[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 4 - ( پاییز 1397 ) ::
جلد 9 شماره 4 صفحات 453-461 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف بیسکویت رژیمی بر شاخص‫های تن سنجی و متابولیک
فیروزه سجادی ، رویا کلیشادی ، علیرضا احمدی ، حسن علیخاصی ، مریم مقرون ، فاطمه نوری ، نوشین محمدی فرد
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده:   (152 مشاهده)
زمینه و هدف: روند اختلالات چربی خون و چاقی در میان کودکان و نوجوانان رو به افزایش است و با توجه به اینکه بیسکویت به عنوان یک میان وعده مناسب و پر انرژی مورد علاقه این گروه سنی میباشد و نیز تولیدکنندگان گرایش زیادی به تولید این ماده غذایی دارند، این بررسی به منظور تأثیر مصرف بیسکویت بر شاخصهای تن سنجی و متابولیک انجام شد.
روش کار: این مطالعه یک مطالعه مداخله ای به روش دو سوکور میباشد که در سالهای 1388-1387 در پژوهشکده قلب و عروق اصفهان اجرا شد. جامعه مورد بررسی شامل کودکان و نوجوانان ساکن اصفهان بودند که در محدوده سنی 6 تا 18 سال بودند که به روش نمونه گیری انتخابی 63 خانواده انتخاب شدند. نمونه ها به دو گروه 31 نفری و 32 نفری تقسیم و به مدت یکسال پیگیری شدند. گروه اول از بیسکویت رژیمی و گروه دوم از بیسکویتهای معمولی برای میانوعدههای غذایی استفاده کردند. هر دو گروه تحت رژیم درمانی قرار گرفتند. اطلاعات مربوط به خصوصیات دموگرافیک از طریق پرسشنامه تکمیل شد. مشخصات تن سنجی افراد شامل نمایه توده بدنی، دور کمر، نسبت دور شکم به دور باسن و فاکتورهای بیوشیمیایی شامل قند خون ناشتا و چربی‌های سرم بر اساس روشهای استاندارد اندازهگیری شد. برای مقایسه متغیرهای کمی، تغییرات متغیرها مقایسه قبل و بعد از مداخله از آزمون تی وآنالیز کوواریانس برای بررسی اثر مداخلات در دو گروه استفاده شد.
یافته ها: تفاوت معنی داری در شاخص توده بدنی قبل و بعد از مطالعه در هر دو گروه مشاهده شد (02/0 p=). علیرغم کاهش قند و چربیهای خون در هر دو گروه، تفاوت معنی داری بین دو گروه مورد و شاهد مشاهده نشد.
نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر نشان دادند که مصرف بیسکویت اصلاح شده بر روی عوامل خطرساز قلبی در کودکان تغییرات معنیداری را نشان نمیدهد. اثر اصلاح میان وعده های غذایی در بهبود وضعیت سلامتی کودکان ثابت شده است، بنابراین انجام مطالعات بیشتر برای دستیابی به بهترین فرمولاسیون با در نظر گرفتن جنبه های مختلف پیشنهاد می شود تا مداخلات عملی موثر در جهت ارتقاء سلامت مصرف کنندگان انجام گیرد.
واژه‌های کلیدی: بیسکویت رژیمی، بیماری‫های قلبی عروقی، کودکان و نوجوانان، شاخص های تن سنجی، متابولیک
متن کامل [PDF 133 kb]   (84 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۷/۷/۱ | پذیرش: ۱۳۹۷/۷/۱ | انتشار: ۱۳۹۷/۷/۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sajjadi F, Kelishadi R, Ahmadi A, Alikhasi H, Maghroun M, Nouri F et al . The Effect of Modified Biscuit on Cardiovascular Risk Factors in Children and Adolescents: Randomized Controlled Clinical Trial. j.health. 2018; 9 (4) :453-461
URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-1635-fa.html

سجادی فیروزه، کلیشادی رویا، احمدی* علیرضا، علیخاصی حسن، مقرون مریم، نوری فاطمه و همکاران.. تأثیر مصرف بیسکویت رژیمی بر شاخص‫های تن سنجی و متابولیک. سلامت و بهداشت. 1397; 9 (4) :453-461

URL: http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-1635-fa.html



دوره 9، شماره 4 - ( پاییز 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت و بهداشت Journal of Health
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3785