[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 5 - ( زمستان 1397 ) ::
جلد 9 شماره 5 صفحات 510-520 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط امنیت غذایی با نوع کربوهیدرات مصرفی در بیماران عروق کرونر قلب: یک مطالعه مورد- شاهدی
اسماعیل قلیزاده ، پروین آیرملوی ، سکینه نوری سعیدلو ، آرزو رضازاده
دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
چکیده:   (121 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماریهای قلبی  - عروقی اصلیترین علت مرگ و میر در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران میباشند. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط امنیت غذایی با نوع کربوهیدرات مصرفی در بیماران عروق کرونر قلب در شهرستان آمل، طراحی و اجرا شد.
روش کار: در این مطالعه مورد- شاهدی، 180 بیمار مبتلا به عروق کرونر و 370 نفر به عنوان گروه شاهد از بین مراجعهکنندگان به بیمارستان مورد مطالعه قرار گرفتند. شاخصهای تن سنجی وBMI، اندازه گیری و محاسبه گردید. دادههای الگوی مصرف کربوهیدرات ها با استفاده از پرسشنامه FFQ جمع آوری و شاخص امنیت غذایی از طریق تکمیل پرسشنامه استاندارد تعیین گردید. داده ها با استفاده از آزمونهای آماری تی مستقل، آزمون مجذور کای و رگرسیون لجستیک با استفاده از نرم افزار SPSS-20 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد که بیش از 80 درصد از افراد در گروه مورد و شاهد دارای امنیت غذایی بودند. بیش از 17درصد موردها و 15درصد از اعضای گروه شاهد دارای ناامنی غذایی بودند. در کل شرکت کنندگان، گروههای غذایی امن و ناامن غذایی، افراد در چارکهای دوم و سوم مقادیر کربوهیدراتهای پیچیده در مقایسه با چارک اول شانس ابتلای کمتری به بیماری عروق کرونر داشتند، هر چند این اختلاف معنادار نبود. مقادیر بالاتر کربوهیدراتهای ساده در هر سه گروه کل شرکت کنندگان، گروه امن و گروه ناامن غذایی شانس ابتلا به بیماری عروق کرونر را افزایش میهد و این اختلاف در بین چارکها معنادار بود. نتایج نشان داد که شانس ابتلا به بیماری عروق کرونر در گروه ناامن غذایی بالاتر از گروه امن غذایی بود، بطوریکه نسبت شانس در چارک چهارم برای کربوهیدراتهای ساده در میان کل شرکت کنندگان (36/8OR= و 001/0< p)، گروه غذایی امن (33/8OR=  و 001/0< p) و گروه غذایی ناامن (79/11= OR و 008/0= p) بدست آمد.
نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد مقادیر بالاتر کربوهیدراتهای پیچیده با شانس ابتلا به بیماری عروق کرونر ارتباط معکوس و مصرف مقادیر بالاتر کربوهیدراتهای ساده شانس ابتلا به آن را افزایش میدهد که این شانس در گروه ناامن غذایی بالاتر میباشد.
واژه‌های کلیدی: بیماری عروق کرونر، نوع کربوهیدرات، امنیت غذایی
متن کامل [PDF 154 kb]   (165 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۷/۹/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۷/۹/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۷/۹/۲۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholizadeh E, Ayremlou P, Nouri Saeidlou S, Rezazadeh A. The Relationship between Food Security and Type of Carbohydrate Consumed among Coronary Heart Patients: a Case-Control Study. j.health. 2019; 9 (5) :510-520
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-1689-fa.html

قلیزاده اسماعیل، آیرملوی پروین، نوری سعیدلو سکینه، رضازاده آرزو. ارتباط امنیت غذایی با نوع کربوهیدرات مصرفی در بیماران عروق کرونر قلب: یک مطالعه مورد- شاهدی. سلامت و بهداشت. 1397; 9 (5) :510-520

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-1689-fa.html



دوره 9، شماره 5 - ( زمستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3816