[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 4 - ( پاییز 1397 ) ::
جلد 9 شماره 4 صفحات 453-461 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف بیسکویت رژیمی بر شاخص‫های تن سنجی و متابولیک
فیروزه سجادی ، رویا کلیشادی ، علیرضا احمدی ، حسن علیخاصی ، مریم مقرون ، فاطمه نوری ، نوشین محمدی فرد
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده:   (399 مشاهده)
زمینه و هدف: روند اختلالات چربی خون و چاقی در میان کودکان و نوجوانان رو به افزایش است و با توجه به اینکه بیسکویت به عنوان یک میان وعده مناسب و پر انرژی مورد علاقه این گروه سنی میباشد و نیز تولیدکنندگان گرایش زیادی به تولید این ماده غذایی دارند، این بررسی به منظور تأثیر مصرف بیسکویت بر شاخصهای تن سنجی و متابولیک انجام شد.
روش کار: این مطالعه یک مطالعه مداخله ای به روش دو سوکور میباشد که در سالهای 1388-1387 در پژوهشکده قلب و عروق اصفهان اجرا شد. جامعه مورد بررسی شامل کودکان و نوجوانان ساکن اصفهان بودند که در محدوده سنی 6 تا 18 سال بودند که به روش نمونه گیری انتخابی 63 خانواده انتخاب شدند. نمونه ها به دو گروه 31 نفری و 32 نفری تقسیم و به مدت یکسال پیگیری شدند. گروه اول از بیسکویت رژیمی و گروه دوم از بیسکویتهای معمولی برای میانوعدههای غذایی استفاده کردند. هر دو گروه تحت رژیم درمانی قرار گرفتند. اطلاعات مربوط به خصوصیات دموگرافیک از طریق پرسشنامه تکمیل شد. مشخصات تن سنجی افراد شامل نمایه توده بدنی، دور کمر، نسبت دور شکم به دور باسن و فاکتورهای بیوشیمیایی شامل قند خون ناشتا و چربی‌های سرم بر اساس روشهای استاندارد اندازهگیری شد. برای مقایسه متغیرهای کمی، تغییرات متغیرها مقایسه قبل و بعد از مداخله از آزمون تی وآنالیز کوواریانس برای بررسی اثر مداخلات در دو گروه استفاده شد.
یافته ها: تفاوت معنی داری در شاخص توده بدنی قبل و بعد از مطالعه در هر دو گروه مشاهده شد (02/0 p=). علیرغم کاهش قند و چربیهای خون در هر دو گروه، تفاوت معنی داری بین دو گروه مورد و شاهد مشاهده نشد.
نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر نشان دادند که مصرف بیسکویت اصلاح شده بر روی عوامل خطرساز قلبی در کودکان تغییرات معنیداری را نشان نمیدهد. اثر اصلاح میان وعده های غذایی در بهبود وضعیت سلامتی کودکان ثابت شده است، بنابراین انجام مطالعات بیشتر برای دستیابی به بهترین فرمولاسیون با در نظر گرفتن جنبه های مختلف پیشنهاد می شود تا مداخلات عملی موثر در جهت ارتقاء سلامت مصرف کنندگان انجام گیرد.
واژه‌های کلیدی: بیسکویت رژیمی، بیماری‫های قلبی عروقی، کودکان و نوجوانان، شاخص های تن سنجی، متابولیک
متن کامل [PDF 133 kb]   (177 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۷/۷/۱ | پذیرش: ۱۳۹۷/۷/۱ | انتشار: ۱۳۹۷/۷/۱
فهرست منابع
1. Sonneville KR, La Pelle N, TaverasEM, Gillman MW, Prosser LA. Economic and other barriers to adopting recommendations to prevent childhoodobesity: results of a focus group study with parents. BMC Pediatr. 2009: 21; 9: 81.
2. Belansky ES, Romaniello C, Morin C. Adapting and implementing a longterm nutrition and physical activity curriculum to a rural, low income, biethnic community. J Nutr Educ Behav. 2006; 38:106-13. [DOI:10.1016/j.jneb.2005.11.011]
3. Food and Agriculture Organization of the United Nations, World Health Organization, International Conference on Nutrition. Nutrition and development, a global assessment. Rome: Food and Agriculture Organization of the United Nations: World Health Organization. 1992:3-27
4. Kelishadi R, Hashemipour M, Sarraf-Zadegan N, Amiri M. Trend of atherosclerosis risk factors in children of Isfahan. Asian Cardiovascular & Thoracic Annals. 2001; 9:36-40. [DOI:10.1177/021849230100900110]
5. Kelishadi R, Ardalan G, Gheiratmand R, Majdzadeh R, Hosseini M, Gouya MM, Razaghi EM, Delavari A, Motaghian M, Barekati H,Mahmoud-Arabi MS, Lock K; Caspian Study Group. Thinness, overweight and obesity in a national sample of Iranian children and adolescents: CASPIAN Study. Child Care Health Dev. 2008;34(1):44-54.
6. Dadkhah Piraghaj M., Amini M, Houshiar rad A, Abdollahi M, Zoghi T, Eslami amirabadi M. Qualitative and quantitative dietary assessment of primary school children in Tehran. Nutrition Sciences & Food Technology. 2008; 1(3): 31-44.
7. Kelishadi R, Ardalan G, Gheirat mand R, Sheikhol eslam R, Majd zadeh S, Delavari A, et al. Do the dietary habits of our community warrant health of children and adolescents now and in future? Caspian study Iranian Journal of Pediatric. 2005;2(15):97- 109.
8. Vaisman N, Voet H, Akivis A. Vakil E. Effect of breakfast timing on the cognitive function of elementary school student. Arch Pediatric Adolesc Med. 1996; 150: 1089-92. [DOI:10.1001/archpedi.1996.02170350091016]
9. Conners CK, Blouin AG. Nutritional effects on behavior of children. J Psvchiat. Res. 1982; 17: 193-210.
