:: دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1397 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 123-115 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اپیدمیولوژی انگل‫های روده ای در بین متقاضیان دریافت کارت سلامت شهر اردبیل در سال1393
نوید بابایی پویا ، لامع اخلاقی ، الهام رزمجو
دانشگاه علوم پزشکی ایران
چکیده:   (4463 مشاهده)
زمینه و هدف: بررسی عفونت های انگلی روده ای میتواند به عنوان شاخصی جهت بررسی سطح بهداشت منطقه مورد بررسی قرار گیرد و نشان دهد که آیا مشکلات بهداشتی منطقه نیاز به مداخلات و بهبود شرایط دارد یا درحال حاضر وضعیت بهداشتی منطقه در حد قابل قبول میباشد. این مطالعه به منظور بررسی شیوع انگلهای روده ای در بین مراجعین به مراکز بهداشتی شهر اردبیل برای دریافت کارت سلامت انجام شد. این بررسی حدود مداخلات را به ما نشان داد که آیاوضعیت بهداشتی موجود حفظ گردد یا نیاز به ارتقاء سطح بهداشت با بهسازی یا فرهنگ سازی با آموزش بهداشت فردی وجود دارد.
روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بوده، به روش نمونه گیری آسان بر روی 1000 نفر از افراد مراجعهکننده به آزمایشگاه مرکز بهداشت اردبیل جهت دریافت کارت سلامت شهرستان اردبیل انجام گرفت. داده های جمع آوری شده از پرسشنامه و نتیجه انجام آزمایشات که با استفاده از نرم افزار spss و آزمون مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و میزان ارتباط معنادار بودن و نبودن آیتم های پرسشنامه (جنس- سن- شغل- تحصیلات و دوره آموزش بهداشت) با نتایج آزمایشات بررسی شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که میزان شیوع آلودگی 1/3 درصد بود. بین جنسیت و سن افراد با داشتن آلودگی انگلی رابطه مثبت معنی داری وجود نداشت. اما بین شغل، تحصیلات افراد و گذراندن دوره آموزش بهداشت عمومی با داشتن آلودگی انگلی رابطه مثبت معنی داری وجود داشت. بین افراد دارای انگل بیشترین درصد را مشاغل رستوران (7/38%) و نانوایی (6/22%) و افراد دارای مدرک تحصیلی زیر دیپلم (2/74%) به خود اختصاص داده بودند.
نتیجه گیری: مطالعه نشان داد که آلودگی انگلهای روده ای به ویژه تک یاخته های بیماریزا شیوع نسبتاً بالایی دارند. جهت پایش و کاهش آلودگی این افراد مواردی مثل آزمایش مدفوع با روشهای استاندارد مانند فرمالین- اتر نظارت و اعمال قوانین بهداشتی از سوی بازرسین بهداشت محیط و گذراندن دوره آموزش بهداشت عمومی و رعایت بهداشت فردی پیشنهاد می شود.
واژه‌های کلیدی: انگل های روده ای، کارت سلامت، اردبیل
متن کامل [PDF 123 kb]   (1228 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/12/27 | پذیرش: 1396/12/27 | انتشار: 1396/12/27
فهرست منابع
1. Abera B, Biadegelgen F, Bezabih B. Prevalence of Salmonella typhi and intestinal parasites among food handlers in Bahir Dar town, northwest Ethiopia. Ethiop J Health Dev 2010; 24(1): 46-50 [DOI:10.4314/ejhd.v24i1.62944]
2. Abedi M, Dabirzadeh M, Zohor A, Biranvand L, Vatanparast A. Prevalence study of intestinal parasitic infections among Health Card applicants Zabol city in 2012. Journal of zabol university of medical sciences and health services. 2013; 5 (2) :53-59
3. Saebi E. Textbook of clinical parasitology. 3rd ed. Tehran, Iran: Hayyan; 1999:25-45.
4. Molavi Gh, Masoud J, Moubedi I, Hassanpour GH. Prevalence of intestinal parasites in Esfahan municipal workers. Journal of School of Public Health and Institute of Public Health Research 2007; 5(3): 43-5
5. Ayeh Kumi PF, Quarcoo S, Kwakye-Nuako G, Kretchy JP, Osafo-Kantanka A, Mortus S. Prevalence of intestinal parasitic infections among food vendors in Accra, Ghana. J Trop Med Parasitol, 2009; 32(1): 1-8.
6. Andargie G, Kassu A, Moges F, Tiruneh M, Huruy K. Prevalence of bacteria and intestinal parasites among food-handlers in Gondar town, northwest Ethiopia. J Health Popul Nutr 2008; 26(4): 451-5 [PMID] [PMCID]
7. Salary S, Salary S. Prevalence of intestinal parasite infestation in the food suppliers of Kerman City, Iran, in 2010. Journal of Health and Development. 2013;1(4):315-22.
8. Dehghani Firooz Abadi A, Azizi M. Study ofthe rate of contamination of intestinal parasitesamong workers in fast food outlets of Yazd. JShaheed Sadoughi Univ Med Sci 2003; 11(1): 22-8.
9. Zia Ali N, Masood J. A survey of the prevalence of intestinal parasites in the city of Kerman. J Kerman Univ Med Sci 1996; 3(3): 129-34.
10. Suriptiastuti A, Manan WS. Intestinal Parasites from Fingernails of Sidewalk Food Vendors.Univ Med. 2011;1(2):1-5.
11. Khurana S, Taneja N, Thapar R, Sharma M, Malla N. Intestinal Bacterial and Parasitic Infections among Food Handlers in a Tertiary Care Hospital of North India. Trop Gastroenterol. 2008; 29(4): 207-9. [PMID]
12. Saeed HA, Hamid HH. Bacteriological and Parasitological Assessment of Food Handlers in the Omdurman Area of Sudan. J MicrobiolImmunol Infect. 2010; 43(1): 70-3. [DOI:10.1016/S1684-1182(10)60010-2]
13. Khakzad S, Saeidi A. Evaluation of Parasitic Diseases Intestinal of Food Preparation and Distribution Centers and Sales of food and Public Places in GilanProvince, Between 86 ,87 ,88 and Presented the Proposal to Remove the Culture Method for Reducing Costs.12 th National Congress of Iran's Environmental Health.ShahidBeheshtiUniv Med Sci. 2009: 23(5):1-7.
14. Egbuobi R, Nwagbaraocha M, Dike-Ndudim J, Okorie H, Ogamaka I, Egbuobi L, et al. Incidence of intestinal parasites among food handlers (hawkers) around the University of Nigeria teaching hospital Enugu, Enugu state, Nigeria. Open Journal of Medical Microbiology. 2014;4(1):23. [DOI:10.4236/ojmm.2014.41004]
15. Rohani s.Rashad m.Athari a.Prevalence of intestinal parasites in food providers in noshahr and chalos 2000.Reserch in medical Jornal. 2004; 1;15-20


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها