[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فرایند کارشناسی مقالات::
بانک ها و نمایه ها::
فرم نظرسنجی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مجله دانشگاه علوم پزشکی

..
:: دوره 11، شماره 3 - ( ویژه نامه تابستان 1399 ) ::
جلد 11 شماره 3 صفحات 324-311 برگشت به فهرست نسخه ها
مدیریت کیفیت منابع آب جنوب شهر تهران جهت تولید محصولات کشاورزی (مطالعه موردی منطقه 19 شهری تهران)
محمدرضا جنگجو ، مژگان زعیم دار** ، سید علی جوزی ، هدایت فهمی ، رضا مرندی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
چکیده:   (1641 مشاهده)
زمینه و هدف: کیفیت آب مورد استفاده در تولید محصولات کشاورزی از جنبه های بهداشت و سلامت انسان و محیطزیست بسیار مهم میباشد. این پژوهش با هدف تخمین میزان آلودگی روانابهای سطحی و آبهای زیرزمینی و شناسایی خطرات بالقوه و ارائه راهکارهای مدیریتی جهت استفاده از آنها در تولید محصولات کشاورزی جنوب شهر تهران انجام گردید.
روش کار: نقاط نمونه برداری شامل 14 نقطه از شبکه جمع آوری و دفع آبهای سطحی و کانال­های آبرسانی زمین­های کشاورزی و 7 نقطه از چاه های زیرزمینی موجود در منطقه 19 شهر تهران بود. پارامترهای مورد بررسی شامل BOD، COD، نیترات، اکسیژن محلول، هدایت الکتریکی، آمونیوم، فسفات، کدورت، سختی کل، pH و SAR بود. داده های بدستآمده برای تعیین وضعیت کیفی ایستگاههای نمونه برداری وارد نرم افزار WQI گردیده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج شاخص کیفیت آب (WQI) نشان داد میزان آلودگی آب سطحی در 14 نقطه نمونه برداری بین متوسط تا خیلی بد بود. 57 درصد نقاط آب سطحی دارای آلودگی خیلی زیاد، 36 درصد نقاط نسبتاً بد و 7 درصد از نظر شاخص آلودگی در حد متوسط بود.
نتیجه گیری: با توجه به اینکه بیشترین میزان آلودگی در نواحی 3، 4 و 5 منطقه مورد مطالعه بود و در این نواحی آب سطحی و زیرزمینی برای تولید محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار می­گیرد، لذا محصولات تولید شده از جنبه سلامت تولیدات کشاورزی می­تواند دارای چالشهای جدی باشد. بنابراین برای مدیریت چالش ایجاد شده و بحرانهای آینده منطقه، در چارچوب برنامه ارزیابی محیط زیست، راهکارهای مدیریتی در چهار گروه برنامه ریزی، پیادهسازی و نظارت، پایش و بازنگری پیشنهاد می گردد.
 
واژه‌های کلیدی: مدیریت منابع آب، شاخص کیفیت آب، WQI، آب سطحی، آب زیرزمینی
متن کامل [PDF 424 kb]   (683 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1399/8/8 | پذیرش: 1399/7/10 | انتشار: 1399/7/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jangjoo M, Zaeimdar M, Jozi S, Fahmi H, Marandi R. Quality Management of Water Resources in the South of Tehran for Agricultural Production (Case Study: Tehran 19th District). j.health 2020; 11 (3) :311-324
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2234-fa.html

جنگجو محمدرضا، زعیم دار* مژگان، جوزی سید علی، فهمی هدایت، مرندی رضا. مدیریت کیفیت منابع آب جنوب شهر تهران جهت تولید محصولات کشاورزی (مطالعه موردی منطقه 19 شهری تهران). سلامت و بهداشت. 1399; 11 (3) :311-324

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2234-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 3 - ( ویژه نامه تابستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.19 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4623