:: دوره 7، شماره 5 - ( زمستان 1395 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 610-600 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کارایی فرایند الکتروفنتون و UV/TiO2 در حذف پاراکلروفنل از محیط‬های آبی
مریم یوسفی ، فرشید قنبری ، محمد علی ززولی ، مهدی احمدی مقدم ، سمیه اکبری
دانشگاه علوم پزشکی البرز
چکیده:   (4717 مشاهده)

زمینه و هدف: کلروفنل ها مواد شیمیایی خطرناکی هستند که در دسته مواد غیرقابل تجزیه بیولوژیکی قرار میگیرند. لذا هدف از این تحقیق بررسی کارایی فرایند الکتروفنتون و UV/TiO2 در حذف پارا کلروفنل از محیط آبی است.

روش کار: در این مطالعه تجربی جهت فرایند الکتروفنتون از یک استوانه شیشه ای مجهز به ۲ الکترود آهن با سطح موثر ۵۰ سانتی متر مربع و در فرایند فتوکاتالیستی از یک استوانه کوارتزی با حجم 190 میلی لیتر مجهز به 2 لامپ UVA با توان 6 وات به عنوان منبع نوری به منظور حذف پارا کلروفنل استفاده شد. ابتدا تاثیر غلظت اولیه پارا کلروفنل، pH، دانسیته جریان و غلظت پراکسید هیدروژن در فرایند الکتروفنتون مورد مطالعه قرار گرفت و سپس پساب حاصل وارد فرایند UV/TiO2 گردید و غلظت های مختلف دز کاتالیست و pH آزمایش شد.

یافته ها: نتایج آزمایشات نشان داد در pH برابر ۳، غلظت پراکسید هیدروژن mM۵، دانسیته جریان mA/cm2 ۳ در زمان ۴۵ دقیقه کارایی فرایند الکتروفنتون به ۶۵ درصد و در ترکیب سری با فرایند UV/TiO2 در pH برابر ۸/۵ و غلظت دی اکسید تیتانیوم g/L۵/۱ کارایی به ۹۷ درصد رسید.

نتیجه گیری: نتایج حاصل بیانگر آن بود که ترکیب فرایند الکتروفنتون و UV/TiO2 یک روش موثر در حذف پاراکلروفنل از محیط های آبی می باشد.

واژه‌های کلیدی: پارا کلروفنل، فتوکاتالیز، محیط های آبی، الکتروفنتون، UV/TiO2
متن کامل [PDF 277 kb]   (2165 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1395/9/21 | پذیرش: 1395/9/21 | انتشار: 1395/9/21


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( زمستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها