرد با نیازهای فیزیکی کار در شغل فرد می‏باشد. بر پایه آمار سازمان جهانی بهداشتی عمده ترین عامل از دست رفتن زمان کار شیوع اختلالات اسکلتی ـ عضلانی در محیط های کار است. روش کار: این مطالعه از نوع مقطعی می‏باشد. نمونه‏ها از کارگران شاغل در کارگاههای مصنوعات فلزی در سطح شهر اصفهان انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات در این طرح پرسشنامه استاندارد TMW می‏باشد. نتایج حاصله با استفاده از نرم افزارSPSS مورد تحلیل قرار گرفت. یافته ها: در این مطالعه ارتباط بین نیاز فیزیکی کار با ناراحتی های اندام فوقانی شامل گردن، شانه، مچ، آرنج، دست با استفاده از آزمون مجذور کای دو (X۲) مورد بررسی قرار گرفت و نتایج آزمون نشان داد که بین این متغیرها و نیاز فیزیکی کار ارتباط معنی داری وجود دارد. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که نیازهای فیزیکی کار که یکی از عوامل کلیدی در انجام یک شغل می‏باشد در صورت تجاوز از توانایی فرد در انجام وظیفه ارتباط مستقیم با بروز اختلالات اسکلتی- عضلانی دارد.


امید گیاهی، جمشید خوبی، عبداله برخورداری، ابراهیم درویشی ، مهرزاد ابراهیم زاده،
دوره ۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۳ )
چکیده

زمینه و هدف: فیوم ناشی از فلزات سنگین از مهمترین عوامل خطر در محیط‏های کاری محسوب می‏شوند. این مطالعه به‏منظور بررسی فیوم‏های ناشناخته با غلظت بالا در سایت برش فلزات قراضه در یکی از صنایع بزرگ فولاد کشور و کاهش استرس ناشی از مواجهه با آن در کارگران مواجهه یافته انجام شد.

روش کار: در این مطالعه به منظور تعیین نوع ترکیب فیوم‏های غلیظ متصاعد شده ناشی از برش قراضه که تاکنون ناشناخته بود، نمونه برداری فردی از منطقه تنفسی تمامی کارگران مواجهه یافته انجام شد. سپس آماده سازی و تجزیه نمونه‏ها به دو روش جذب اتمی شعله ای (روش ۷۳۰۰) وAES  ICP- (۷۰۴۸) سازمان NIOSH انجام گرفت.

یافته ها: از ده عنصر شناسایی شده تنها میانگین غلظت اکسیدهای آهن بیش از حد مجاز بود  و غلظت در نه ترکیب دیگر از حد مجاز پایین‏تر بود.

نتیجه گیری: فیوم‏های متصاعد شده با غلظت بالا در سایت برش قراضه عمدتاً ناشی از اکسید‏های آهن بوده و نگرانی مضاعفی که در کارگران و مدیران نسبت به وجود ترکیباتی مانند کادمیوم، نیکل و...  و عوارض آنها بود، بیشتر از واقعیت بوده و نتایج معاینات دوره‏ای نیز موید این مطلب بود.



صفحه 1 از 1     

مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.18 seconds with 28 queries by YEKTAWEB 4623