10. Nicklas TA, Webber LS, Berenson GS. Studies of consistency of dietary intakeduring the first four years of life in a prospectiveanalysis: Bogalusa Heart Study, J. Am. Coll.Nutr. 1991;10: 234-41. [DOI:10.1080/07315724.1991.10718150]
11. Briend A. General experience with zinc supplementation: Are we ready for large-scale supplementation program? Food and Nutrition Bulletin. 2001; 22(2): 163-6. [DOI:10.1177/156482650102200206]
12. Rios R V, Pessanha M D F, AlmeIda P F, Viana C L, LANNES S C S. Application of fats in some food products Food Sci. Technol, Campinas, 2014:34(1): 3-15 [DOI:10.1590/S0101-20612014000100001]
13. Sharp T. Technical constraints in the development of reduced-fat bakery products. Proc Nutr Soc. 2001;60(4):489-96. [DOI:10.1079/PNS2001108]
14. National academy of sciences. Recommended diet. 10th ed. Washington: National Academy Press. 1989: 24-39
15. World Health Organization, The CINDI dietary guide. Denmark : Copenhagen :2000: 1-34
16. National Institutes of Health, National Heart, Lung, and Blood Institute, NHLBI Obesity Education Initiative, North American Association for the Study of Obesity. The practical guide: identification, evaluation, and treatment of overweight and obesity in adults. Bethesda, Md. NIH publication no: 00-4084. 2000:8-13
17. Friedewald WT, Levy RI, Fredrickson DS. Estimation of the Concentration of low density lipoprotein cholesterol in plasma without use of the preparative ultracentrifuge. Clin Chem. 1972; 18(6): 499-502.
18. Mazloom Z, Kazemy F, Tabatabai SH, Ansar H. Comparison of the effect of low-glycemic index versus low-fat diet on body fat and waist-hip ratio in obese women. Journal of Gorgan University of MedicalSciences. 2009; 1(11):33-8.
19. Sabet sarvestani R, Kave M, Tabatabaee H. The effect of dietary behavior modification on anthropometricindices in obes adolescent female students. J Adv Nurs. 2009;65(8):1670-5. [DOI:10.1111/j.1365-2648.2009.05029.x]
20. Davison KK, Brich LL. Child and parentcharacteristics as predictors of change in girl'sbody mass index. Int J Obes Relat Metab Disord. 2001; 25(12): 1834-42 [DOI:10.1038/sj.ijo.0801835]
21. Moore KG, Bailey JH. Parental Perspectives of a Childhood Obesity Intervention in Mississippi: A Phenomenological Study. The Qualitative Report. 2013; 18: 1-22.
22. Rizkalla SW1, Taghrid L, Laromiguiere M, Huet D, Boillot J, Rigoir A, Elgrably F, Slama G. Improved plasma glucose control, whole-body glucose utilization, and lipid profile on a low-glycemic index diet in type 2 diabetic men: a randomized controlled trial.Diabetes Care. 2004 ;27(8):1866-72. [DOI:10.2337/diacare.27.8.1866]
23. Esmaillzadeh A, Haghighatdoost F, Zaribaf F, Karimi G, Azadbakht L. The effect of macronutrients on the blood lipid profiles evidence based review. Iranian Journal of Diabetes and lipid. 2009: 1-13
24. Coyle J, Williams B. An exploration of the epistemological intricacies of using qualitative data to develop a quantitative measure of user views of health care. J Adv Nurs. 2000; 31(5):1235-43 [DOI:10.1046/j.1365-2648.2000.01381.x]
25. Dadkhah Piraghaj M, Amini M, Houshiar Rad A, Abdollahi M, Zoghi T, Eslami Amirabadi M. Qualitative and quantitative dietary assessment of primary school children in Tehran. Iran J Nutr Sci Food Technol. 2008; 1(3):31-44.
26. Sajjadi F, Kelishadi R, Maghroon M, Alikhasi H, Mohammadifard N, Saghafian F, Iraji F, Ehteshami MS. The effect of two nutritional methods in changes of anthropometric indexes in obese parents and their children. Zahedan J Res Med Sci (ZJRMS). 2010; 13(1): 42-46.
27. Jakicic JM, Marcus BH, Gallagher KI, Napolitano M, Lang W. Effect of exercise duration and intensity on weight loss in overweight, sedentary women: a randomized trial. JAMA. 2003; 290(10):1323-30. [DOI:10.1001/jama.290.10.1323]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sajjadi F, Kelishadi R, Ahmadi A, Alikhasi H, Maghroun M, Nouri F et al . The Effect of Modified Biscuit on Cardiovascular Risk Factors in Children and Adolescents: Randomized Controlled Clinical Trial. j.health. 2018; 9 (4) :453-461
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-1635-fa.html

سجادی فیروزه، کلیشادی رویا، احمدی* علیرضا، علیخاصی حسن، مقرون مریم، نوری فاطمه و همکاران.. تأثیر مصرف بیسکویت رژیمی بر شاخص‫های تن سنجی و متابولیک. سلامت و بهداشت. 1397; 9 (4) :453-461

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-1635-fa.html



دوره 9، شماره 4 - ( پاییز 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3862