[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای آقائی

مجید کرمانی، فرشاد بهرامی اصل، مینا آقائی، سیما کریم زاده، حسین ارفعی نیا، غلامرضا گودرزی، سهیلا سلحشور آرین،
دوره ۶، شماره ۳ - ( ویژه نامه تابستان ۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: آلاینده‏های هوا به عنوان یکی از مشکلات جامعه بشری تاثیرات مختلفی بر سلامتی انسان می‏گذارند. از آلاینده‏های هوا می‏توان به آلاینده‏های گازی و از بین آنها به ازن اشاره نمود که اثرات زیانبار آن، بررسی مقدار و اثرات آن را ضروری می‏سازد. در این مطالعه به بررسی اثرات ازن بر سلامتی ساکنین کلانشهرهای مشهد، تبریز، شیراز، اصفهان و اراک در سال ۱۳۹۰ پرداخته شده است. روش کار: ابتدا داده‏های خام مربوط به آلاینده‏های معیار هوا از سازمان‏های حفاظت محیط زیست شهرهای تحت بررسی در سال ۱۳۹۰ گرفته شده، طبق معیارهای WHO اعتبارسنجی شد و داده‏هایی که دارای اعتبار کافی بودند، توسط نرم‏افزار Excelآماده سازی شده و جهت بدست آوردن نتایج، وارد نرم‏افزار AirQ شدند. یافته ها: متوسط غلظت سالیانه O۳ در شیراز بیشتر از بقیه و در اکثر شهرهای مورد بررسی در فصل گرم بیشتر از فصل سرد بود. بیشترین تعداد تجمعی کل مرگ به ترتیب با ۲۹۴ و ۱۴۸ نفر مربوط به اصفهان و مشهد، و کمترین مقدار مربوط به اراک با ۵۵ نفر بود. نتیجه گیری: جهت تعیین غلظت بالای O۳ در شهر شیراز توصیه می‏شود تا مقادیر پیش‏سازهای O۳، شرایط آب و هوایی، موقعیت جغرافیایی و غیره بررسی شوند. در نتیجه می‏توان گفت که استفاده از نرم‏افزار AirQ و توصیه‏های سازمان بهداشت جهانی جهت بررسی اثرات بهداشتی O۳ بر روی سلامتی انسان، روشی مطمئن، مفید و ساده می‏باشد.


صغری یاسائی، عبدالرحیم داوری، سید محمد رضا آقائی، مهرداد غفاری طرقی،
دوره ۷، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: انتخاب روش آموزشی مناسب در حیطه آموزش بهداشت کودکان، یک امر مهم در پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان و ارتقاء سطح سلامت دهان در جامعه محسوب میشود. اهمیت این موضوع محققین را بر آن داشت تا در این مطالعه دو روش آموزشی قصه گویی (به عنوان روش غیرمستقیم) و سخنرانی (به عنوان روش مستقیم) را در آموزش بهداشت دهان و دندان دانش آموزان مقطع ابتدایی در شهر یزد با یکدیگر مقایسه نمایند.

روش کار: این مطالعه از نوع مداخله ای به روش قبل و بعد بود که در سال تحصیلی ۹۲-۱۳۹۱ در شهر یزد بر روی ۱۱۷ دانش آموز دختر مقطع ابتدایی انجام گرفت. نمونه ها به صورت خوشه ای و تصادفی از بین کلاس های مقطع سوم ابتدایی، ۴ کلاس انتخاب شدند. روش جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای بود که قبل و بعد از اجرای دو روش آموزشی، میزان آگاهی، نگرش و عملکرد دانش آموزان به وسیله آن سنجیده و مقایسه شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-۱۷ و آزمون های آماری t-test، ANOVA و کی- دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: میانگین نمره آگاهی در گروه آموزش دیده به روش سخنرانی ۹۴/۱±۵۹/۱۵ و به روش قصه گویی ۷۹/۰±۹۶/۱۶ بوده و تفاوت بین دو گروه بعد از مداخله، از نظر آماری معنادار بود (۰۰۱/۰ p =). میانگین نمره نگرش در گروه آموزش دیده به روش سخنرانی ۵۰/۳±۴۰/۲۱ و به روش قصه گویی ۵۵/۲±۳۲/۲۴ بوده و تفاوت بین دو گروه بعد از مداخله، از نظر آماری معنادار بود (۰۰۱/۰p =)؛ همچنین میانگین نمره عملکرد در گروه آموزش دیده به روش سخنرانی ۰۱/۲±۴۲/۱۳ و به روش قصه گویی ۱±۳۹/۱۴ بود و تفاوت بین دو گروه بعد از مداخله، از نظر آماری معنادار بود (۰۰۳/۰p =).

نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد تاثیر روش قصه گویی (روش غیر مستقیم) بر آگاهی، نگرش و عملکرد در آموزش بهداشت دهان و دندان به طور معناداری بیشتر از روش سخنرانی (مستقیم) می باشد.


مینا آقائی، مسعود * یونسیان،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: مواجهه اجتناب ناپذیر انسان با عوامل خطر محیطی، برآورد میزان واقعی مواجهه افراد با این عوامل را به یکی از مهمترین چالشهای پیش روی محققین و تصمیم گیرندگان جامعه تبدیل کرده است. لذا با توجه به سهم عوامل خطر محیطی در بار بیماریها، این مطالعه با هدف ارائه روشهای نوین ارزیابی مواجهه بر اساس جدیدترین تحقیقات صورت گرفته در جهان انجام شد.
روش کار: در این مطالعه مروری با توجه به اهداف مطالعه، متون مرتبط در زمینه رویکردهای نوین ارزیابی مواجهه در بانکهای اطلاعاتی معتبر همچون Scopus، PubMed و Web of Science جستجو و گردآوری شد. پس از معرفی روشها و رویکردهای نوین، مهمترین منابع خطا و محدودیتها جهت کاهش عدم قطعیت در برآوردهای حاصل از میزان مواجهه در این نوع از  مطالعات نیز مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: بررسی مطالعات نشان داد ارزیابی جامع مواجهه با بهره گیری از روشهای نوین در برآورد مواجهات فردی، روشهای هدفمند و غیرهدفمند، فناوری های اُمیکس، ماتریسهای جدید و مدلهای محاسباتی میتواند به شناسایی عوامل مؤثر در ایجاد بیماری کمک کرده و آگاهی ارزیاب از مکانیسمها، مسیرهای مواجهه و پاسخهای بیولوژیکی بدن را نیز افزایش دهد.
نتیجه گیری: استفاده از روشهای نوین با به کار گیری ابزارهای معرفی شده در این مطالعه، فرصتی را برای محققین فراهم میآورد تا با شناخت و درک فرایندهای بیولوژیکی مؤثر در ایجاد و توسعه بیماریها، تخمین بهتری از میزان واقعی مواجهه افراد با عوامل خطر محیطی داشته باشند.

صفحه 1 از 1     

مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4623